pescari spinning vs pescari stationari
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
pescari spinning vs pescari stationari
de cele mai multe ori cind am fost la spinning am obsevat ca pescarii stationari nu numai ca ne ignora dar li se pare normal sa lanseze peste noi,sasi desfasoare"arsenalul", cu alte cuvinte sa ne excluda.ca si cum am fi niste ciudatenii.desii spun eu ,decat unii suntem mult mai sportivi
vi sa intamplat?
vi sa intamplat?
Re: pescari spinning vs pescari stationari
mie nu mi s-a intamplat sa dau la spin si sa vina cei cu stationarul peste mine..ci sa vreau sa dau la spin si sa nu am unde..de padurea de lansete a lor...oaie scrie: pescarii stationari (...) li se pare normal sa lanseze peste noi,sasi desfasoare"arsenalul" (...)vi sa intamplat?

https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura
Nu mi s-a intimplat ! Si eu de cele mai multe ori merg la ... pescuit stationar (si numai atunci cind nu am posibilitatea sa-mi procur momeli recurg la ... spinning; sau cind afara este frig si planific iesiri de 2 maxim 3 ore)oaie scrie:de cele mai multe ori cind am fost la spinning am obsevat ca pescarii stationari nu numai ca ne ignora dar li se pare normal sa lanseze peste noi ...
vi sa intamplat?
Uite chiar nu pot sa-mi imginez cum poate un pescar de stationar sa ajunga sa lanseze peste lanseta celui aflat (mai mult) in miscare. Invers insa e posibil. Si nu stiu cum se face ca locul dintre 2 lansete aflate in asteptare este foarte tentant pentru unii pescari de spinning.
Depinde ce intelegi prin "sportiv" ... pentru ca si sahul este un sport si cu toate astea nu presupune sa faci km ... sau sa arunci ... sau sa tragi la visle ... etc..oaie scrie:...desii spun eu ,decat unii suntem mult mai sportivi
gf
Chiar de uneori mai dau si eu la stationar (mreana si scobar) vara asta i-am injurat rau pe unii... intr-o seara ies inarmat cu rotativele dupa avat,.. si unde batea avatul in prostie ce sa vezi ...?... lanseta peste lanseta,.. chiar n-aveam cum sa-l abordez (erau vreo 5 tipi cu corturile iar pe o portiune de 70 m erau numai lansete tapanoase cu chiftirita(coropisnita) pentru somn si mreana mare) Eram in sah... avatii imi faceau cu ochiul parca mai activi ca niciodata ... m-am bagat si am lansat si eu intre 2 lansete si a sarit "sefu manelistu cu tricou roz" pe mine. A doua zi in zori am trecut pe acolo de curiozitate sa vad dc l-au omorat .... canci
n-am vazut decat o mreana ... atunci trebuia sunat frumusel la domnii cu Aro si se elibera locul ...dar repet (n-am nik cu stationarii si nu pot sa spun ca ne privesc ciudat sau nu avem pe unde da de ei
uneori... asta e!!! gusturile nu se discuta ... se-nmultesc spinnerii direct proportional cu rockerii 

- vanatoruldepesti
- veteran
Eu cred ca putem avea loc toti.Si hai sa fim seriosi in doua chestiuni:care dintre noi n-a dat la stationar-la caras,platica, mreana,scobar,etc?Sau care mai are puterea sa recunoasca(dupa ce a dat de site-ul"cu dinti")
?Este exact diferenta nerecunoscuta pe care o face oricare:cind e pieton injura soferii care nu-l lasa sa treaca tocmai pe el si invers-cind e sofer...Si a doua chestiune:din cite stiu eu,pe o balta(lac,canal,piriu,riu,etc.)pe linga rapitorime gasim si pasnici,nu?E normal sa fie si astfel de pescari(cineva trebuie sa prinda obleti pentru stiucile si salaii nostri
).Daca ar fi locul numai cu rapitori si oamenii ar da cu boilesuri si mamaligi da,putem spune ca s-au bagat peste noi,dar asa?Sa vedem partea buna a lucrurilor:ei scot hrana alor nostri care -mai flaminzi-vor ataca mai repede si "mai grosi" zapaceniile noatre
Traiasca stationarii!!! 

Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!
desi pescuiesc des... des... des..destul de rar la stationar inca nu mi-a aruncat nimeni un jig in pluta sau peste lansete. valabil si reciproca, nici eu nu deranjez pe nimeni atunci cand dau la jig.
daca totusi copiii urla prea tare...si maneaua a scapat de sub control schimb balta, locul sau norocul. pam! pam!
daca totusi copiii urla prea tare...si maneaua a scapat de sub control schimb balta, locul sau norocul. pam! pam!

daca ar fi NUMAI doua lansete, ar fi ok. daca cand sunt de la 5 in sus si locurile bune nu sunt prea dese. ce faci? unde mai dai? de multe ori, daca domnul de la stationar ar fi avut DOAR DOUA lansete, ar fi fost ok. dar din pacate avea intre 5 si 8 bucati, cu care acoperea tot locul.Ioan S. scrie:... Si nu stiu cum se face ca locul dintre 2 lansete aflate in asteptare este foarte tentant pentru unii pescari de spinning.
...
deci iata de ce de multe ori nu prea ai loc de cei de la stationar.
invers nu mi s-a intamplat, sa dau la vobler sau altceva si sa vina un "stationarist" sa de-a pe locul meu. din contra, in anumite zone, vin alti "spinneri" si aproape ca se suie calare pe tine daca vad ca ai prins dintr-un anumit loc.

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
- al. trentea
- utilizator constant
Atata timp cat se pescuieste cu sportivitate (fata de partenerul din apa si de cel de pe mal) nu vad de ce s-ar pune acel "versus" intre pescarul de spinning si cel de stationar. Fiecare pescuieste intr-un anumit stil sau stiluri care i se potrivesc, care-i plac si/sau care si-l poate permite.
Eu pescuiesc mai putin la rapitor, si mai mult la Sheffield. N-am incomodat niciodata pe nimeni, dar s-a mai intamplat ca neintentionat, cineva sa arunce peste firul intins de mine, si nu mi-am facut sange rau.
Chiar daca toate locurile considerate bune de pe un luciu de apa ar fi ocupate, eu n-as deranja pe nimeni, pentru ca respect regula primului sosit, si-mi caut eu un loc unde sa nu deranjez. Daca vreau cu tot dinadinsul sa-mi arunc naluca/momela intre doua lansete intinse de altcineva, trebuie ceruta permisiunea. Parerea mea.
Eu pescuiesc mai putin la rapitor, si mai mult la Sheffield. N-am incomodat niciodata pe nimeni, dar s-a mai intamplat ca neintentionat, cineva sa arunce peste firul intins de mine, si nu mi-am facut sange rau.
Chiar daca toate locurile considerate bune de pe un luciu de apa ar fi ocupate, eu n-as deranja pe nimeni, pentru ca respect regula primului sosit, si-mi caut eu un loc unde sa nu deranjez. Daca vreau cu tot dinadinsul sa-mi arunc naluca/momela intre doua lansete intinse de altcineva, trebuie ceruta permisiunea. Parerea mea.