Probleme power pro

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
CristiZBF
utilizator nou
utilizator nou

Re: Probleme power pro

Mesaj de CristiZBF » 23 Ian 2014, 15:05

O vorba-n plus, un dinte-n minus!

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 23 Ian 2014, 15:38

La tine problema e urmatoarea : ai avut un fir textil chinezesc care ziceai ca e 0.20 mm dar cu siguranta era un 0.30 mm de care trageai in draci.
Ti-ai cumparat un fir "original" si te-ai luat dupa ce scrie pe ambalaj si ai observat ca se rupe foarte usor.

Power Pro-ul de pe piata americana este acesta : http://images9.okr.ro/auctions.v3/700_7 ... 00_700.jpg
Pe cutie scrie 0.13 mm = 8 LB ~ 3.6 kg

Ceea ce ai luat tu este Power Pro-ul pentru piata europeana. Nu este fake dar nu prea are legatura cu ceea ce scrie pe cutie. Cel mai probabil firul cumparat de tine este unui fir de 5 LB de pe piata americana pe care majoritatea il folosesc in pescuitul L sau UL.

Pe viitor sa te orientezi spre fire pentru piata americana sau japoneza.
Daca vrei sa iei un fir de care sa tragi foarte tare, pentru a-ti recupera nalucile, etc ..ia-ti un 20-30 LB. Daca te intereseaza pescuitul in general ia-ti de la 15 LB in jos...

Iti poti lua Power Pro, Sufix, Stren, Power Strike, Spiderwire, Berkley dar sa fie pentru piata americana.
www.pentrupescuit.ro

CristiZBF
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de CristiZBF » 23 Ian 2014, 15:44

Am rezolvat problema, imi va trimite Iujin de aici de pe forum un 15 livre power pro. Oricum nu mi se pare normal sa scrie pe eticheta 8 kg si el sa tina 3 kg. Plus ca rezistenta la nod in cazul asta e probabil vreo 2 kg, deci pt un fir care nu este ieftin este total aiurea. Daca-l cumparam de la vreun tiganus prin spatele vreunui bloc, intelegeam si nu postam aici de dragul de a ma vedea postand. Asta e din ciclul "afara e vopsit gardul". Si daca-mi cumparam pt ultra light nu-mi luam 0.13 in niciun caz, deci iar ma ardeam.
O vorba-n plus, un dinte-n minus!

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 23 Ian 2014, 16:03

old_radu scrie:
George1985 scrie:Iar probleme cu pp-ul :|
Eu cand am adus in discutie problemele care le-am avut cu firul mi-au sarit cativa in cap....
George , nu exagera
...si atunci ca si acum incercam sa dezlegam dilema
...de ce un fir care se numara pe primul loc in topul textilelor , ani la rand , a ajuns sa decada in halul asta
...in cele mai multe cazuri sunt falsurile , dar se pare ca si originalul , de cand producerea PP-ului a fost preluata de Shimano , si-a pierdut semnificativ din calitate :roll:
...vezi ce zice si Zamfi referitor la acest fir "USA de pe vremuri"
Am un prieten care sta in Canada, el foloseste in special Power Pro. Il lauda tot timpul.
Eu cred ca noi suntem tepuiti cu toate rebuturile de la ei.
Chiar si cele care vin de pe piata SUA. De exemplu sunt luate la reduceri, posibil din stocuri vechi care sunt "coapte" sau cu probleme.
Mi-a povestit cineva cum apar firele mono la reduceri la noi.
Cei care se pricep,din cand in cand testeaza firele intr-un mod destul de simplu. In momentul in care pe fir apare un fel de reziduu cand se trece prin mana,inseamna ca si-a pierdut din proprietati. Si pac la reduceri :shock:

Obletele
veteran
veteran

Mesaj de Obletele » 23 Ian 2014, 16:52

cei de la totalfishing nu aduc powerpro original. am avut si eu firul ala si am facut tot posibilul sa scap de el. l am avut si pe cel de 0,10 yellow aplatizat si era mai rezistent decat cel de 13 green. vezi de curiozitate cum arata in decathlon cutia la un power pro usa si pe ce rola e infasurat si nu mai cumperi de la total. doar ca la decathlon e 130 cutia.

