pescuit la stiuca cu voblere In SIBIU

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 16 Feb 2007, 21:03

Eu am inteles din prima :wink:
Nu am experienta cu stiuca pe Olt sau alte rauri,dar iti pot spune una alta despre ea si comportamentul ei de la Dunare si Delta.
Oricum acum este prohibitie :lol: :lol: da' cunosc paznicu' :oops:
Eu cele mai multe capturi le-am avut la lingura oscilanta(diverse forme si culori),la rotativa(mai putine si mai mici) sau la vobler (rar, dar stiuca mare)
Cu cat e mai mare naluca cu atat mai bine;la lingura mare am prins si bricege dar la chestiute mici doar....bibani :lol: :lol:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 16 Feb 2007, 23:16

ok meas te ascult sunt doar urechii :lol: dai drumu :P

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 16 Feb 2007, 23:31

Zi badie ce vrei sa-ti spun si daca stiu iti zic.
Daca ma apuc pe forum sa fac recenzii despre stiuca si pescuitul ei imi sar astia "batrani" in cap :lol: :lol: :lol: :lol:
Nu ca m-as sinchisi :twisted: :twisted:
Asa ca astept sa ma intrebi:lansete??mulineta??naluca??obiceiurile stiucii??locuri bune??
Vezi cate semne de intrebare?
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 17 Feb 2007, 03:25

panda_xxx scrie:Folie de ciocolata :shock: ? Aia pt ce este? Pt aroma? In loc de atractant?
pentru efectul holografic de pe naluca.
v-am rugat ceva in legatura cu mishto-ul...omul va ia in serios,nu-i stricati topicul.

badie:cauta stiuca pe langa maluri si agataturi,orice obstacol in apa care ar feri-o de curent e un loc de stiuca.Oscilante,voblere,plastice 8-12 cm lejer,cu stopari in recuperare,jucate si pe verticala.Deseori sta sub mal si trebuie stimulata sa atace.Primavara/vara te mai distrezi cu stiucile junioare pana in kg in apa mica de la plaje unde se vede cum tasneste in bancurile de puiet.Daca ai agatat o stiuca si ti-a scapat,ia o pauza sau revino in 20-30 min si insista,are memoria scurta sau pofta e prea mare.
Stiuca mare sta la mal adanc,daca vezi locuri atractive langa mal si nu ai spatiu de recuperare,nu te sfii sa bagi un shad pe jig si sa-l joci pe verticala in ochiurile de apa dintre agataturi.S-ar putea sa te shocheze cumatra.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 17 Feb 2007, 10:09

Michael are perfecta dreptate cu sfaturile date.As mai putea adauga doar ca e bine, pe cat iti permite locul, sa dai in lungul malului, nu dinspre larg spre mal.In felul asta ii plimbi nada pe sub nas.Poti incerca si cu vobler plutitor;uneori se repede cand naluca este in urcare spre suprafata sau chiar cand pluteste,dar atentie la fir,ca poate rupe daca nu-l tii intins.Si pune si struna metalica sa nu mai patesti ca atunci cand te-ai suparat pe stiuca :!: :!: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 17 Feb 2007, 14:58

ok MERSI :D O PARTE DIN ELE stiam dar chestea cu shdd-ul ma cam baga in ceatza?? ce i ala??/
acum am venti de la o partida si mam ales cu o marlitza de 400 gr in rest doar aer curat.
aaa Si inca ceva cum dumnezeu dai cu linguritza aia?? trebuie sa se invarta sau cum.....??? stiuca de azi am luato cu vobleru ala mare verde deci trebuie sa imi fac unele mult mai mari. Deci ce dumnezeu e shad-ul?? chiar nu am auzit de el :oops: cu voblere chiar nu a probleme alea le manuiesc ff bine(zic eu)
OOO da si pt cei cu planuri pt olt are culoare ca si un capucino cu lapte si este mare dar am vazut ca acum pe la 13:00 a inceput sa scada

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 17 Feb 2007, 16:09

Intra pe site-ul magazinului TotalFishing,da clik pe rapitori apoi clik pe Plastice moi si vezi ce-s alea shaduri.
Despre tehnica, gasesti destule topicuri pe forum despre ele.Eu sunt "virgin";
Vorba lui Pikeman...tableeeeeeee :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 17 Feb 2007, 16:33

asta e un shad,e din silicon
Imagine
se trage pe un jig,care arata asa:
Imagine

odata shadul tras pe jig(care e un carlig lestat cu plumb in cap,il poti juca pe verticala langa mal,fara recuperare din mulineta,sau la salau te ajuta in recuperarea pe fundul apei.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 17 Feb 2007, 16:41

Michael, iti multumesc ca ai raspuns si la intrebarea mea,nepusa :!:
Cred ca am sa incerc si stilul asta.Din cate am vaut pe forum,multi practica pescuitul cu plastice si jiguri si au si rezultate.
Incep sa ma "dezvirginez" :lol: :lol: :lol: :lol:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 17 Feb 2007, 16:42

Michael omule esti un geniu :P mersi de poze vedeti la albumul meu ca i un vobler under construction vreau idei.

daca ideile sunt bune(cum sunt pozele de la tine) atunci vine mos carciun la tine mai repede si cu voblere :P

Scrie răspuns