Putere aruncare Lanseta.

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tito
veteran
veteran

Re: Putere aruncare Lanseta.

Mesaj de tito » 24 Iun 2015, 21:07

albert.C scrie:
Deci ca sa intelg si eu..cu un bata din clasa M de pana in 18 gr...posibil sa ai probleme cu un mustacios de 10 kg :-?
Cum ai tras concluzia asta, eu spuneam altceva, nu e vorba neaparat de rupt batul, e vorba de drilul cu pestii mai imbracati pe echipamentul UL. Si da, poti rupe o lanseta daca nu sti sa o folosesti corect, daca o aduci in unghiuri nepotrivite, daca ai fir mai rezistent decat cel specificat de producator si frana mulinetei e stransa la maxim,daca ai un no name facut pe vapor etc.

Jean, lumea se cam fereste pe aici sa recomande mulinete din clasa aia de pret pentru ca au multe neajunsuri ,ori nu aseaza firul cum trebuie, ori nu sunt fiabile. Cu timpul va constata fiecare ca e mai bine sa investesti intr-un echipament dintr-o clasa superioara. Cu echipament ieftin pierzi mai multi bani in timp...asta in cazul in care mergi la pescuit mai des de o data pe luna. Eu m-am documentat bine inainte de a face investitii si am preferat sa investesc in ceva de o calitate superioara. Eu unul nu as cumpara Shimano sau Daiwa din clasa low cost, se gasesc la marcile concurente mulinete mai bune. Si cand spun asta ma refer de la Technium in sus la Shimano si de la Exceler la Daiwa.

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 24 Iun 2015, 21:20

lanseta in cauza nu arunca mai mult de 15 metri o greutate sub 3 grame - decat daca o arunci si pe ea, cu tot cu mulineta. dupa mine e un light de 5-10 grame reale, care poate tine si o stiuca spre 2 kile cu conditia sa nu scape in agatatura/iarba. bine, eu am avut una in dril fara sa fie intepata, asta e o hiba la genul asta mai light si moderat...mi-a scuipat guma la 1 metru de mal :((
eu am avut la ea o okuma trio de 20, care o echilibra ok. insa indiferent de fir, la gramaje mici facea peruci. in locul tau as da cu ce ai pana sar suruburile din mulineta si ramai cu 10 metri de fir, timp in care as strange bani de o mulineta ca lumea. un 2000, sa il ai pentru de toate, as zice eu. dupa mine, o mulineta ok iti asigura o partida fara griji idioate si iti asigura si mai mult pescuit in timpul in care esti pe apa. un 2000 merge si la ul, usor fortat, dar merge-are si avantajul tamburului mai mare...in concluzie: lanseta e fudulie, mulineta-i temelie:))
p.s. dupa aia incepi sa pui deoparte pentru fir...

jean3107
junior
junior

Mesaj de jean3107 » 24 Iun 2015, 21:29

Gardos scrie:lanseta in cauza nu arunca mai mult de 15 metri o greutate sub 3 grame - decat daca o arunci si pe ea, cu tot cu mulineta. dupa mine e un light de 5-10 grame reale, care poate tine si o stiuca spre 2 kile cu conditia sa nu scape in agatatura/iarba. bine, eu am avut una in dril fara sa fie intepata, asta e o hiba la genul asta mai light si moderat...mi-a scuipat guma la 1 metru de mal :((
eu am avut la ea o okuma trio de 20, care o echilibra ok. insa indiferent de fir, la gramaje mici facea peruci. in locul tau as da cu ce ai pana sar suruburile din mulineta si ramai cu 10 metri de fir, timp in care as strange bani de o mulineta ca lumea. un 2000, sa il ai pentru de toate, as zice eu. dupa mine, o mulineta ok iti asigura o partida fara griji idioate si iti asigura si mai mult pescuit in timpul in care esti pe apa. un 2000 merge si la ul, usor fortat, dar merge-are si avantajul tamburului mai mare...in concluzie: lanseta e fudulie, mulineta-i temelie:))
p.s. dupa aia incepi sa pui deoparte pentru fir...
Ok, ms de sfaturi
Dar crezi tu, ca daca pune o mulineta bunicica pe aceasta lanseta, va putea arunca la distante mai mari?
Mi-e ca intr-un final sa nu fie nevoit sa schimbe si lanseta:))

oni
junior
junior

Mesaj de oni » 26 Iun 2015, 11:06

are nevoie de o mulineta marimea 1000, dar la pretul de 100 lei nu prea are ce cumpara. Firul trebuie inlocuit cu unul bun de maxim 0,14mm si va arunca ok gramajele respective. Nu cred ca are motive momentan sa schimbe lanseta, desi o plaja de aruncare de 1-10 grame ar fi mult mai avantajoasa pentru nalucile enumerate, dar isi face treaba si cu ce are.

