Hai sa iti spun eu cum sta treaba cu sculele "scumpe". Eu cand m-am apucat de spinning mi-am cumparat lanseta, mulineta si fir dupa capul meu, nu am intrebat pe nimeni nimic. Combo-ul era in felul urmator : Lanseta energoteam rubin spin http://www.totalfishing.ro/lanseta-ener ... 24433.html , o mulineta http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... 35028.html si un fir http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 18279.html . Pe vremea cand am cumparat eu astea costul final a fost in jur de 300 de lei. Am iesit cu aceasta combinatie pe raul Mures, am da cu voblere, rotative de pana in 20-30 grame, mi-am dat seama ca lanseta era atat de moale, atat de sensibila incat imi tremura mana la fiecare recuperare a firului ceea ce nu ar trebui sa se intample avand in vedere ca mergem sa ne relaxam nu sa facem sala. Lasand lanseta la oparte, sa iti povestesc despre mulineta, in poze e ok, in realitate e ok dar cand ajungi cu ea la pescuit si dai cu vobler care trebuie jerkuit prin apa simti de parca se destrama toata, joc foarte mare in maner si in tambur, firul se pune aiurea pe tambur, pick-up-ul subtirel, frana multi-disc, ce sa-ti mai spun....dezamagire totala. Firul in schimb l-am nimerit si acesta il pot recomanda cu mare drag.... La a doua achizitie am spus ca ma informez, sun un prieten si intreb, asa am si facut, urmatoarea achizitie fiind un AbuGarcia Veritas MH de 7 picioare echipat cu o mulineta Ryobi Ecusima marimea 4000 si un fir multifilament PowerPro, combo-ul respectiv m-a costat 550 de lei (plus niste gume si jig-uri din partea prietenului meu de la care am si cumparat combo-ul) , vreau sa iti spun ca nu au fost noi, sunt folosite toate dar nu se compara crede-ma, lanseta aceasta am luat-o special pentru jigging, dar cu toate astea se descurca destul de bine si la spinning cu voblere, rotative, oscilante etc. Cum spunea si tito la fel iti spun si eu, decat marci consacrate modele low cost, parerea mea mai bine ceva marci mai putin cunoscute modele mai mid spre top sau ceva second-hand.jean3107 scrie:Fratilor...sincer stau si ma minunez, la cat de mult trebuie sa investenti intr-un bat si o mulineta pentru a pescui omeneste.
Imi aduc aminte ca prin ani 90 nu aveam nici carlige si pescuiam cu bolduri indoite cu pantentul si legate la o codie de alun stramba si plina de noduri si prindeam foarte mult peste pe neajlov de mancam toata familia si mai imparteam si la niste vecini.
Acum am vazut ca ''uni'' platesc si cate 20 de milioane pe o amarata de lanseta si alte 20 pe o mulineta.
Eu cred ca aceste preturi exorbitante pentru aceste accesorii sunt doar niste mofturi nu o necesitate.
Noi suntem incepatori in acest domeniu si pur si simpu am vrut sa luam ceva low cost pentru a pescui de 1-2 ori pe luna, dar chestia este ca trebuie sa dai milioane peste milioane pestru a pescui linistit. Ma intreb daca aceste lansete/mulinete ieftine pana intr-un milion daca tot spuneti ca nu sunt bune, oare de ce se mai fabrica asa ceva si nu se fabrica doar scule de la 5-10 milioane in sus.