pescari spinning vs pescari stationari

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Dec 2005, 10:31

subiectul e complex si are multe aspecte .
8)
sunt 2 tipuri de stationar :
1. Pescarii de pasnici cu care in principiu nu am nimic .E alt tip de pescuit si incerci sa fii civilizat unu cu altu .
2. Pescarii de rapitor cu baboi si bucati de baboi .Astia sunt problema .De astia nu incapem . De ce ? pescuiesc pe aceleasi locuri ca noi , dar desfasoara un evantai de betze si monopolizeza balta.Aici nu mai da nimeni!!!!
daca pe cateva locuri pot pescui linistit 10 pescari de spinning ( dai 5 minute aici , pleci , poa sa vina si altu sa incerece si tot asa , fara probleme), cand apar meseriashii cu 10 telescopice si e gata .
Si surprinzator sau nu , din ce am vazut, in majoritate baboiarii sunt si traistari, retin orice icra ....e o observatie personala , s-ar putea sa gresesc .
Nu-i sufar si i-as starpi de mici :D . Poate sunt ''baboiofob '' dar asta e .

acu stiu un pekarici, nu spun cine, persoana importanta , :D ..........care cand da de astfel de stationaristi, se duce cu lanseta la ei , isi ia cea mai ingenua fatza posibila si incepe :
- ''buna ziua. merge merge? ( intre timp ....jap....lanseaza scurt de sub mina intre firele omului ) .....a, da? la ce dati ? ( intre timp recupereaza jigu in substrat).... :D .Nu de putine ori prinde peste dintre betele aluia care priveste inmarmurit si cu ochi bulbucati de salau scos rapid la suprafata din gropi adanci :D
e, si daca totusi cate unu se prinde si incepe sa faca scandal : ce faci domle ?????......peskariciu isi cere scuze si pleca zicand : La revedere si bafta la pescuit . Mult succes!!

:D :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 13 Dec 2005, 10:52

:lol: :lol:

nici eu nu prea inghit baboiarii. sa vezi sorine cand te vad ca prinzi si varsa 6-7 lansete peste tine, te incurca 2 ore dupa care pleaca dezamagiti. oricum satisfactia e maxima cand tu iei la jig si ei cu baboiu' iti admira plasticele

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Dec 2005, 10:59

corect .
ei nu au venit sa dea peste mine , ca ii mancam , necazu e ca nu pot da eu de ei :twisted:
pescuiasca si el va

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Dec 2005, 11:03

odata m-am dus si am dat intr-un loc de unde unu tocmai plecase dupa ce a stat un ceas cu baboiu spanzurand si nimic.
Am bagat o oscilanta Berti si la primu lanseu scot o o stiuca la vreo 2 chile .
Murea. Vorbea singur. '' Cum dracu am plecat tocmai acum?'' :D
el oricum era un ''finutz'' ca dadea la baboi cu un singur batz la pluta . Pe astia ii mai inteleg :lol:
pescuiasca si el va

big fish

pescari spinning vs. pescari stationar

Mesaj de big fish » 13 Dec 2005, 11:26

Interesanta dilema. Eu sunt si pescar de stationar si de spinning. Imi dau singur cu twisterul pe lansetele de stationar si-apoi sa vezi badie ce ma palmuiesc singur de-mi sar capacele! Cele doua jumatati se iau la bataie!!!! :roll:
Acum ca sa-mi exprim si eu o opinie... cred ca locul de pescuit este al primului venit, indiferent de ramura pescuitului pe care o practica, atat timp cat pescuieste sportiv si legal. Cei care au pescuit sau pescuiesc in strainatate pot confirma ca o astfel de dilema nu exista acolo, deoarece oamenii se respecta mult mai mult intre ei si nu dau buzna unul peste altul... Probabil ca problema vine si din faptul ca pt majoritatea pescarilor romani pescuitul reprezinta si un mod de subzistenta, consumand pestele prins, de aici rezultand aceasta batalie pentru... hrana. Nu vreau sa se simta nimeni ofensat, dar suntem o natie cu impulsuri ceva mai primitive, temperamentul nostru explodeaza foarte usor, suntem firi certarete, lucru ce rezulta si din tonul multor discutii desfasurate pe acest forum.
Mi separe mie, sau cineva vrea sa instige la ura impotriva pescarilor de stationar?! Doamne fereste, asta mai lipsea, sa ne discriminam noi insine, nu-i destul ca ne discrimineaza intreaga Europa!
Big xxx!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 13 Dec 2005, 11:30

Dupa cum a aratat AL .Trentea daca se pescuieste cu sportivitate,daca civilizatia omului-pescar(stationar sau de spinning),a atins un nivel corespunzator cred ca nu ar mai fii aparut acest topic.

