rateuri la clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Catalin M.
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Catalin M. » 06 Iul 2008, 09:36

daca nu ma lasa masina pe la Ponorata totul o sa fie ok.... :D :D :D

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 06 Iul 2008, 11:32

misulian

incearca asta: DAM Effzeett tandem, dar nu chiar culoarile din poza. Exista un model care are o paleta rosie cu glitter sus, si una alba-glitter jos+floci rosii pe tripla. S-ar putea sa functioneze mai bine la clean pe apa tulbure decat o rotativa simpla sau un vobler:

Imagine

Arunca si o privire la ce se discuta aici: http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... &start=150

De remarcat ca voblerul ShadRap Jointed are bile in el, nu chiar ca si Rattlin`ul, dar are. Ar merita incercat si cu acesta, datorita vibratiilor care le face naluca. Mai ales pe apa tulbure...
Stima!
8)
...... ><(((@> .......

Catalin M.
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Catalin M. » 06 Iul 2008, 11:58

sa stii ca cu rotative duble inca nu am incercat la clean...o sa ma duc sapt asta sa-mi achizitionez cateva :P ...vedem ce iese. ms de sfat :wink:

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 06 Iul 2008, 12:02

oare rotativa aia n-ar merge si la avat? a incercat cineva?
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 06 Iul 2008, 12:06

N-ar fi exclus. Daca se mulineaza repede, in curent, datorita portantei celor 2 palete, ea urca aproape de suprafata, unde rapeste avatul. S-ar putea, trebuie incercat...

8)
...... ><(((@> .......

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 06 Iul 2008, 13:07

Salutari,

Pescuiesc si eu destul de des pe Lapus, de la balta lui Aron pana in stramtori. La mine a mers bine cu salmo hornet, varianta floating, alea cu barbeta scurta, culori naturale, salmo bullhead cel mai mic, salmo tiny floating, cosma pana in 5 cm, butcher. Cel mai mare clean luat de mine pe lapus a avut aproape 1kg si l-am luat unpic mai sus de podul din Razoare, la pragul ala mare, acum vreo 2 ani.

Folosesc o lanseta Balzer magna MX9 original de 2.1m, acuma are doar vreo 2m pentru ca am taiat vreo 10 cm din maner, mulineta okuma zeon 15, mono de 0.18mm. Pentru lapus as prefera totusi o lanseta mai usurica, mai moale, care sa lanseze usor microvoblere, eu ma gandesc sa iau un skill sau un shimano forcemaster light, sunt lansete in jur de 1 milion si cred ca sunt ok pentru Lapus.
In opinia mea cel mai bine in perioada asta merge daca te bagi in apa si lansezi inspre mal, sub salcii, in rotocoale, ..., de multe ori cleanul ataca la prima tura de manivela. Daca nu, recuperat incet, cu accelerari bruste si scurte, regulate. Merge bine si mai jos de pod pana pe la pompe, lansat in lungul canalelor din stanca, am luat multi cleni de acolo. Pe stramtori am fost mai rar, de obicei merg pe drumul inspre Groape, las masina in drum si cobor dealul ala abrupt, sunt locuri extraordinare pe acolo. In general se prind exemplare de 200-500grame, mai rar exemplare mai mari.

Stiuca am luat ocazional, bucati de cca 1kg, pe balta lui aron, ghiulves, la fosta balastiera de mai jos de pompe si mult mai jos, in zona moara batrana. Nu dau dupa stiuca pe lapus decat daca vad atacuri, se poate sa fie si mai mare dar eu nu am auzit. Stiuca am luat la voblere culoare RH, salmo butcher, husky jerk de 6 si 8cm, astea le tin tot timpul cu mine cand merg pw lapus + o struna subtirica de vreo 15cm.

Cateodata, mergand pe vaduri dupa clean, dau de cardurile de scobari si pentru asta port cu mine uneori un forfac de cca 40 cm cu un plumb de 7 grame, asta il agat direct in agrafa pe care pun voblerul, pe forfac am legat un carlig mic, pun un viermus sau o bobita de paine framantata intre degete si lansez intre ei. De multe ori am prins scobari chiar frumusei in stilul asta, cu ochelarii polarizanti vezi scobarul cand musca, e chiar foarte misto si uneori prinzi mai bine decat cei care dau la pluta in zonele cu apa mai lenta si nici nu trebe sa cari dupa tine nustiucate kile de mamaliga. Am incercat chiar cu muste artificiale, am luat cateva gata facute dintr-un magazin, sunt imitatii de nimfe/viermusi, astea nu merg intotdeauna dar am prins si cu ele.

Ufff, ce mult am scris, poate ne intalnim odata pe Lapus si mai schimbam impresii.

Catalin M.
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Catalin M. » 06 Iul 2008, 13:17

nu stiu daca ai ajuns pe zona de rau de dupa Groape. pe acolo mai gasesti si exemplare de clean de peste un 1kg. merita sa incerci pt ca se ajunge relativ usor. drum de tara care merge aproape pana in rau. si de acolo n-ai decat sa -ti uzi picioarele si sa pescuiesti in voie. pe acolo nu dai nici de prea multa lume....chiar e super fain :wink:

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 07 Iul 2008, 17:15

Salut,
la ce va referiti cand ziceti "Groape" ?. Este cumva un loc pe raul Lapus mai sus de Remecioara, la iesire din stramtori unde este apa adanca de pana la 6 m(cum zic unii) si este o stanca mare pe partea dreapta de unde mai sar in apa aia cu lipsa de adrenalina ?
Am fost in zona respectiva in 2000 cu cortul intr-un week-end si sambata seara am prins foarte bine scobar(pe atunci dadeam la stationar), iar duminica dimineata au venit niste oameni si au dinamitat. Pe vreo raza de 150 m au cules 3 saci de pesti, a fost DEZASTRU !!! Prima data cand am vazut asa ceva si nu mai vreau sa vad asemenea carnagiu piscicol, de atunci n-am mai fost prin zona respectiva.

@zvic, ti-am trimis un mp, cred ca am fost colegi de facultate ...

Catalin M.
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Catalin M. » 07 Iul 2008, 17:59

de la stanca de care zic tu mai sunt vreo 2 km pana-n Groape...stiu ce se practica pe acolo ca sunt din zona, nasol rau :( ca exista si specii de oameni care supravietuiesc din peste (aia un pic mai colorati si murdari). dar de ceva ani 2-3 nu am mai auzit de dimanita..nu mai au ca s-a inchis cariera :lol:

dar daca vrei partide bune de pescuit pe zona aia a Lapusului mai tre sa mergi vreo 10 km in aval si acolo nu exista pui de drac pt ca-i cam alunga localnicii, iar ei nu se ocupa (des) cu asa ceva. acolo chiar este peste destul...clean, scobar, merana... cica si ceva avat.

daca te intereseza cum se ajunge acolo anunta-ma si-ti explic. se poate merge cu masina cam pana la 2 km de rau.

NO TO RACISM :lol:

GigiBM
junior
junior

Mesaj de GigiBM » 21 Iul 2008, 20:49

Salut.
M-ar interesa si pe mine cum ajung acolo.
Merci.

Scrie răspuns