Pescuit pe Belis cu table la clean si pastrav !

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Mai 2006, 09:59

Gyorg scrie:
Adi_ scrie:Gyorg, de ce ai tu incredere mai mare intr-o rotativa trasa prin apa decat intr-un vobler? :roll:
Adi,

Inainte sa-ti dau raspunsul , poti sa-mi spui tu de ce ai incredere mai mare in vobler decat in rotativa ?
in anumite conditii am mai mare incredere in rotativa decat in vobler, in altele e invers. dar din ce spui tu inteleg ca in rotativa ai incredere, iar in vobler nu ai, indiferent de conditii.
deci... de ce? :D
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 16 Mai 2006, 10:10

Gyorg, stiu ca esti fan 100% tablelor... dar pe lacurile de munte situatia se complica... si daca nu ai naluci potrivite( aici in speta voblere) s-ar putea sa nu te clasezi prea bine la finalul concursului!

Totusi e ciudat... eu am prins pastrav bine la linguri BerTi pe Vidra si pe Bradisor... dar se pare ca pe Belis este mai mult clean decat pastrav... acuma o chestie e clara... am intalnit nu 1 data ci de mai multe ori anumite preferinte la naluci de catre pesti...in unele zone se ia mai bine pe table iar in altele pe vobler... deci se confirma ceva 100% adevarat... in pescuit nu exista reguli!

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 16 Mai 2006, 10:34

dr.pike scrie:Gyorg, pentru clean incearca rotative mici, eventual cu paleta colorata! LA pastrav poti da cu Taifun (tot mica)! Nu s-a scos bibanul din cauza pescarilor de biban din sud :) , ci din cu totul si cu totul alte motive:
1. Biban punctabil nu se prinde aproape deloc (fiind un lac de munte bibanul se dezvolta destul de greu, majoritatea capturilor avand undeva pe la 12-15 cm)
2. Pescuitul la "plastice" este in perioada concursului aproape imposibil (la doar cativa metri de mal apa ajunge la 15-30 m adancime) si face, practic, imposibila atat ancorarea cat si pescuitul in sine! Poti sa il intrebi pe Paco cati bibani a luat anul trecut pe lacul Tarnita (Cupa celor 3 lacuri), lac asemanator cu Belisul, cu adancimi ceva mai mici!

Cu respect
Andrei
Merci ptr. informatii, Andrei !

Cele doua puncte arata mai mult decat atat ca interesul vostru era sa pastrati toate tipurile de rapitori specificate in regulametul TAVP.
Cei ce participau , chiar si eu , pierdeam timpul cu bibi si voi punctati cu pastravul si cleanul !

Am dreptate ?

Oricum, repet , interesul meu este sa invat sa prind si clean si pastrav pe lacuri si rauri. Cineva chiar m-a intrebat de ce ma duc la Belis ca nu am nici o sansa . I-am raspuns ca particip, nu ptr. ca ma suprapareciez ci deoarece doresc sa invat sa prind orice tip de rapitor (si nu numai :lol: ) care imi aduce satisfacii in dril.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 16 Mai 2006, 11:04

Adi_ scrie:
Gyorg scrie:
Adi_ scrie:Gyorg, de ce ai tu incredere mai mare intr-o rotativa trasa prin apa decat intr-un vobler? :roll:
Adi,

Inainte sa-ti dau raspunsul , poti sa-mi spui tu de ce ai incredere mai mare in vobler decat in rotativa ?
in anumite conditii am mai mare incredere in rotativa decat in vobler, in altele e invers. dar din ce spui tu inteleg ca in rotativa ai incredere, iar in vobler nu ai, indiferent de conditii.
deci... de ce? :D
Eu nu am incredere deoarece am pescuit preponderent cu oscilante-rotative iar la vobler mult mai putin.
Singurul vobler care mi-a adus satisfactii este popperul unde atacul rapitorului se petrece la suprafata si adrenalina este la maxim .
Am incercat de mai multe ori voblerele , am si prins cu ele dar nimic notabil .

Principalele motive ptr. care nu pescuiesc cu ele:
1.nu le pot controla in momentul in care le trag prin apa.
2. nu imi face o idee despre fundul apei unde pescuiesc.
3. trebuie sa schimb acelasi tip de vb ca sa merg cu el mai in suprafata sau invers.

Cred ca sunt cele mai importante !

Dupa aceea mai trebuie adus in discutie si subiectul , costuri.
Nu sunt un tip care nu pot sa-mi permit o trusa de voblere super dotata dar nici nu fac baie dupa vre-un vobler . S-a agatat , fuck , trag de el pana se dezagata . Asta pana sa-mi iau un deagatator dar si ala este valabil numai in anumite conditii.
Gandestete ca la o partida de 3 ore poate agat si las vre-o 10 linguri. inmulteste cu costurile unui vb bun.
Este foarte adevarat , daca imi aducea satisfactii nu ma mai uitam la valoarea acestora.

