pescuit cu OSCILANTE

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Mai 2010, 09:00

D_ali scrie:incearca sa-i ajuti evolutia printr-un joc din varful lansetei, poti recupera si mai rapid si mai lent in functie de situatie, interesanta este si schimbarea de directie care poate aduce surprize placute... :wink:
Am incercat in mai multe feluri ,dar parca n-am incredere in ele cu toate ca am prins si stiuca si somn cu ele ,dar daca e vorba de preferinte prefer un vobler sau o rotativa . Am fost in excurie vara trecuta si un localnic a prins stiuci frumoase cu o oscilanta facuta de el din lingura normala de aluminiu in fata noastra .... am ramas uimiti ...si n-avea lanseta .... doar fir si o sticla si tragea cu mana :lol: :lol: :lol: .

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 18 Mai 2010, 09:19

si de ce nu ati facut si voi la fel ?
cum dracu arunca o tabla de aluminiu cu mana ,cred ca avea proteza lamiglas.
ideea e sa intelegi de ce aborigenul prindea si voi nu .
tine minte vorba mea :in pescuit norocul il las prostilor.
walleye

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 18 Mai 2010, 09:21

kzoli scrie:Dupa mine cu oscilanta e cel mai greu sa pescuiesti ,adica este singura naluca a carei eficacitate depinde de 100% de pescar . oscilantei trebuie sa-i dai viata , ca altfel ramane doar o bucata de tabla ... :lol:
subscriu la cele de mai sus.
modul in care joci oscilanta e cel care aduce rezultate.depinde in mare masura de specia vizata , de anotimp, de vreme, de perioada din zi , de locul de pescuit, de turbiditatea apei etc.
primavara si toamna, de regula la stiuca si somn se recupereaza incet si foarte incet cu stopari care sa-i permita oscilantei sa atinga fundul apei pentru cateva secunde dupa care o ridici cu o tractiune usoara fara sa smucesti (asta insa nu-i valabil si cand pescuiesti in zone cu bradis decat daca dai la marginea lui unde e fundul curat.)
vara se recupereaza mai repede cu schimbari bruste de directie prin joc din varful batului, fie la suprafata fie intre ape.
la pastrav si clean am pescuit mai putin la oscilanta (prefer rotativele) insa din cate am vazut rezultate bune au dat MEPPS SYCLOPS si BERI TAIFUN pe recuperare mai rapida cu schimbari de directie si sau stopari scurte. culorile trebuie sa fie cat mai apropiate de cele ale pestilor prada care se gasesc in apa respectiva (creeti, pastravi, clenisori, obleti si ce-or mai fi ). oricum e bine sa ai in dotare argintiu, auriu si cupru (astea, ultimele, cu precadere pentru apus si rasarit).

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Mai 2010, 09:44

adrian frunza scrie:si de ce nu ati facut si voi la fel ?
cum dracu arunca o tabla de aluminiu cu mana ,cred ca avea proteza lamiglas.
ideea e sa intelegi de ce aborigenul prindea si voi nu .
tine minte vorba mea :in pescuit norocul il las prostilor.
De facut am facut , chiar am mituit cu tuica pe batran si am folosit acceasi ustensii dar fara rezultat ,batranul chiar a vrut sa ne faca cadou lingura pe care noi am dat cu vre-o ora , si noi cu voblerele noastre ne uitam numai la stiucile batranului :o ,el zicea ca tehnica e in sange :lol: :lol: :lol: , ne arata cum trebuie dar nici macar n-am reusit sa aruncam lingura in apa la o distanta suficienta .

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 18 Mai 2010, 10:30

...pai vezi zoli, poate e o chestie de incredere, probabil daca ai avea mai multa rabdare cu ele rezultatul ar putea fi sur-prinzator.
De exemplu, pentru mine, toamna tarziu in delta, oscilantele sunt prima optiune insa cum in pescuit nimic nu-i batut in cuie nu fac din asta o regula, ci pur si simplu ma adaptez, sau incerc sa ma adaptez situatiei.
Personal, am avut partide reusite cu oscilantele si din acet motiv le sustin, cu moderatie insa....

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Mai 2010, 11:00

:lol: ,da probabil insa aproape de fiecare data cand shimb oscilanta cu vobler sau rotativa imediat am si atac la ele .... Din cauza aceasta sunt rezervat in privinta lor .... daca a-si avea mai mult timp liber poate m-as specializa la oscilante , dar asa ma limitez la celelalte naluci ...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 18 Mai 2010, 11:19

pentru mine oscilanta e principala optiune.sunt mai greu de pescuit dar ai mai multe posibilitati fata de un vobler care are actiunea consacrata de fabrica si nu-ti prea lasa multe alternative.chestia cu galben seara, e deja stereotip.merge folosit si cand e soare pe ape foarte limpezi.mai conteaza mult si gradul de luciu.eu le prefer mai mate.la cum poti sa pescuiesti o oscilanta i-ti trebuie 2 sau 3 voblere deosebite intre ele ca sa compensezi actiunea.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 18 Mai 2010, 11:25

:D atata timp cat ai succes cu alte "artificiale", e totul in regula.
eu incerc sa-mi largesc plaja de utilizare a nalucilor, mai ales din dorinta de a experimenta, insa probabil ca mai toti, avem preferinte pentru anumite stiluri sau naluci pe care la folosim mai des, avand incredere in acestea si fiind probabil mai dibaci in a prezenta anumite "maimutze".
In pescuit cred ca trebuie sa ai si placerea tehnica de a pescuit, poate inainte
de a fi urmari cu frenezie rezultatul. Eu fiind amator, nu-mi propun sa castig vreun "premiu", poate doar pe acela de fair play.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Mai 2010, 11:26

la cum poti sa pescuiesti o oscilanta i-ti trebuie 2 sau 3 voblere deosebite intre ele ca sa compensezi actiunea.[/quote]

Tocmai de aceea car dupa mine o geanta de voblere :lol: :lol: :lol: ....., si ma gandesc o juma de ora pe care sa pun :lol: .

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 18 Mai 2010, 11:30

...pai daca am fi sanatosi la cap :D , probabil am sta acasa cu "doamna", n-am bate coclauri de nebuni sa adunam ciulinii...

Scrie răspuns