Putere aruncare Lanseta.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Putere aruncare Lanseta.
Salutare.
Un prieten al meu a cumparat de curand o lanseta si anume: LANSETA SPINNING OKUMA LUREMANIA SPIN 1.85M/3-12G
El are voblere si cateva rotative de marimi foarte mici cu gramajul de 2-2,5G
Problema este in felul urmator, nu poate lansa departe si cred ca din cauza lansetei deoarece nu este compatibila cu gramajul.
Deci daca voblerele au 2-2,5G si lanseta are puterea de aruncare minim 3G, trebuie neaaparat sa fie nalucile de minim 3G ca sa poata lansa la o distanta mai indepartata? ma intreb oare sa conteze chiar asa de mult diferenta de un gram?!
Un prieten al meu a cumparat de curand o lanseta si anume: LANSETA SPINNING OKUMA LUREMANIA SPIN 1.85M/3-12G
El are voblere si cateva rotative de marimi foarte mici cu gramajul de 2-2,5G
Problema este in felul urmator, nu poate lansa departe si cred ca din cauza lansetei deoarece nu este compatibila cu gramajul.
Deci daca voblerele au 2-2,5G si lanseta are puterea de aruncare minim 3G, trebuie neaaparat sa fie nalucile de minim 3G ca sa poata lansa la o distanta mai indepartata? ma intreb oare sa conteze chiar asa de mult diferenta de un gram?!
Re: Putere aruncare Lanseta.
In ecuatia asta cu lanseurile lungi mai intra si grosimea firului, calitatea lui, marimea mulinetei si felul in care aseaza firul pe tambur.Ce fir foloseste si ce mulineta ?
Mulineta este:
MULINETA HAYUKO BLASER 2000
Sistem Asezare Fir: Normal
Marime Tambur: 2000
Capacitate Tambur: 0.25mm-170m
Raport Recuperare: 5.1:1
Constructie Tambur: Aluminiu
Frana Micrometrica: Da
Constructie Corp: Grafit
Instant Stop: Da
Nr. Rulmenti: 10
Greutate: 280 Gr
istem De Franare: Fata
Constructie Maner: Grafit
Fir monofilament Jaxon Carat Spinning 0,18mm/6kg/150m
MULINETA HAYUKO BLASER 2000
Sistem Asezare Fir: Normal
Marime Tambur: 2000
Capacitate Tambur: 0.25mm-170m
Raport Recuperare: 5.1:1
Constructie Tambur: Aluminiu
Frana Micrometrica: Da
Constructie Corp: Grafit
Instant Stop: Da
Nr. Rulmenti: 10
Greutate: 280 Gr
istem De Franare: Fata
Constructie Maner: Grafit
Fir monofilament Jaxon Carat Spinning 0,18mm/6kg/150m
Nu cunosc mulineta,dar din specificatii nu prea e de UL. Iar firul cred ca e de 0,18 doar pe hartie, in realitate e mai mult ca sigur de peste 0,22.
Scuze, mulineta este: hakuyo nu hayuko
Aia e o lanseta de casting ... e cam rigida pentru pescuitul cu naluci usoare si tot odata daca pescuiesti pe un rau cu debit mai mare e prea scurta , iti recomand sa umpli tamburul cu un fir de 0,14 maxim ca ca s a poti sa te descurci cat de cat
Strike Pro number one fishing
Ce intelegi tu prin "lanseta de casting"? Sa inteleg ca daca pescuiesc cu jiguri usoare nu-i buna o lanseta rigida ? Si da, e necesar un fir cat mai subtire dar de la producatori care inscriptioneaza corect grosimea firului. Cand vezi ca un fir de 0,18 rezista 6kg atunci e clar ca diametrul firului e mai mare decat scrie pe ambalaj...ma refer la monofilament.Paul19992 scrie:Aia e o lanseta de casting ... e cam rigida pentru pescuitul cu naluci usoare si tot odata daca pescuiesti pe un rau cu debit mai mare e prea scurta , iti recomand sa umpli tamburul cu un fir de 0,14 maxim ca ca s a poti sa te descurci cat de cat
Deci pana la urma care este problema? lanseta, mulineta, sau firu?
Si nici eu nu inteleg ce vrei sa spui cand zici ca este o lanseta casting, deoarece ea este o lanseta de spinning.
Si nici eu nu inteleg ce vrei sa spui cand zici ca este o lanseta casting, deoarece ea este o lanseta de spinning.
Cred ca firu in mare parte pune unu de max 0,14 ...
Strike Pro number one fishing
Am comparat acest fir de 18 cu altul de la ata firma tot de 18 si se pare ca este la fel.
Deci varianta ca diametrul firului este mai gros decat scrie pe ambalaj pica.
Deci varianta ca diametrul firului este mai gros decat scrie pe ambalaj pica.