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 23 Ian 2014, 17:53

Obletele scrie:cei de la totalfishing nu aduc powerpro original. am avut si eu firul ala si am facut tot posibilul sa scap de el. l am avut si pe cel de 0,10 yellow aplatizat si era mai rezistent decat cel de 13 green. vezi de curiozitate cum arata in decathlon cutia la un power pro usa si pe ce rola e infasurat si nu mai cumperi de la total. doar ca la decathlon e 130 cutia.
Aici nu e vorba de Power Pro original sau ne-original ci pentru piata europeana si pentru piata americana.
La fel cum ai zice ca exista Shimano Stella pentru piata europeana (care nu ar fi originala) si cea pentru piata japoneza (originala).

Power Pro-ul pentru piata americana se gaseste in magazine online in Romania si e 75 lei / Rola de 150 YDS (137 m).
In SUA pretul unei role de 150 YDS este in jur de 12-15 $ .
www.pentrupescuit.ro

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Ian 2014, 19:19

Eu folosesc PP de ani de zile si inca nu am avut probleme... intradevar doar peste 0.15 ... sub aceasta dimensiune paianjenul e the best :)

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 23 Ian 2014, 20:01

Ma bag si eu in seama...ce am observat eu la PP asta "pt. piata europeana" este ca de la 0.15 in jos e panglica, deci concluzia mea ar fi ca ala ar fi un 10lb american adica 4 kile si ceva (teoretic). Stiu ca PP american de la 10lb in jos e panglica. Ce cred eu ca fac astia e ca in loc de lb pun kg, ca europeanu pune botu la multe kile inscriptionate pe eticheta. Nu sunt convins, dar nu cred ca aia de la Shimano au 2 fabrici diferite pt. PP, mai degraba au aceiasi fabrica + tehnologie si doua ambalaje diferite, unu pt. state, altu pt. europa.

Referitor la Power Strike, il folosesc de la targul din toamna, foarte multumit de el, e tractor. Am 4lb si 8lb. Cel 8lb e cam ca PP de 15lb grosime, cel 4lb e subtire, cam ca un Sunline Super PE de 10lb. Cert e ca puterea inscriptionata pe ambalaj nu are nici o treaba cu realitatea. Sunt muuuult mai puternice in realitate. Cu cel de 4lb am ridicat salau de 2 kile jumate in fir de la 2m fara probleme, si era scamosat de la gheata pe portiunea aia. Tine foarte bine la agatatura (cel mai bine din ce am testat eu pana acum), isi pierde culoarea destul de repede, nu se scamoseaza in conditii normale, e destul de sarmos (mai ales la inceput), iar cel de 4lb are tendinta ca in timp sa se aplatizeze, ia apa, e greu, e mai rotund in sectiune ca PP. Cu minusurile si plusurile de rigoare, e un fir care merita banii.
Urasc atarnatorii!

cit_a
senior
senior

Mesaj de cit_a » 23 Ian 2014, 20:31

PP-ul de 10 lb este rotund , doar de la 8 lb este panglica .

cit_a
senior
senior

Mesaj de cit_a » 23 Ian 2014, 20:34

Alex-BAV scrie:
cit_a scrie:
George1985 scrie:Iar probleme cu pp-ul :|
Eu cand am adus in discutie problemele care le-am avut cu firul mi-au sarit cativa in cap.
Ce mai, din ce spun majoritatea si din ce am vazut eu, pp-ul a scazut in calitate.
Si eu merg pe sufix performance braid de la 10lbs in sus fara probleme.
O sa incerc un 832 daca apare vreo oferta buna. :respekt:
Nu te baga la 832 , o sa ramai dezamagit .
Nu poti sa dai un verdict clar......, depinde de locul si conditiile in care se pescuieste.

Eu am pescuit cu 832 si in ansamblu e un fir bun, rotund si rezistent. Mentionez ca pescuiesc 90% pe Olt.
Am avut 832 de 20 lb. adus direct de pe state si s-a scamosat foarte foarte repede.

Scrie răspuns