pescuit cu OSCILANTE

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Mai 2010, 11:45

:lol:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 18 Mai 2010, 12:15

...parca si vad o barbie sprijinita in causul palmei, niste priviri intrebatoare atintite asupra trusei cu artificiale, "mestecat" de tutun...si pui un Cozma, care, sa mai ierte Cel de Sus, nu prea merge dacat cu "ajustari"..."arunci pe gura" cava ce n-are de-a face cu sportivitatea si uite asa trece prima jumatate de ora de pescuit, probabil cea mai buna perioada din zi cand mai ai sanse de izbanda...si-apoi poti sa faci plaja...daca nu ploua. :D

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Mai 2010, 12:30

D_ali scrie:...parca si vad o barbie sprijinita in causul palmei, niste priviri intrebatoare atintite asupra trusei cu artificiale, "mestecat" de tutun...si pui un Cozma, care, sa mai ierte Cel de Sus, nu prea merge dacat cu "ajustari"..."arunci pe gura" cava ce n-are de-a face cu sportivitatea si uite asa trece prima jumatate de ora de pescuit, probabil cea mai buna perioada din zi cand mai ai sanse de izbanda...si-apoi poti sa faci plaja...daca nu ploua. :D
:lol: :lol: :lol: , ai o imaginatie de invidiat :wink: ,apropo de Cozma recordul meu personal la Avat pe anul trecut a venit la un cozma de 9 cm RH avea aproape 5 kg si alti doi de 4.2 si 4.5 kg in rest e cam asa ..., dar fara alcohol si fara tutun :lol: ....
Lasand la o parte glumele ,am voblere inpartite ptr mai multe tipuri de ape indiferent de marca cand aleg un loc iau lotul respectiv si incerc norocul , rotativele mai ales la avat si la stiuca am folosit marimea de 3-4 dar era cand a intrat si cleanul .
Am dat si cu oscilante dar ori ramanea agatat ori prindeam una amarata pe partida .... acuma stau linistit in trusa si asteapta sa vina epoca lor :lol:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 18 Mai 2010, 13:10

...eah mai glumim si noi :wink: , n-am nici o problema cu Cozma doar ca dupa un atac sau un cotolan adus la mal, necesita mici retusuri la ochet mai cu seama, in rest, "al naibi" prinde bine.
Ai na, ca suntem cam off topic si vom fi trasi de "ochet"...
Felicitari pentru performante, sunt remarcabile.
Cu lupul apelor n-am avut intalniri foarte dese pentru ca nu prea am avut iesiri speciale pentru dansul, insa cand au fost m-am descurcat onorabil, cu exemplare mai modeste cei drept.
Cei mai buni prieteni sunt cleanul si "madam raca", chiar si pistruiatu', care ma iubesc nespus de tare... :lol: deh...dupa posibilitati.
Recorduri capitale nu am si nici nu prea caut chesti din astea, insa am partide foarte reusite, daca conteaza numarul...personal vizez alte valente in pescuit, dar asta-i alta discutie.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Mai 2010, 13:38

Cand am dat la avat prindeam numai maruntisuri sau nimic ,pe acestia am prins cautand stiuca langa mal cu struna metalica ... cam atat despre finete la pescuitul avatului :lol: :lol: :lol:

Si acuma sa revenim la subiect pana mai putem :lol:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 18 Mai 2010, 13:58

hai...ultima si gata cu gumele...
Tutunul este optional...doar "constiuie o otrava pentru organism", insa ai uitat...ai uitat de "paharul de onoare", "dupa deshidratarea asta merge o berica"...(nu se cade sa fi ratat Opertiunea Monstru) :D
...si ca se ne mai apropiem de subiect, cea mai prizatoare "tabla" e aceea care-ti lipseste din trusa, nu ma-ndoiesc ca-i valabil si la celelalte "maimutze"...

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 23 Mai 2010, 14:59

Salut. Eu n-am vazut din astea in niciun magazin din US. Cand va vedeam scriind despre oscilante, credeam ca despre din astea scrieti:

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... 20309&rid=

Este naluca mea #1 cand dau la pastrav in lac (mai ales cea argintie/albastra), mai prinzatoare decat voblerul sau rotativa. In plus, se duce ca glontul (cea de 3.5g). Oscileaza stanga-dreapta (sau invers :)). O recuperez incet, aproape de fund si mai smucesc usor de ea din cand in cand. Singura chestie care nu-mi place la ea este ca prin oscilatia laterala a ancorei "plezneste" unii pesti (cei mai nehotarati) peste fatza si-i scot agatati de ochi sau buza exterioara.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 23 Mai 2010, 15:27

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 23 Mai 2010, 15:44

aditud scrie:Salut. Eu n-am vazut din astea in niciun magazin din US. Cand va vedeam scriind despre oscilante, credeam ca despre din astea scrieti:

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... 20309&rid=

Este naluca mea #1 cand dau la pastrav in lac (mai ales cea argintie/albastra), mai prinzatoare decat voblerul sau rotativa. In plus, se duce ca glontul (cea de 3.5g). Oscileaza stanga-dreapta (sau invers :)). O recuperez incet, aproape de fund si mai smucesc usor de ea din cand in cand. Singura chestie care nu-mi place la ea este ca prin oscilatia laterala a ancorei "plezneste" unii pesti (cei mai nehotarati) peste fatza si-i scot agatati de ochi sau buza exterioara.
cred ca astea sunt cele mai ieftine oscilante de la noi, normal ca nu de cabelas, si doar in varianta nichel, cel putin asa mi se pare mie, ieftine si productive... :)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 23 Mai 2010, 17:00

@ Ilie...interesanta jucarie...eu cred ca da randament , gandindu-ma la forma , culoare , greutate si nu in ultimul rand la pret , zic ca merita incercat...:wink:

MARIUS POPA scrie:...

cred ca astea sunt cele mai ieftine oscilante de la noi...

...daca e vorba de Kastmaster , nu sunt chiar ieftine...functie de marime sunt undeva la 18-24 lei
...cat despre productivitate am nimerit clean mare , dar eu cautam o alta specie

Scrie răspuns