Pescuit pe Belis cu table la clean si pastrav !

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 16 Mai 2006, 23:29

Mda,am citit mai tot topicul,si am vazut parerile tuturor.Frate,toti au dreptate,in mare masura.Parerea mea,si din cite am vazut,auzit si experimentat,tie iti trebuie doua lucruri:rotative de la cele mai mici posibile si voblere(2,5-6cm),dar niste voblere extraordinar de "agresive"prin miscarea lor.Si cind spun ac lucru nu ma refer la o bataie serpuita a unui vobler ci la frecventa de miscare a acestuia.Ca voblere de firma...hmmm,Salmo ar avea ceva din ce ti-am spus eu.Merge misto imitatia de pastravior si ti-ar trebui iarasi o culoare deschisa ca cele de clean care ti le-a dat Bogdan.Salutari de la PILLY :wink:

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 17 Mai 2006, 08:26

Fratilor de suferinta , multumesc mult ptr. sfaturile voastre incarcand sa combin din acestea cu ceeace cunosc si eu. In principiu daca incerci sa gandesti ca si pestele rapitor trebuie sa ai rezultate !

Pilula , incep cu ceeace mi-ai dat tu :wink: .
Arata foarte bine pestisorii aia , daca erau mai mari ii bagam in giuvelnic :D
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Mai 2006, 08:38

voblerele tale Pilula sper sa ia peste si pe Belis ca sa fie treaba... treaba si sa nu se mai in doiasca nimeni de calitatea lor!

oricum Bogdan si Gyorg... eu va urez Fire Intinse... dar va va fi greu cu atatia Clujeni acolo ... mai ales numele de Eugen Cozma si Renel Pascu.... brrrr.... oamenii astia chiar sunt tari acolo si nu numai... nu mai e ca la Cupa Moldovei...

a nu ma intelege gresit... nu spun ca acolo n-au fost pescari buni... dar aici sunt si multi si buni... vin numele grele in ale spinning-ului nostru...

Bogdan... n-am apucat sa te felicit pt. locurile obtinute la cele 2 concursuri din cadrul Cupei Moldovei... o fac acuma.... dar cred totusi ca daca cineva insista mult mai mult pe plastice.... si daca stis bine joaca, putea sa-ti puna probleme mari in privinta locului 1!

Te salut si FIR INTINS pe Belis!

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 17 Mai 2006, 10:48

Gyorg,te rog eu frumos nu incerca "sa gindesti ca rapitorul",intrucat pestii nu gandesc ,ci actioneaza din instinct :wink: .Deci incearca sa le bunghesti comportamentul pe acel lac,sa-ti dai seama ce se petrece sub acea apa de munte. :wink:

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 17 Mai 2006, 12:39

1. Biban punctabil nu se prinde aproape deloc (fiind un lac de munte bibanul se dezvolta destul de greu, majoritatea capturilor avand undeva pe la 12-15 cm)
ahahhahah ahhaha si inca odata ahahahah
Paco la ce v-a batut anul trecut? asa de curiozitate?
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaresDumitru » 17 Mai 2006, 14:12

Acuma sincer, dupa parerea mea, acest topic se transforma incet incet intr-o dezbatere Ardeal vs. Muntenia. Cred ca un pescar trebuie sa stie sa se adapteze conditiilor. Este inutil sa spun ca cei care pescuiesc pe BELIS mai des au un avantaj fata de ceilalti, la fel cum au avut la Dirvari cei care pescuiau mai des acolo. E normal asa sa fie. De aceea se si fac mai multe concursuri in diverse regiuni ale tarii, pe lacuri care prezinta conditii diverse.
Daca organizatorii au hotarit sa nu se puncteze bibanul, asa o sa fie...la Dirvari de ce nu s-a punctat si crapul? Ca intra la plastice din cind in cind? Si tot peste se cheama si ala...chiar daca nu e rapitor. Pina la urma si biban sau clean poti prinde printr-o multime de procedee. Exagerez acuma cu acest exemplu insa sper sa intelegeti ideea. Cei care dau la plastice mai mult stiu ca nu sunt accidentale intilnirile cu crapul...

Tocmai in asta consta cred eu o selectie buna intre pescari, trebuie vazut care este cel mai bun all round. Altefl, se organiza o cupa de Clean, una de Salau, una de Stiuca, si aflam care stie sa prinda cel mai bine din tipul respectiv de peste.
multi, mari si desi

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 17 Mai 2006, 14:25

Un concurs de prins Sirene ar fi bun! :lol: :lol: asa ca sa mai destindem atmosfera! :lol:

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 17 Mai 2006, 14:36

Rares ,

eu prefer sa-ti spun parerea mea la Belis unde sper sa ne intalnim. Daca nu vii, pacat dar am sa-ti scriu pe privat .

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaresDumitru » 17 Mai 2006, 14:48

Vin la Belis si o sa ne povestim atunci mai multe. Daca tineti minte, chiar eu am spus ca asta este una dintre parerile generale vis-a vis de scoaterea bibanului din grila de punctare - faptul ca unii se tem. Eu personal nu am de ce sa ma tem, am prins bine pe Belis la vobler si sper sa nu ma fac de rusine nici la concurs - o sa fie primul meu concurs. Nu traiesc din pescuit (vanatoare si cules) :D .

Pareri sunt multe Gyorg, idei la fel. Pina la urma, cred ca cel mai usor lucru e sa critici. sau cum se spune those who can't do, teach. Cam asa e si aici.

Sper numai ca informatiile oferite de noi pe acest topic sa-ti fie de folos si sa ai la un moment dat rabdarea sa dai mai mult la vobler - e chiar frumos ca stil de pescuit. Si mai sper sa am si eu rabdare odata sa dau la plastice sau la lingura, pe mine aia ma cam scoate din sarite :D.
multi, mari si desi

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 17 Mai 2006, 14:52

De aceea ti-am spus ca am sa-ti spun parerea mea fata in fata ca nu doresc sa dau nastere din nou la discutii pe acesta tema.

Inca odata merci pentru sfaturi !

Scrie răspuns