pescuitul somnului cu naluci iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 31 Ian 2011, 20:09

badboy.onesti scrie:Mersi mut de raspunsuri.Am si un SSR dar e de 7.Am sa imi mai trag si cateva SSR`uri de 9.Asta de 7 l`am pescuit de putine ori,il luasem pentru stiuca, dar nu a vrut.
Seara noaptea incerca SSR de 9 ... acela cu barba inclinata in forma Z ...
Sigur vei transpira ,daca este mustacios prin zona
Recuperarea cum ar trebui sa fie?Liniara?Joc de varf? :oops:
Depinde de pe mal sau din barca ? si pe ce ape? adica ce tipuri ca sunt foarte multe... cel mai eficient este din barca lansezi cat mai aproape de mal astepti cateva secunde,eu numar cam pana la7-8 si incerc sa recuperez incet vre-o 3 -4 metri dupa care opresc pana ajunge aproape de suprafata apoi iarasi, de obicei o ia imediat ce ajunge in apa si daca nu ai firul intins nu se agata si scapa. Daca nu ia in primele 10 m recuperez cum am "chef", dar cat mai linistit si lansez din nou de multe ori am prins chiar langa barca, cand naluca era aproape scoasa din apa si a luat, s-a agatat singur....
Se poate si de pe mal dar trebuie sa cureti zona in timpul zilei de crengi, pietris, orice sursa de zgomot ca altfel stai si dai degeaba... in anafore, mai ales daca apa este si murdara ajunge sa lansezi si sa duca curentul ,controlezi din varf si mai stopezi cateodata....

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 31 Ian 2011, 21:25

De pe mal, din pacate :(
Pe ape cum ar fi Siretul,Dunarea, poate Argesul...
Intotdeauna C&R

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 31 Ian 2011, 21:43

badboy.onesti scrie:De pe mal, din pacate :(
E ok si de pe mal, dar sa ai tenisi cu talpa de cauciuc si te strecori pe mal ca indienii :wink: .

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 31 Ian 2011, 21:52

kzoli scrie:
badboy.onesti scrie:De pe mal, din pacate :(
E ok si de pe mal, dar sa ai tenisi cu talpa de cauciuc si te strecori pe mal ca indienii :wink: .
Asta e valabil pentru nopti?Sau pe inserat?
Intotdeauna C&R

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 01 Feb 2011, 01:11

sa stii ca-i bun shad rap jointedul de 7 am prins cu el pe surduc la trena somn si salau si pe mures am luat ceva somotei dar pe mures nu l-am incercat f.mult anu asta le voi folosi mai mult poti lua cu el si salau sau avat

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 03 Feb 2011, 14:36

Mai stai o luna, sa se incalzeasca afara, sa se topeasca zapada si gheata, sa cresca Muresul, apoi sa se limpezeasca si sa scada. :wink:

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 09 Feb 2011, 20:05

am si eu o intrebare:somnul prefera jointeduri sau doar naluci mari?adica am si eu 2 rapala huski de 13(un fel de original floating)si bineinteles ca o sa dau cu ele dar ma intrebam daca prefera miscarea jointedurilor vs cea a voblerelor intregi
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Feb 2011, 20:13

keymaker scrie:am si eu o intrebare:somnul prefera jointeduri sau doar naluci mari?adica am si eu 2 rapala huski de 13(un fel de original floating)si bineinteles ca o sa dau cu ele dar ma intrebam daca prefera miscarea jointedurilor vs cea a voblerelor intregi
Depinde de tipul apei, pe balti sau in zone lent curgatoare jointedurile se misca destul de bine, in repezisuri insa oscileaza prea tare si "devine suspect", acolo e de preferat dintr-o bucata....
Tipul voblerului depinde de felul locului .... si somnul nu este ca stiuca , adica nu prefera neaparat nalucile mari.... in general 7-9 cm sunt cele potrivite, dar am prins si cu rebel de 5 cm si jointed de 13 cm, chiar si cu skinner de 15 cm si nu erau exemplare foarte mari ....

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 09 Feb 2011, 22:02

intr-adevar jointed-urile bat ca dracu in curent puternic dar cateodata chiar merg in astfel de situatii,in curent puternic mi-a mers mai bine cu shalow shad rap de 7 cm sau rnr de 7 pur si simplu tinut in curent dar mi se par interesante si hj de 14 sau 12 cm chiar am vazut ceva somni luati cu ele si niste salai de toata frumusetea

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 20 Oct 2011, 13:40

privind pe geam si vazand cum arata vremea pe afara m-am gandit ca ar fi bine sa re-aduc in prim plan topicul asta ... :lol:

deci ... :lol: :lol: :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns