Pescuit pe Belis cu table la clean si pastrav !

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 16 Mai 2006, 13:55

si eu eram un adept al rotativelor care pe raurile unde pescuiam eu dadeam rezultate mai mult decat satisfacatoare. de un an doar pescuiesc la vobler si la inceput nu aveam deloc incredere in voblere. si rezultatele pe masura. am inceput insa sa le folosesc mai des pe lac si rezultatele nu s-au lasat asteptate. Rares de mine zicea ca am incercat sambata si rotative si taifunul de la berti. Din nefericire cu oscilantele sunt chiar la inceput asa ca faptul ca nu am luat la oscilanta nu zice nimik. oricum o sa mai incerc, asta-i clar. Dar legea au facut-o voblerele. Oricum sunt convins ca o sa intre si la oscilanta. Poate trebuie redusa dimensiunea sau ceva poate nu o joc eu cum trebuie, dar de aia merg sa invat. :).
nu cred ca o sa fii dezamagit daca incerci si cateva voblere, cum de altfel daca stii sa folosesti bine tablele nu cred ca o sa fii dezamagit nici de ele. Bineinteles ideea e sa prinzi cat mai mult cele 2 manse dar daca nu esti fixat pe ideea de locul I cu orice pret si mergi pt a acumula si altfel de experienta nu cred ca o sa-i para rau nimanui. :). Fir intins la toata lumea (si mai ales mie care o sa stau pe margine sa ma uit :)) ).

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 16 Mai 2006, 14:05

Gyorg, mi se pare ca nu ai in trusa dar ti le poti lua rapid.
daca imi permiti o recomandare: voblere cu pattern natural trout si perch pt. pastrav.
pt. clean voblere crankbait sau minnow de la bunicu', dawn, salmo.
la table te pricepi...

cred ca acolo va conta f. mult locul de pescuit si mai apoi nalucile.
parerea mea, champ :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 16 Mai 2006, 14:57

Calone scrie:Gyorg daca te pricepi bine la linguri si rotative folosestele cu incredere , numai redule putin din dimensiuni si cred ca ai sa ai rezultate la fel de bune ca si cei ce folosesc voblere , sau poate chiar mai bune .
Incearca eventual t.d. ca cica ar fi o naluca buna de pastrav . Personal nu am pescuit cu asa ceva , dar cei ce mi-au spus ca e bun se stiu si nu vorbesc prostii .
Deja m-am usurat , ajung la aceiasi idee , daca ai incredere intr-o naluca foloseste-o si-ti va da rezultate.
Oricum am sa folosesc in special voblere (cel putin pentru inceputul concursului) si am sa tin cont de sfaturile voastre.

Merci Calone,

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 16 Mai 2006, 16:43

Gyorg, pe Ciric si Rogojesti, ape unde se presupunea ca vor face legea silicoanele si tablele, pana la urma au fost voblere vs. table, am dreptate? :roll: Cu exceptia unui singur biban, toti pestii prinsi de mine au fost pacaliti de voblere. Oricum, nu este o mare, mare filoz(s)ofie si, tinand cont de experienta pe care o ai, nu am nici o indoiala ca o sa prinzi imediat "miscarea", ba chiar am convingerea ca o sa mai si imbunatatesti stilul... Stai linistit ca te descurci pe Belis! :wink:

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 16 Mai 2006, 16:49

Merci Bogdan,

Apreciez increderea ta in mine !
Sa vedem , Dumnezeu cu noi !

Ne vedem la PADURENI , pana atunci imi ascut jig-urile, am inteles ca pestele tinta va fi shalaul.

Asa cum ii ziceam si lui Oby , luni nu este zi de odihna :wink:
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 16 Mai 2006, 22:09

leba scrie:
cred ca acolo va conta f. mult locul de pescuit si mai apoi nalucile.
parerea mea, champ :wink:
Nu gandi asa leba . Normal ca se va spune ca cei favorizati de loc vor fi cei ce vor pescui in zona gurilor de varsare ale raurilor ce alimenteaza lacul , sau a raului ca habar n-am cum arata belisul .
Numai daca umblii mai des pe lacuri de munte o sa - ti dai sema ca si locurile umbrite din mal , sau un vantisor cum adie la munte ce pune in miscare o anumita portiune de suprafata te pot face fericit . un lac de munte nu e 2 zile la fel si vei putea oricand prinde 3 anotimpuri intr-o singura zi . inseamna ca pan la urma tot priceprea te va face castigator . nu exista nici naluca top niciunde , niciodata .
cel putin asa cred eu si asa s-au prezentat locurile pe unde am pescuit si acelea nu au fost reduse k numar :)
si mi ar parea rau sa apara vre-un pescar batran sa spuna vreodata ca norocul nu conteaza deloc ( sa zicem momentul potrivit in locatia asemenea ) .

