pescuit la clean pe rauri

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARIUS POPA
veteran
veteran

Re: pescuit la clean pe rauri

Mesaj de MARIUS POPA » 22 Sep 2012, 21:12

Ce ai patit nouvenitule Alex? :shock: 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 06 Oct 2012, 20:43

cleanul inca depunde,si raspunde bine la suprafat, la Tiny de suprafata, in specil, pe sub cpaci, innainte de apus...deja am dat din casa, azi am plesnit la ei binisor, pacat ca m-am prins tarziu de modul lor de hranire ;)!
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 06 Oct 2012, 20:50

imi scuzati scrisul :oops:
Imagine
Fii pescar nu talhar.

pescarudeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescarudeclean » 30 Mar 2013, 23:54

are cineva vesti bune? a inceput sa atace?

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 01 Apr 2013, 20:21

Pai l-am cauta, dar nu cumva la tine is apele mari, iasa din matca...? :shock: Ca la noi, urla valea !!
Mai este de asteptat un pic, si cred ca ne prinde prohibitia tot cu apele mari. :(
Imagine
Fii pescar nu talhar.

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 01 Apr 2013, 23:22

MARIUS POPA scrie:Pai l-am cauta, dar nu cumva la tine is apele mari, iasa din matca...? :shock: Ca la noi, urla valea !!
Mai este de asteptat un pic, si cred ca ne prinde prohibitia tot cu apele mari. :(
De curiozitate: a prins careva clean la linguri sau voblere si pe apa tulbure? Tulbure zdravan nu mierie...am tot auzit ca se poate dar pana nu vad cu ochii mei nu cred. Oricum acum apa nu doar ca e tulbuire pe majoritatea raurilor dar e si rece, maxim 10 grade. Asa ca...

eu
senior
senior

Mesaj de eu » 02 Apr 2013, 09:46

Totul este posibil, doar ca o apa tulbure bine iti diminueaza mult sansele de a prinde clean. Motivul e simplu, cleanul se bazeaza mult pe vedere, iar o apa tulbure "taie elanul". Cu toate astea am prins mai acum o luna 2 cleni de 32 si 27 cm la vobler pe Aries. Raul era tulbure bine, dar practicabil pe alocuri. Motivul cred ca a fost ca am dat pe o portiune unde apa era mai mica si am folosit voblere mai mari decat as folosi vara, iar "d-soarele" doar si-au aparat casa.
:respekt:
Multa lume, putini oameni...

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 02 Apr 2013, 10:36

filip_pescuitorul scrie:
MARIUS POPA scrie:Pai l-am cauta, dar nu cumva la tine is apele mari, iasa din matca...? :shock: Ca la noi, urla valea !!
De curiozitate: a prins careva clean la linguri sau voblere si pe apa tulbure? Tulbure zdravan nu mierie...am tot auzit ca se poate dar pana nu vad cu ochii mei nu cred. Oricum acum apa nu doar ca e tulbuire pe majoritatea raurilor dar e si rece, maxim 10 grade. Asa ca...
ultimul clean pe care l-am prins pe apa f. tulbure a intrat la o oscilanta galben-fluo cu buline rosii. anul trecut, seceta fiind, n-am prea avut parte de apa tulbure.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 03 Apr 2013, 06:42

am prins clean pe apa tulbure, dar parca eramai lipit de mal decat de obicei....nimic mare totusi.....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 03 Apr 2013, 12:45

...daca-mi permiteti sa ma bag in seama...Eu zic ca o perioada interesanta de pescuit este cea dupa dezghet(primela zile mai calde),cind inca apa e curatica si zapada netopita la munte .In aceste zile e bine sa scormonesti locurile de iernat (asta presupune o buna cunoastere a albiei):gropile din zona cu apa mai linistita,cotloane de sub maluri,confluente...de fapt te gindesti unde ai sta tu sa-ti petreci iarna la adapost daca ai fii un bastan de clean.Eu am avut rezultate bune cu linguri tirite pe substrat.Primavara dupa dezghet sint mari sanse sa dai de aia mari in astfel de locuri.Sint si un pic mai necircumspecti,foamea de peste iarna ii poate impinge sa guste .Unii pescariau avut succes si cu gume.Pescuitul de dupa dezghet nu-i spectaculos,poate fii si destul de pagubos pescuind pe substrat,dar e un moment bun sa dai de tata clenilor.
La inceputul lui martie am luat la o confluenta un clean de 1,4 kile la o rotativa Berti destul de grea

Scrie răspuns