Sa nu punem tot raul pe spatele celor de stationar ,poate ca si noi nu ne-am nascut ca pescari de spinning,poate ca am trecut majoritatea(asa cred ) si prin stadiul de stationar sau imbinam amandoua stilurile.
E adevarat multi nu respecta legea pescuiesc cu mai multe bete poate sunt destui fara bun simt,dar din pacate noi nu putem sa-i schimbam ,doar sa ne schimbam pe noi in bine si poate asa incet incet se va ajunge la alt nivel.Cum padure fara uscaturi nu exista la fel si noi pescarii avem uscaturile noastre(si la stationar si la spinning)doar trebuie sa facem in asa fel incat sa nu ne numaram printre ele.
Pescuitul e frumos indiferent ca e stationar,spinning sau cu muste artificiale si nu are rost sa blamam alta categorie deoarece noua ne place altceva decat lor,nefiind nici mai superiori nici mai inferiori,doar ca putem printr-un mod mai civilizat de comportament ,incet incet sa-i schimbam si pe ceilalti,iar daca nu pur si simplu sa-i ignoram ca altfel ne stricam noua ziua de pescuit.

Ce spuneati despre cei de stationar ce pescuiesc cu mai multe bete,pot spune si eu la fel de numerosii pescari de rapitori de aici ce pescuiesc la viu si din cauza carora de multe ori nu pot pescui la jig cum ar trebui neavand spatiul necesar.
Nu pot sa fac nici eu nimic,doar incerc in acele conditii sa prind mai multi pesti la jig decat ei la viu si cred ca daca reusesc e o lectie destul de buna pt. ei,nu ca s-ar schimba,dar poate vor gandi putin mai altfel,sau cel putin le va da de gandit ca ei cu o caruta de bete si pescuind la viu,nu au reusit sa prinda ca un pescar cu un singur bat la artificiale.

Jean Scurtu

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 13 Dec 2005, 12:40

Mah Sorine, sa ma dai tu asa de gol!!!
As prieten esti tu? :lol:
near the beer

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Dec 2005, 13:16

Ups !! :D
da ai vazut in ce culori frumoase te-am zugravit? pastel color nu alta .... :D

acu revenind la discutia cu vrednicii baboiari , vad mai sus niste frumoase indemnuri la civilizatie , laudabile de altfel si corect , si referiri la subzistenta si genele certaretze ale noastre ( iar corect )
dar......ce ati face in situatia in care mergeti pe o balta ( poate si platiti pentru asta : drum, taxa, RCOH -OH :D etc ) si ajungeti acolo unde sa zicem pescuiti intr-un loc bun . Dati acolo 5 , 10 minute....hai maxim o juma de ora , si p'orma va mutati pe alte locuri cu gandul de reveni poate acolo mai tarziu . Plecati si hop vine marele baboiar (trezit mai tarliu) care ocupa locul , evident pentru tot restul zilei ca deh......si tot asa va treziti ca nu mai aveti unde pescui .Chestia e reala si mi s-a intamplat mie si nu odata . Ce e de facut ? Suntem civilizati , si impachetam frumos si plecam acasa dupa 2 ore de pescuit ca nu mai vaem unde da ? ??????
Plantam un steguletz cu ''rezervat pt azi - Vasile '' ca la cucerirea Vestului de americani in fiecare loc unde dam ca sa fim siguri ca mai avem sansa sa mai aruncam o naluca macar pt 5 minute????
pescuiasca si el va

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 13 Dec 2005, 13:40

da asta cu steguletu e o idee buna dar ma gandesc eu.... daca fac "baboiari" ce fac si cainii pe stegulet? ce ne mai facem...si la cum ii cunosc eu pe burtosii cu tuica'n gat ehe :)
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 13 Dec 2005, 13:48

eu pescuiesc pe canalele de fuga mai mult,sa vezi acolo baterii de lansete,care la crap ,care la pestisor,vii si tu cu un twister sau vobler si da daca poti...culmea e ca nici nu prindeau! :lol:

Scrie răspuns