jean3107
junior
junior

Mesaj de jean3107 » 26 Iun 2015, 12:03

Din pacate c-am asta ar fi bugetul si anume 100lei. Am mai discutat acest subiect si prefera sa se lase de pescuit decat sa plateasca mai mult deoarece nici nu prea isi permite si inca este la stadiul de incepator.
De aceasta ce parere aveti?

http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... -2925.html

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 26 Iun 2015, 12:46

Parerea mea ar fi ca mai bine se chinuie cu ce are acum si strange bani pentru a-si lua o mulineta decenta.Asa cum spuneam, luand una ieftina va pierde mai multi bani

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 26 Iun 2015, 20:43

jean,daca o sa cumpere modelul indicat anterior(de la shimano)sigur se va lasa de pescuit....inainte de a incepe
este o mulineta cu jocuri mari,aseaza firul aiurea....
i-am cumparat-o unui prieten care nu vroia sa investeasca prea mult si dupa cateva partide de spin(la clean) a donat-o unui copil

jean3107
junior
junior

Mesaj de jean3107 » 26 Iun 2015, 22:14

Fratilor...sincer stau si ma minunez, la cat de mult trebuie sa investenti intr-un bat si o mulineta pentru a pescui omeneste.
Imi aduc aminte ca prin ani 90 nu aveam nici carlige si pescuiam cu bolduri indoite cu pantentul si legate la o codie de alun stramba si plina de noduri si prindeam foarte mult peste pe neajlov de mancam toata familia si mai imparteam si la niste vecini.
Acum am vazut ca ''uni'' platesc si cate 20 de milioane pe o amarata de lanseta si alte 20 pe o mulineta.
Eu cred ca aceste preturi exorbitante pentru aceste accesorii sunt doar niste mofturi nu o necesitate.
Noi suntem incepatori in acest domeniu si pur si simpu am vrut sa luam ceva low cost pentru a pescui de 1-2 ori pe luna, dar chestia este ca trebuie sa dai milioane peste milioane pestru a pescui linistit. Ma intreb daca aceste lansete/mulinete ieftine pana intr-un milion daca tot spuneti ca nu sunt bune, oare de ce se mai fabrica asa ceva si nu se fabrica doar scule de la 5-10 milioane in sus.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 27 Iun 2015, 08:34

Pai nu compara pescuitul la pluta cu spinningul. In 90 aruncai acul de gamalie in apa puneai batul de alun pe un cracan si asteptai sa vina pestele la momeala, sa nu mai vorbesc de faptul ca atunci apele erau pline de pesti iar acum sunt .pe cale de disparitie. La spinning faci zeci de lanseuri intr-o partida si stai permanent cu echipamentul in mana. Exista lucruri ieftine si lucruri scumpe dar poti alege si din clasa medie de pret, ideea e sa te informezi bine inainte de a cumpara. Cei care investesc in echipamente cat mai scumpe o fac pentru confort, pentru ca pescuitul sa fie o placere nu un supliciu, nu contest faptul ca exista si snobi pentru care e mai important ce scrie pe lanseta si mulineta decat pescuitul in sine. Daca spui ca e doar un moft si nu o necesitate atunci prietenul tau ar trebui sa nu mai faca "mofturi" si sa fie multumit de ceea ce are, calitatea costa, asa cum am mai spus, ieftin si bun nu exista. Se fabrica pentru ca cere piata, pentru ca se vand, pentru ca traim in vremurile lucrurilor de unica folosinta.Se fabrica pentru ca putini ar da de la inceput 1000 de lei pe o lanseta si o mulineta, dar multi vor ajunge sa investeasca de zece ori mai mult in decursul timpului, se fabrica pentru a te face sa "prinzi microbul", astfel producatorii au clientii asigurati si pentru echipamentele mai scumpe. Nu a spus nimeni sa-si cumpere o mulineta de 2000 de lei, una decenta poate gasi pe la 300 de lei...distractia si placerea costa. De regula iesim la pescuit pentru a ne relaxa, daca stam sa descalcim la fire pe malul apei sau nu reusim sa lansam naluca acolo unde e pestele placerea dispare si ne umplem de frustrari si de nervi. Am omis faptul ca mai sunt si "pescari" care nu merg la pescuit de placere, pentru relaxare...eu unul nu fac parte din aceasta categorie.

jean3107
junior
junior

Mesaj de jean3107 » 27 Iun 2015, 11:55

Astazi am fost la o partida scurta pe arges si a imprumutat o mulineta de la cineva, si ce credeti? Ca prin minune a aruncat la distante mult mai mari, aproximativ 30 m, am facut si eu cateva lansari cu ea si pot spune ca sa schimbat radical. Este vorba de aceasta: http://www.totalfishing.ro/mulineta-tic ... 37496.html o mulineta super usoara
Tipul de la care a imprumutato a spus ca o are de vreo doi ani si nu i-a facut probleme, acum nu ramane decat sa o comande, iar referitor la calitate si la durabilitate nu stiu ce sa zic cat va rezista, dar oricum la putinele partide care le face este suficient.

Scrie răspuns