parere fir textil

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
old_radu
veteran
veteran

Re: parere fir textil

Mesaj de old_radu » 22 Oct 2012, 15:54

...pana apare Zamfi , imi permit sa-i sustin pe Sorin si RYOBI in ce priveste culoarea firului
...in legatuta cu struna , sunt de parere sa o folositi daca dati la stiuca si daca se poate una mai fina din kevlar sau wolfram
...neaparat struna , se poate sa intalniti captura vietii , care sa se duca cu cel mai iubit vobler ...parca nici nu se poate cosmar mai urat
:lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 22 Oct 2012, 16:01

old_radu scrie:......neaparat struna , se poate sa intalniti captura vietii , care sa se duca cu cel mai iubit vobler ...parca nici nu se poate cosmar mai urat
:lol:
urata senzatie :D
nu a fost vorba de stiuca vietii dar recent am ramas fara zara spook-ul favorit , in urma unui atac de stiuca care a facut praf...agrafa ...

si apa fiind mica si limpede , minute bune am privit cum se plimba ceva mare si alb prin jurul barcii :D ....in prelungirea lui se afla o stiuca :D
evident altul in trusa nu mai aveam
sper doar ca a scapat de vobler
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

pescar94
senior
senior

Mesaj de pescar94 » 22 Oct 2012, 17:42

Va multumesc pentru sfaturi o sa tin cont!!!

vladsv
junior
junior

Mesaj de vladsv » 22 Oct 2012, 19:21

ieri am fost la pescuit , cu fir textil de 0.18 si cu inaintas de 1 m fluorocarbon am plecat spre captura vietii. am agatat oscilanta in niste fier beton care era teapan tare asa ca nu s`a putut face nimic decat sa rup. inainte de a rupe am avut doar 1 singur atac al unei doamne de cam 1 kg si ceva pe care am pierduta ca nu am apucat sa o intep corespunzator. dupa ce am rupt bineinteles ca numai aveam la mine alt leader si solutia a fost sa pun 1 struna de bazar din aia groasa ca un cablu si ca sa vedeti dupa jumate de ora am prins 1 stiuca de 67 cm si cam 2 kg jumate si dupa care am agatat iarasi si a trebuit sa plec :)). Pana acum am fost de comvins de toti pescarii ca vai daca nu folosesc leader ca nu stiu ce ca no sa prind ca bla bla dar dupa aceasta prima experienta nu cred ca am sa mai cheltui banii pe fluorocarbon si altele... pana intr`o zi poate.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 22 Oct 2012, 19:30

factorul bulan bate tot :lol: ...
da sa vezi cand se termina .....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

pescar94
senior
senior

Mesaj de pescar94 » 23 Oct 2012, 05:23

Pentru inaintas este bun asa ceva ? http://www.xxx.ro/produse/235/25026/ ... -32mm.html

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 23 Oct 2012, 09:59

Mai bine cauta un fluorocarbon de calitate de cel putin 0,35 mm. Eu folosesc Trbucco Super ISO si nu prea am probleme. Bine, dupa un dril cu o cumatra trecuta de 2 kile trebuie schimbat urgent, altfel urmatoarea s-ar putea sa iti faca cu coada.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Oct 2012, 12:13

costin_s scrie:Mai bine cauta un fluorocarbon de calitate de cel putin 0,35 mm.
subscriu :wink:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 23 Oct 2012, 18:56

MARIUS POPA scrie:
Sorin scrie:
pescar94 scrie:Am un textil galben de la energo teflonat cred ca il stiti,as vrea sa dau cu el la stiuca,influenteaza cu ceva culoarea?va multumesc!
Stiuca nu se teme decat de o stiuca mai mare decat ea

culoarea firului e fix pix....
Parerile sunt impartite...Zamfi, tu ce zici...!?
Pai ce sa zic ...Eu am dat luna asta cu PP de 5 si 10 lbs galben.Rezultatul il stii :lol:
Cumnatul meu cu PP verde inchis(de la mine :headbash: ). El a prins bine.La fel si eu insa eu folosesc marker negru sau verde pentru ultimul 1-1,5 m din textil...Cred ca intr-o balta pescuita intens conteaza culoarea firului la stiuca. Pentru mine era foarte important sa vad firul .Colegul dadea mult cu reactive si nu prea conta daca vede sau nu firul .In consecinta am folosit culorile mentionate.

Ca o concluzie personala :la stiuca folosesc culoarea galben-fluo cand este esential sa vad firul ( ex:twistere) ,dar vopsesc ultimul metru ,in rest prefer moss green .Nu-mi place sa dau cu leader la stiuca si folosesc tot timpul struna cand dau dupa coana mare ! Este pacat sa moara ea cu naluca in gat si eu cu lipsa bani din buzunar :lol: Astea sunt mofturile mele ...

Ps:un prieten care mi-a scos stiuca din cap acum vreo 3 saptamani :lol1: mi-a spus ca din experienta lui markerul slabeste textilul si aici vorbesc de PP.Eu sincer nu am observat acest lucru.Insa am observat ca eu dadeam cu verde inchis ,el cu galben fluo ,eu am prins praful de pe toba si el 4 bucati! Deci singura regula e ca nu exista ,ca de obicei, nici o regula ...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 23 Oct 2012, 18:57

costin_s scrie:Mai bine cauta un fluorocarbon de calitate de cel putin 0,35 mm. Eu folosesc Trbucco Super ISO si nu prea am probleme. Bine, dupa un dril cu o cumatra trecuta de 2 kile trebuie schimbat urgent, altfel urmatoarea s-ar putea sa iti faca cu coada.
Costine,face pipilica pe fluorocarbon de 0,35 daca dai la jig.Vrei stiuca,struna metalica!!

Scrie răspuns