pescuit cu OSCILANTE
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
pescuit cu OSCILANTE
Salutari la toata lumea.
Ma puteti lamuri si pe mine cu ceva?
Cum se pescuieste cu oscilante?Se mulineaza normal,fara intreruperi,constant?Pot sa o atasez direct de vartej sa nu se rasucesaca firul?
Nu am pescuit niciodata cu asa ceva si as fi tentat sa incerc pe baraj la Poiana Marului.
Si care e diferenta dintre pescuitul cu rotative si cel cu oscilante?
Mai concret,cum se pescuieste corect cu aceste doua naluci.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Ma puteti lamuri si pe mine cu ceva?
Cum se pescuieste cu oscilante?Se mulineaza normal,fara intreruperi,constant?Pot sa o atasez direct de vartej sa nu se rasucesaca firul?
Nu am pescuit niciodata cu asa ceva si as fi tentat sa incerc pe baraj la Poiana Marului.
Si care e diferenta dintre pescuitul cu rotative si cel cu oscilante?
Mai concret,cum se pescuieste corect cu aceste doua naluci.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
ca sa atasezi oscilanta nu ai nevoie de vartej pentru ca aceasta oscileaza , nu se invarte precum rotativa;deci pui doar agrafa.
pescuitul cu oscilanta este cel mai simplu dupa parerea mea pentru ca se lanseaza usor si se recupereaza liniar cu mici zvagniri din varful lansetei.
diferenta dintre rotative si oscilante este ca primele sunt lingurite care se invart in jurul axului si produc vibratii puternice iar oscilantele reflecta lumina.
pescuitul cu oscilanta este cel mai simplu dupa parerea mea pentru ca se lanseaza usor si se recupereaza liniar cu mici zvagniri din varful lansetei.
diferenta dintre rotative si oscilante este ca primele sunt lingurite care se invart in jurul axului si produc vibratii puternice iar oscilantele reflecta lumina.
- pastravarul 77
- utilizator constant
- pastravarul 77
- utilizator constant
- MARIUS POPA
- veteran
o mica completare:produc si ele vibratii dar cu o alta frecventa.fox_spin scrie:ca sa atasezi oscilanta nu ai nevoie de vartej pentru ca aceasta oscileaza , nu se invarte precum rotativa;deci pui doar agrafa.
o rotativa nr4 de ex are o forta reactiva asupra batului destul de mare, fata de o oscilanta de 25gr, de ex...

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
- PescarNebun
- senior
Probabil cea mai simpla metoda pentru a vedea cum trebuie sa recuperezi oscilanta este sa te joci cu ea pe langa barca la diferite viteze si zvacniri din varf pana iti dai seama cam cum vrei sa se miste in zona unde banuiesti ca pandeste bestia. Apoi nu mai ai decat sa o lansezi si sa ii imprimi jocul respectiv. Fir intins!
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.
cauta'l pe CATI.amon scrie:Ca si modele ce se recomanda pt pastrav?culori,gramaj,etc.
Bineinteles pt lacuri de munte.
face omul asta niste linguri de pastrav.......
o sa fie greu sa dai de el si mai greu sa astepti pana iti vine randul, dar crede-ma ca merita.
de la Berti, clar Taifunul, Stick, dar si Austria si Clio