Oricum tinzand catre adaptarea la situatia data, prin felul meu de a fi, voi incerca sa stapanesc si acele mici necunoscute ale voblerului.
Ce este interesant , am incercat cu acelasi tip de vb sa schimb pozitia nodului si i-am schimbat adancimea la care pescuiesti (informatie primita).

Sper ca am fost foarte explicit , Adi.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 16 Mai 2006, 11:32

cum ai schimbat pozitia nodului ?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 16 Mai 2006, 11:38

-la Belis nu prea ai cum sa pierzi voblerele, doar daca ti le ia vre-un clean sau pastrav mai sanatos :wink:

-avand in vedere ca voblerele se prind folosind nod cu bucla, gen rapala knot, nu vad ce pozitie ai putea schimba. dar am vazut intr-un filmulet rapala un nenea care legat voblerul (CD in cazul asta) cu nod strans, si facea si el chestia asta, adica muta nodul mai sus sau mai jos pe inelul voblerului pt a obtine evolutii diferite.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaresDumitru » 16 Mai 2006, 11:50

Mai sunt si agatori la Belis daca nu esti atent insa apa este in general curata si se vad si crengile sau copacii scufundati.

Ma gindeam acuma ca spunea Gyorg ca nu are control asupra voblerului si ca aia nu-i place. Ca la orice naluca, ai controlul deoarece tu esti cel care o arunca si o recupereaza. Daca sunt pestii mai mofturosi, eu de obicei il recuperez incet si il mai joc din bat, da de se enerveaza pestele si ataca...si de multe ori se intimpla asa. nu vreau iar sa intru intr-o teorie desper voblere ca nu sunt in masura sa fac EU asta, dar de exemplu exista voblere cu o barbeta mai lunga sau fixata la un alt unghi fata de altele, ceea ce permite o coborire mai accentuata a lui in apa. Iarasi, daca te gindesti ca sunt voblere floating, suspending, sinking, countdown, toate astea au diferite adincimi la care evolueaza. Deci poti acoperi mai multe straturi in apa...si crede-ma ca are Belisul multe straturi de apa :D

Toti furam meserie unii de la altii si cum spuneai si tu, vii ca sa inveti...ca si mine de altfel.
multi, mari si desi

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 16 Mai 2006, 13:14

Merci Rares,

Oricum pentru mine cel mai important este sa particip , in acesta faza. Mai mult decat atat ,am inteles ca Belisul este un lac foarte frumos iar numai faptul ca poti sa stai in barca si sa admiri peisajul devine un prilej de satisfactie.
Sa speram ca satifactia va fi completata si de ceva la capatul lansetei care sa-mi creasca adrenalina :)

Ne vedem la concurs, pregatiti palinca :lol: (asta ca o ultima satisfactie)

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 16 Mai 2006, 13:27

Eu zic ca e imposibil ca unul care va pescui pe toata durata mansei sa nu prinda nimic. Este clean f mult si de dimensiuni f diverse si se prinde si cu table. Am amici care dau cu oscilante si rotative si prind si ei cateva zeci de cleni pe zi. Nu m-a interesat niciodata cu ce oscilante si rotative dau, mai ales ca de cativa ani eu pescuiesc aproape numai la musca.
Mi s-a parut ca vad in magazine rotative in jur de 10 lei. Deja sunt la pret comparativ cu voblerele. Cam nasol.
Mai ales ca daca ai vreo problema si nu poti recupera imediat dupa aruncare, tablele se duc pe fund si de multe ori se agata (fundul e plin de cioate de la copaci taiati si de bolovani si stanci). Un vobler floating il pierzi extrem de greu. Din ce vad pe la altii, pe Belis se pierde un vobler la cateva partide.
Dar probabil ca daca nu ai experienta la voblere, modul de a le alege de a le folosi, e mai bine ca in concurs sa pescuiesti cum stii si cu nalucile care-ti sunt mai familiare.

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 16 Mai 2006, 13:39

Gyorg daca te pricepi bine la linguri si rotative folosestele cu incredere , numai redule putin din dimensiuni si cred ca ai sa ai rezultate la fel de bune ca si cei ce folosesc voblere , sau poate chiar mai bune .
Incearca eventual t.d. ca cica ar fi o naluca buna de pastrav . Personal nu am pescuit cu asa ceva , dar cei ce mi-au spus ca e bun se stiu si nu vorbesc prostii .

Scrie răspuns