Gyorg, tata,
Daca baietii din Ardeal zic de voblere, ia-i in considerare. Cred ca sunt bine intentionati si sunt sinceri. Eu sunt fan voblere si totusi uita-te in galeria mea sa vezi pastrav luat anul acesta, la deschidere, pe lac de acumulare din Gorj, la Austria 2 bicolora de la Berti. Am dat la voblere de mi-au sarit ochii.
Sorin, prietenul nostru a luat 4 pastravi la 4 linguri diferite, Marius a luat tot la lingura. Vezi pozele de pe Bertilure cu cleni si pastravi luati la lingura, ceva extraordinar. Andrei-ovidiu are capturi in cele doua lacuri de luat in seama din Valcea, la lingura.
Am citit topicul si am inteles ca s-a dat si la tabla dar rezultatele nu au fost la fel de bune ca la vobler. Mi-as dori sa contrazica asta fratii German, ale caror lingurite le gasesc extraordinare.
Din experienta mea neindelungata, in apele unde predomina cleanul, voblerul este alegerea corecta.
Am inteles din confesiunilor fratilor nostri ardeleni ca apa este foarte limpede. Cred ca iti trebuie fir subtire, vezi parerea celor ce "bat" des Belisul, si la inceput naluci care au culori naturale.
Nu stiu cata mancare are la Belis.
In apele batute de mine, indiferent de limpezimea apei, daca avea boisteni(craieti) sau obleti indeajuns, cleanul nu dadea decat la naluci cu culori agresive(firetiger, red fluo, orange fluo,lime green etc.) Am un vobler Cozma A 8 cu care dau de mult timp. L-am pierdut, m-am si dus sa iau altul in loc. Vezi si tu care e miscarea...Ia-ti la tine niste voblere, citeste forumul si ai putea sa-ti faci o minima selectie.
Oricum, multumim prietenilor nostri pentru informatiile oferite in acest topic, mai ales noua, oltenilor si miticilor, care vom fi pentru prima data pe acest lac.
Va salut,
Mihai