rateuri la clean
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- misulian
- utilizator constant
@gigiBM
daca esti din Baia Mare poti merge cu masina pana in Remecioara(BM->Catalina->Sacalaseni->Remetea->Remecioara) iti lasi masina la capatulul satului treci Lapusul peste o punte(daca mai este, daca nu prin apa ca este pana la genunchi), pe partea cealalta este o palincie si de acolo pe carare pe malul apei(pe partea drapta in sesnsul de curgere) Cam 1 ora de mers pe jos pana la stanca aia mare si inca vreo 2 Km cum zice catoi13 pana la Groape.
Eu am fost doar pana la stanca, mai sus nu stiu cum este.
daca esti din Baia Mare poti merge cu masina pana in Remecioara(BM->Catalina->Sacalaseni->Remetea->Remecioara) iti lasi masina la capatulul satului treci Lapusul peste o punte(daca mai este, daca nu prin apa ca este pana la genunchi), pe partea cealalta este o palincie si de acolo pe carare pe malul apei(pe partea drapta in sesnsul de curgere) Cam 1 ora de mers pe jos pana la stanca aia mare si inca vreo 2 Km cum zice catoi13 pana la Groape.
Eu am fost doar pana la stanca, mai sus nu stiu cum este.
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.
Re: rateuri la clean
salut, nu sa mai scris de ceva vreme la topicul asta, totusi ce parere aveti despre lanseta asta
http://fishshop.ro/Lansete/StCroix/AvidSpinning/AVS66LF
e buna pentru clean? mie mi se pare un pic cam bleaga, am folosito intr-o zi la clean cu fir textil sufix de 10 cu un goldy vibromax, in 20 de minute am avut vreo 10 atacuri de clean (agresive) din care am scos afara doar 2 cleni, ma gandeam ca e de la fir , am venit in alta zi cu un fir mono de 12...aceeas treaba doar ca au fost mai putini pesti, care-i treaba pana la urma
?
e buna pentru clean? mie mi se pare un pic cam bleaga, am folosito intr-o zi la clean cu fir textil sufix de 10 cu un goldy vibromax, in 20 de minute am avut vreo 10 atacuri de clean (agresive) din care am scos afara doar 2 cleni, ma gandeam ca e de la fir , am venit in alta zi cu un fir mono de 12...aceeas treaba doar ca au fost mai putini pesti, care-i treaba pana la urma
?
paul_pike scrie:salut, nu sa mai scris de ceva vreme la topicul asta, totusi ce parere aveti despre lanseta asta
?
Principala problemea este : Actiunea = Fast
A doua : firul textil
www.pentrupescuit.ro
- kingofbeasts
- veteran
Probabil ai dreptate,doar ti se pare bleaga dar nu e. problema e cu ce compari acel bat de iti pare moale (cel mai probabil te-ai obisnuit cu bete mai rapide si mai rigide). Spun probabil pentru ca nu cunosc lanseta cu pricina.paul_pike scrie:mie mi se pare un pic cam bleaga, am folosito intr-o zi la clean cu fir textil sufix de 10 cu un goldy vibromax, in 20 de minute am avut vreo 10 atacuri de clean (agresive) din care am scos afara doar 2 cleni, ma gandeam ca e de la fir , am venit in alta zi cu un fir mono de 12...aceeas treaba doar ca au fost mai putini pesti, care-i treaba pana la urma
?
Din cate spui atacurile au fost agresive ceea ce inseamna ca le-ai resimtit puternic in bat ceea ce exclude posibilitatea ca pestele sa fi "gustat" voblerul cum mai are domnu' clean prostul obicei sa faca.
Din experienta mea , atunci cand pestii ataca decis si nu-i intepi pot fi doar 3 cauze dintre care cauza numaru unu e lanseta prea rigida mai ales daca e in combinatie cu firul textil . Celelalte doua cauze pot fi la naluca unde, fie nu sunt ancore (lipsesc total, sunt indreptate sau sunt boante) fie e aceasta (naluca) e prea mare .

lanseta nu e deloc rigida, se arcuieste destul de tare din incheietura, pe langa un ulx 1-9 gr de exemplu care e mult mai rigid, firul textil l-am inlocuit cu mono cu care am avut 2-3 rateuri de clean si un avat pe care am reusit sa il scot, cel mai probabil e de la actiune...sau ar mai fi o varianta, am auzit ca, cleanul mai are si obiceiul sa dea cu capul in naluca cand nu are chef sa manance, eu am inceput sa rad la chestia asta in fine...
cum definesti rateul, ca sa stim despre ce e vorba?paul_pike scrie:lanseta nu e deloc rigida, se arcuieste destul de tare din incheietura, pe langa un ulx 1-9 gr de exemplu care e mult mai rigid, firul textil l-am inlocuit cu mono cu care am avut 2-3 rateuri de clean si un avat pe care am reusit sa il scot, cel mai probabil e de la actiune...sau ar mai fi o varianta, am auzit ca, cleanul mai are si obiceiul sa dea cu capul in naluca cand nu are chef sa manance, eu am inceput sa rad la chestia asta in fine...
boistean scrie:cum definesti rateul, ca sa stim despre ce e vorba?paul_pike scrie:lanseta nu e deloc rigida, se arcuieste destul de tare din incheietura, pe langa un ulx 1-9 gr de exemplu care e mult mai rigid, firul textil l-am inlocuit cu mono cu care am avut 2-3 rateuri de clean si un avat pe care am reusit sa il scot, cel mai probabil e de la actiune...sau ar mai fi o varianta, am auzit ca, cleanul mai are si obiceiul sa dea cu capul in naluca cand nu are chef sa manance, eu am inceput sa rad la chestia asta in fine...
pai ca un rateu...loveste voblerul il tin 1-2-3 secunde si se elibereaza singur
nu are treaba lanseta zic eu.. eu am folosit ML cu textil si nu prea am avut rateuri
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
- citizenics
- utilizator constant
Cunosc senzatia. Si eu ma gandeam ca e din cauza echipamentului, am patit-o atat cu un Cormoran Black Bull LRC (2.10 1-2 g) cat si cu Cormoran ULS (2.10 2-12 g) cu mono 0.16. Eu am crezut invers, ca e prea light echipamentul si ar trebui sa folosesc un bat mai rigid sau textil, ba ca nu sunt ascutite ancorele etc...e foarte frustranta senzatia. Pe urma am gasit o explicatie, poate e o prostie ce zic: ai atac (cleanul numai "gusta" cum face de multe ori) instinctiv smucesti un pic si mulinezi mai repede si ai senzatia ca esti in drill pt. 2,3 secunde dar senzatia e din echipament de la rezistenta la accelerare a voblerului in apa si pestele nu a fost de fapt niciodata agatat.paul_pike scrie:pai ca un rateu...loveste voblerul il tin 1-2-3 secunde si se elibereaza singur
citizenics scrie:Cunosc senzatia. Si eu ma gandeam ca e din cauza echipamentului, am patit-o atat cu un Cormoran Black Bull LRC (2.10 1-2 g) cat si cu Cormoran ULS (2.10 2-12 g) cu mono 0.16. Eu am crezut invers, ca e prea light echipamentul si ar trebui sa folosesc un bat mai rigid sau textil, ba ca nu sunt ascutite ancorele etc...e foarte frustranta senzatia. Pe urma am gasit o explicatie, poate e o prostie ce zic: ai atac (cleanul numai "gusta" cum face de multe ori) instinctiv smucesti un pic si mulinezi mai repede si ai senzatia ca esti in drill pt. 2,3 secunde dar senzatia e din echipament de la rezistenta la accelerare a voblerului in apa si pestele nu a fost de fapt niciodata agatat.paul_pike scrie:pai ca un rateu...loveste voblerul il tin 1-2-3 secunde si se elibereaza singur
nu stiu ce sa zic...la un moment dat ma gandeam ca poate smucesc prea repede din reflex si am zis hai sa nu mai smucesc deloc la urmatoarea lovitura si spre surprindere l-am scos pe primul fara smucitura` dupa care al doilea, al treilea iarasi sau eliberat singuri... e prea mare enigma...nare sens sa mai discutam