mihaip
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mihaip » 16 Mai 2006, 22:13

Gyorg, tata,
Daca baietii din Ardeal zic de voblere, ia-i in considerare. Cred ca sunt bine intentionati si sunt sinceri. Eu sunt fan voblere si totusi uita-te in galeria mea sa vezi pastrav luat anul acesta, la deschidere, pe lac de acumulare din Gorj, la Austria 2 bicolora de la Berti. Am dat la voblere de mi-au sarit ochii.
Sorin, prietenul nostru a luat 4 pastravi la 4 linguri diferite, Marius a luat tot la lingura. Vezi pozele de pe Bertilure cu cleni si pastravi luati la lingura, ceva extraordinar. Andrei-ovidiu are capturi in cele doua lacuri de luat in seama din Valcea, la lingura.
Am citit topicul si am inteles ca s-a dat si la tabla dar rezultatele nu au fost la fel de bune ca la vobler. Mi-as dori sa contrazica asta fratii German, ale caror lingurite le gasesc extraordinare.
Din experienta mea neindelungata, in apele unde predomina cleanul, voblerul este alegerea corecta.
Am inteles din confesiunilor fratilor nostri ardeleni ca apa este foarte limpede. Cred ca iti trebuie fir subtire, vezi parerea celor ce "bat" des Belisul, si la inceput naluci care au culori naturale.
Nu stiu cata mancare are la Belis.
In apele batute de mine, indiferent de limpezimea apei, daca avea boisteni(craieti) sau obleti indeajuns, cleanul nu dadea decat la naluci cu culori agresive(firetiger, red fluo, orange fluo,lime green etc.) Am un vobler Cozma A 8 cu care dau de mult timp. L-am pierdut, m-am si dus sa iau altul in loc. Vezi si tu care e miscarea...Ia-ti la tine niste voblere, citeste forumul si ai putea sa-ti faci o minima selectie.
Oricum, multumim prietenilor nostri pentru informatiile oferite in acest topic, mai ales noua, oltenilor si miticilor, care vom fi pentru prima data pe acest lac.
Va salut,
Mihai

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 16 Mai 2006, 22:16

Parerea mea este ca in trusa trebuie sa ai voblere si oscilante.Depinde de sezon,mometul zilei,conditii meteo,etc.Cleanul este in preajma malurilor(si pretutindeni)si merge bine la voblere(floating,suspending,sinking) si intra si la oscilante(poate nu cu aceeasi frecventa dar am avut destule abateri de la regula in aceasta privinta).Dimineata si seara pastravul rapeste in apropierea malurilor,dar primavara sta mai departe de mal,la apa adanca si atunci oscilantele exploreaza mai bine profunzimile decat voblerele(si cele sinking se scufunda mai lent decat oscilanta si eu imi cam pierd rabdarea) dar voblerele au un aspect mai natural si acest aspect conteaza.Primavara se urneste mai greu la atac si trebuie evolutii mai lente,iar pt. asta oscilantele cer mai multa indemanare.Si ar mai fi de spus despre angoasele pescarului de pe barajele montane.Totusi,ca o sugestie(pescuiesc in general pe baraje care au si clean si pastrav),niste Cozma de 3-5 cm culori diverse,Rapala CD,MiniFatRap,Original,HJ pt. clean in principal si oscilante pt. pastrav:Taifun,Cyclops,Austria(si viceversa).Pt. ca e concurs,eu cred ca va puncta cleanul majoritar si e bine sa tii cont de asta(cleanul e mai mult si mai usor de prins decat pastravul) dar pastravul poate face surprize placute.Oricum la concurs punctele vorbeste
si daca vrei sa acumulezi puncte, trebuie sa gandesti pragmatic,iar daca vrei sa fii nostalgic...atunci cauta pastravul.

mihaip
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mihaip » 16 Mai 2006, 22:22

Bravo Razvan,
Asa e. Depinde ce vrei de la concurs...Unii vor ceva, altii altceva, tocmai asta e frumusetea.
Mihai

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 16 Mai 2006, 23:02

Duminica trecuta am fost cu un prieten la Poiana Marului(Scorillo,CS) pe lac.Eu am dat la Berti Taifun(nu mai retin culoarea si solzii) si am luat un indigen la 300 g(eliberat binenteles) si 5 cleni,iar prietenul a luat un indigen de 1kg si cativa cleni la un Yo-Zuri L Minnow.Clenii aveau iarba in stomac si i-am luat pe cadere.Anul trecut am luat un clean la kil tot la taifun pe cadere la o adancime de aprox 6-7 metri.Am crezut initial ca e pastrav.Am vazut pastrav de 3-4 kg rapind ca un avat,in decurs de 2 saptamani in acelasi loc si am ajuns la concluzia ca sunt pesti teritoriali,comparativ cu pastravii curcubeu.

Scrie răspuns