rateuri la clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: rateuri la clean

Mesaj de cristian.ene » 02 Oct 2013, 23:23

Atata timp cat se pescuieste pe adanci de cativa metri folosirea textilui este o prostie ,are sens in pescutul pe ape adanci pescuind la stil jigging dar in nici un caz cand se pescuieste pe tractiune contunua.

Cine nu vreas apairda naluci paote sa stea acasa( sa bea o bere , sa manince floricele, sa citesca, sa se uite la TV) sau sa faca ceva altceva mai bun.

Old Radu de ce e nevoie de un PP de 8lb sa scoti cleni de 5- 10kg :lol: sau buturugi?

Un textil de 3-4lb(real) ar fi suficent sa scoti cleni mari.

Deci P8 lb e un fir bun de clean chiar indicat da?

Cu fire PP de 8lb se pot prinde pesti de 10-15kg fara probleme sa dai cu asemene sfori la pestisori mi se pare de o indecenta majora fata de placerea pescuitului cam la fel cu a circula cu tancul prin oras.

Nu am agit ca n-am cu cine din pacate, dar nu ma pot abtine sa fiu ironic cand vad debitate cu entuziasm asemenea enormitati

Paul Adrian
veteran
veteran

Mesaj de Paul Adrian » 03 Oct 2013, 09:04

Chestia cu folosirea textilului la clean nu tine de o opinia ramasa sau nu in " coada de peste" ci de alegerea pe care o face fiecare. Eu la clean pe Olt nu concep alt fir decat textil de 5lb, cu struna de wolfram, nu de putine ori da marla sau strapi, asa cum nu concep ca pe lacuri limpezi sa pun textil. Am mai spus si repet, pe textil reglez frana la mulineta mai moale si evit rateurile, cleanul de principiu se agata singur nu este nevoie sa-i dai o mare contra, dar pana acolo este important ca ansamblul sa fie foarte bine echilibrat...
Sigur ca opiniile difera pentru ca locurile, apele si obiceiurile difera dar important este ca cele exprimate aici sa ne ajute pe fiecare pentru ca in definitiv nu o sa gasim niciodata o reteta perfecta iar diferenta unei partide o face in primul rand experienta.
Opinia mea... :D

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 03 Oct 2013, 09:44

Pe raurile locale Neajlov, Sabar si alte rauri de ses apa este la fel de limpede ca cea plata din sticla cam tot sezonul.

De multe ori refuza in pesuitul cu musca tippeturi de 0.11- 0,12mm de cea mai buna calitate(Sunline) iar la spinning fire de 0.14- 0.15mm sunt deja foarte groase in multe situatii.

Cu fire Firele P8lb se pescuieste la salai si alti pesti mari in agataturi(stiuci ,somni) , eu folosesc un Sufix PB de 6lb care real este un 8 -10lb. care este mult prea gros pentru pesti de 4 -10kg ca sa asigure un pescuit de maxima calitate ca finete a prezentarii.

Inteleg ca pe rauri mari si apa opaca se pot folosi si fire multifilament pentru ca pestii nu sunt pretentiosi si mai pica si altceva decat clean, dar pe rauri si lacuri limpezi pescuitul cu multifilament la adanci la mici este un nonsens.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 03 Oct 2013, 10:01

cristian.ene scrie:[.....]

Cu fire Firele P8lb se pescuieste la salai si alti pesti mari in agataturi(stiuci ,somni)

[.....]
:lol: ... as vrea sa te vad pescuind pe Dunare, in agatatura, dupa somn cu fir de 8lb. vad ca iti place al naibii de mult sa comentezi la adresa altora datorita ideilor tale preconcepute, dar enormitatile pe care le scoti tu nu le sesizezi?

mi-ar face placere sa aud si parerile celor care cauta special somnul in ceea ce priveste firele de 8lb ... si cati sariti de 8-10kg au dat afara cu el :roll: ... ca sa nu pomenesc de chestii sarite de 30.

ps: pescuitul nu se limiteaza la baltute de 2m adancime cu strapi in ele ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

paul_pike
senior
senior

Mesaj de paul_pike » 03 Oct 2013, 10:19

si uite asa s-a ajuns la somn de la clean:))

Paul Adrian
veteran
veteran

Mesaj de Paul Adrian » 03 Oct 2013, 10:44

...ideile preconcepute ale fiecaruia nu sunt altceva decat experienta... :D

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 03 Oct 2013, 17:24

@ cristian.ene

...mai "nene" , daca tu te crezi vreo somitate in ale spinningului e problema ta , dar crede-ma ca nu esti atotstiutor si nici infailibil...inteles ?
...nu mi-am permis sa te jignesc si nici nu-ti permit sa imi vorbesti "de pe cai mari "...inteles ?
...eu mi-am exprimat parerea in ce priveste textilul la clean , am scris ce folosesc si am zis ca in anumite situatii si locuri , se preteaza textilul ...inteles ?
...in rest , faptul ca e o prostie sa folosesti textil , ca ti-ar place sa te plimbi cu tancul prin oras , ca nu te agiti ca n-ai cu cine , ca PP de 8lbs scoate pesti de 10-15 kg si faptul ca nu te poti abtine cand vezi "debitate cu entuziasm asemenea enormitati" , ma face sa cred ca in preajma ta , "miroase a narcisism"...inteles ?
...si inca o intrebare : care sunt dimensiunile celui mai mare clean pe care l-ai prins in Romania ?
...inteles ? :lol:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 03 Oct 2013, 21:04

Ok Old Radu am notat PP 8lb. fir de clean

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 03 Oct 2013, 22:06

No, ca n-am mai trecut de mult pe-aici... S-acuma, c-am trecut, sunt cuprins de deznadejde... Ma taie lacrimile...
Vaz ca tre' sa ma apuc sa stau acasa( sa beau o bere , sa maninc floricele, sa citesc, sa ma uit la TV) sau sa fac ceva altceva mai bun...
Asa-mi trebuie... Pescuiesc la clean cu textil de-atata amar de vreme, si-nca pe ape limpezi, si n-am stiut ca nu-i bun... No, dreptu-i ca nici Nea Cleanu' nu stie. Bine ca nu citeste forumuri...
Tre' sa ma las si eu...
:lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 04 Oct 2013, 07:47

Poate este o comparatie fortata dar ... pescuiesc de ceva timp la musca ... pe apa de 20-50 cm, dimineata este limpede cristal, cu snurul intins pe apa (nu pe lansare) daca apare frun clenut in apropiere fuge mancand prundisul. Pertenerul meu de pescuit da cu voblere si cand pica pe apa clenii nu au tendinta sa-l atace ci din contra se sperie ...
Eu cred ca totul este diferit de la o apa la alta.

Scrie răspuns