Pescuit pe Belis cu table la clean si pastrav !

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gyorg
veteran
veteran

Pescuit pe Belis cu table la clean si pastrav !

Mesaj de Gyorg » 15 Mai 2006, 19:24

Concursul de la Belis ma pune intr-o postura destul de delicata. Zic asta tinand cont de faptul ca habar nu am sa pescuiesc la clean si pastrav , in general.

Sincer cred ca cei care au limitat specile care puncteaza au facut-o datorita faptului sa le este frica de cei din zona de sud a tarii , mari amatori de pescuit la biban. Intr-un cuvant au zis : "Fratilor daca vin mitici si dau la bibi , ne sparg :lol: . Hai sa scoatem bibi din concurs poate avem si noi sanse sa castigam.

Asta e !

Mie-mi pare oricum bine , ca poate asa ma mai specializez si eu la maria sa pastrav sau la clean.

Tinand cont ca nu am nici o incredere in chestile alea micute cu aspect de peste si care nu-mi spun nimic cand le trag prin apa , bagati si voi niste sfaturi valabile ce-mi recomandati la tablele numite rotative si oscilante.

Sa nu credeti ca nu dau doi bani pe voblere , Doamne fereste, dar nu am efectiv incredere in ele. Dupa ce le trag prin apa vre-o 20 minute imi incolteste un gand de neincredere si gata , sa terminat cu hornet, ssr sau sr, D4, etc. Sunt constient ca pe mana unuia care stie ce sa faca cu ele , fac legea pe o balta de pescuit dar daca am dat pana acum numai cu table si care mi-au adus multiple satisfactii (somn , ten :D ) ce sa fac ?

Concret : cu ce tip de rotative, oscilante ati pescuit pe Belis si v-au adus ceva clean sau pastrav.
Contez , daca nu sunt prea insistent, pe detalii legate de:greutate (dimensiune) , culoare , adancime , viteza si stil de recuperare !

Multumesc anticipat!
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 15 Mai 2006, 21:04

sa ne traiasca >>>campionul
luni nu trbuia sa fie zi de odihna? :wink:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 15 Mai 2006, 22:00

pacat ca nu se puncteaza si tenul pe belis :lol: :lol: :lol:

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 15 Mai 2006, 23:00

ei na, daca era campionat de bini atunci da, iesi campuin de bini. Dar asa tre sa stii si clean si pastrav si alte dihanii subacvatice :wink:

So, cu maria sa cleanul tine minte o vorba din batrani: " are ochi in fiecare solz" . SI mai tine minte o chestie, tot din batrani, ca i se mai spune "porcu' baltzii". Mai mult nu iti spun ca ma linseaza cei din nord :lol: . Dar daca esti baiat destept te prinzi despre ce e vorba si ce tre facut ;)

Insa ca sa stii, la musca sambata, un amic a luat peste 60 de bucati si nu a pescuit toata ziua, a mai baut omu o bere, a mai fumat o tzigara...

MihaiV
Moderator
Moderator

Re: Pescuit pe Belis cu table la clean si pastrav !

Mesaj de MihaiV » 16 Mai 2006, 06:45

Gyorg scrie: Sincer cred ca cei care au limitat specile care puncteaza au facut-o datorita faptului sa le este frica de cei din zona de sud a tarii , mari amatori de pescuit la biban. Intr-un cuvant au zis : "Fratilor daca vin mitici si dau la bibi , ne sparg :lol: . Hai sa scoatem bibi din concurs poate avem si noi sanse sa castigam.
De acord cu tine!

Luci, nici macar juma de zi n-a fost!

Cat priveste metalele, nu le-am mai folosit pe Belis din 1986. Mama, mama, ce pastravi prindeam atunci cu rotative cat palma! Dar s-au schimbat vremurile si a venit cleanul la putere.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Mai 2006, 08:15

Gyorg, de ce ai tu incredere mai mare intr-o rotativa trasa prin apa decat intr-un vobler? :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 16 Mai 2006, 08:32

oby 1 scrie:sa ne traiasca >>>campionul
luni nu trbuia sa fie zi de odihna? :wink:
Merci Oby,

Mergem mai departe , deocamdata nu ne hodihnim 8)

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 16 Mai 2006, 08:33

Adi_ scrie:Gyorg, de ce ai tu incredere mai mare intr-o rotativa trasa prin apa decat intr-un vobler? :roll:
Adi,

Inainte sa-ti dau raspunsul , poti sa-mi spui tu de ce ai incredere mai mare in vobler decat in rotativa ?

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaresDumitru » 16 Mai 2006, 09:07

Umila mea parere este ca pe undeva are dreptate Gyorg cind spune ca cei din Transilvania au decis sa scoata bibanul pentru ca ar veni cei din sud si ar face ravagii. Asta daca as fi vazut pe Belis biban mare - punctabil - ar fi fost chiar o problema. Exista o discutie pe un alt forum exact pe aceasta tema.
Totusi, exista un alt aspect aici, lasind la o parte dimensiunile bibanului in Belis, care sunt destul de mici. Anume faptul ca si voblerele tin tot de spinning. Si e o tehnica pe care trebuie sa o stapinesti cit de cit. Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa dau sfaturi, eu habar nu am sa dau la plastice si sincer eu ma plictisesc sa dau la plastice la fel cum se plictisesc altii sa dea la vobler. Dar credeti-ma, dupa ce am fost simbata la Belis cu un prieten si am vazut cum imi lovea voblerul cite un clean mai rasarit, asa, spre jumatate de kg. mi-am dat seama cit de frumos este.
Ca sa nu mai punem la socoteala peisajele de la Belis - si numai pentru aia merita sa mergi pe un lac de munte.

Ca sa nu ma abat de la idee, prietenul cu care am fost a incercat ceva rotative si cred ca aprins ceva clenut subnutrit la care i-a si facut vint inapoi in apa. A incercat si cu o oscilanta Taifun de la Berti dar fara sanse. In rest, nu mai stiu pe nimeni care sa fi avut ceva capturi mai de Doamne Ajuta la table pe Belis.

oricum , noi avem de invatat de la cei din Sud despre plastice si iei de la noi despre voblere - este un quid pro quo.

Ne vedem la Belis, fir intins
multi, mari si desi

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 16 Mai 2006, 09:53

Gyorg, pentru clean incearca rotative mici, eventual cu paleta colorata! LA pastrav poti da cu Taifun (tot mica)! Nu s-a scos bibanul din cauza pescarilor de biban din sud :) , ci din cu totul si cu totul alte motive:
1. Biban punctabil nu se prinde aproape deloc (fiind un lac de munte bibanul se dezvolta destul de greu, majoritatea capturilor avand undeva pe la 12-15 cm)
2. Pescuitul la "plastice" este in perioada concursului aproape imposibil (la doar cativa metri de mal apa ajunge la 15-30 m adancime) si face, practic, imposibila atat ancorarea cat si pescuitul in sine! Poti sa il intrebi pe Paco cati bibani a luat anul trecut pe lacul Tarnita (Cupa celor 3 lacuri), lac asemanator cu Belisul, cu adancimi ceva mai mici!

Cu respect
Andrei

Scrie răspuns