parere fir textil

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pescar94
senior
senior

parere fir textil

Mesaj de pescar94 » 22 Oct 2012, 12:08

Am un textil galben de la energo teflonat cred ca il stiti,as vrea sa dau cu el la stiuca,influenteaza cu ceva culoarea?va multumesc!

RYOBI
veteran
veteran

Re: parere fir textil

Mesaj de RYOBI » 22 Oct 2012, 13:42

nu pescuieste linistit
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 22 Oct 2012, 14:00

As vrea sa cred ca nu dar tind sa cred ca da. :roll:
Pentru mine singurul luru cert e ca atunci cand pescuiam cu fir verde am prins mai bine ca in prezent si stiuca si alte specii (motivele pot fi mai multe insa , fie m-am prostit eu de nu mai stiu sa dau dupa stiuca, fie nu mai am peste dupa care sa dau , fie culoarea firului conteaza, etc. :P )
Alta chestie care m-a pus pe ganduri mi s-a intamplat de mai multe ori (inclusiv ieri). Pe acelasi loc am tzac de stiuca, la urmatorul lanseu agat in cioate si rup leaderul de fluorcarbon dupa care din graba pun doar o agrafa direct pe textil si lansez in locul de unde am cules amprenta dentara. Bag astfel vreo 10-15 lanseuri schimband cateva gume la care am avut prezentari in aceeasi zi fara insa ca sa am vreun rezultat. Leg iar leader si al 3-lea lanseu iar am tzac (in acelasi loc dar pe alta guma).
In toate cazurile am dat fara struna astfel ca influenta ei iasa din discutie. :roll:

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 22 Oct 2012, 14:33

Partial tind sa-i dau dreptate lui kingofbeasts, desi putin in ultimul timp, mai in urma, am cam avut partide de genul, foloseam PP galben, cand puneam mono verde, parca din aceleasi unghiuri, aceleasi pozitii, aceleasi naluci, atacurile/finalizarile erau altele...dar nu pot zice ca-i neaparat o regula!
Incearca , foloseste in paralel si un mono, si ai sa tragi singur concluziile ;)
Fir intins!
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

pescar94
senior
senior

Mesaj de pescar94 » 22 Oct 2012, 14:48

Va multumesc pentru raspunsuri,inca o intrebare ce as putea folosii in loc de struna ?? SI de unde as putea achizitiona?

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 22 Oct 2012, 14:54

Lasa struna, cauta una fina, sau, daca iti place finetea, si riscul, nu pune struna, sunt destui care prefera o actiune palpitanta, si o naturalete a nalucii mai buna, si nu folosesc struna, mai fac si eu d'astea !
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 22 Oct 2012, 15:15

depinde care e scopul cu care vrei sa inlocuiesti struna (vrei ceva finut care sa permta o miscare mai naturala a nalucii sau vrei ceva invizibil sau ambele variante). Daca invizibilitatea e motivul si vrei si o idee mai multe sanse in dril decat cu textil sau mono, atunci poti incerca un leader de 1-2m din fluorcarbon 100% dar mai grosut ( 0,40 sau chiar mai gros).

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 22 Oct 2012, 15:18

pescar94 scrie:Am un textil galben de la energo teflonat cred ca il stiti,as vrea sa dau cu el la stiuca,influenteaza cu ceva culoarea?va multumesc!
Stiuca nu se teme decat de o stiuca mai mare decat ea

culoarea firului e fix pix....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 22 Oct 2012, 15:19

Cand am afirmat ca poate pescui linistit nu am zis-o ca pe o regula universal valabila,in pescuit totul este relativ influnetat de apa,conditii meteo,activitatea rapitorilor si nu in ultimul rand presiunea exercitata de confratii nostri pe locul pe care pescuim.
Pescuind intr-un loc foarte pescuit pesti se adapteaza devin f selectivi,mofturosi si suspiciosi iar un leder de fluro poate face diferenta acolo,totul este sa incerci sa schimbi ceva atunci cand nu ai rezultate pt ca asta se intampla dintr-un anumit motiv.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 22 Oct 2012, 15:26

Sorin scrie:
pescar94 scrie:Am un textil galben de la energo teflonat cred ca il stiti,as vrea sa dau cu el la stiuca,influenteaza cu ceva culoarea?va multumesc!
Stiuca nu se teme decat de o stiuca mai mare decat ea

culoarea firului e fix pix....
Parerile sunt impartite...Zamfi, tu ce zici...!?
Imagine
Fii pescar nu talhar.

Scrie răspuns