....interesanta ideea ...sa fie ceva reactie chimica...poate nu orice fel de marker ...interesantZamfi scrie:un prieten care mi-a scos stiuca din cap acum vreo 3 saptamanimi-a spus ca din experienta lui markerul slabeste textilul si aici vorbesc de PP.Eu sincer nu am observat acest lucru ...
parere fir textil
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: parere fir textil
eu am fost "istet" sa cumpar vreo 3 seturi de hard mono din asta ... ce sa zic? acu' am dat banii pe ele ... ce sa fac?!pescar94 scrie:Pentru inaintas este bun asa ceva ? http://www.xxx.ro/produse/235/25026/ ... -32mm.html
la marlite fac fata dar nu le poti folosi cu naluci mici sau boblere floating - modifica evolutia intrucat au niste agrafe si vartejuri imense pentru diametrul lor.
- George1985
- veteran
Exista si alta varianta de hard mono http://www.xxx.ro/produs/9805/Materia ... moran.htmltgabi scrie:eu am fost "istet" sa cumpar vreo 3 seturi de hard mono din asta ... ce sa zic? acu' am dat banii pe ele ... ce sa fac?!pescar94 scrie:Pentru inaintas este bun asa ceva ? http://www.xxx.ro/produse/235/25026/ ... -32mm.html
la marlite fac fata dar nu le poti folosi cu naluci mici sau boblere floating - modifica evolutia intrucat au niste agrafe si vartejuri imense pentru diametrul lor.
din care iti faci struna cum vrei tu!
In functie de dimensiunile stiucilor si nalucile cu care pescuiesti alegi grosimea firului, care este total invizibil in apa.
old_radu scrie:....interesanta ideea ...sa fie ceva reactie chimica...poate nu orice fel de marker ...interesantZamfi scrie:un prieten care mi-a scos stiuca din cap acum vreo 3 saptamanimi-a spus ca din experienta lui markerul slabeste textilul si aici vorbesc de PP.Eu sincer nu am observat acest lucru ...
Cert e ca de astazi nu mai dau cu marker pe textil!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- MARIUS POPA
- veteran
Zamfi, sc. ca te intreb, dar era prea prea:ce cauti cu PP de 5LBS la stiuca
sau cautai altceva!
Sau iti plac senzatiile tari, nebunule
?

Sau iti plac senzatiile tari, nebunule

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
- veteran
nu conteaza culoarea firului ,dar apetitul si localizarea sigur
cu toate astea anul acesta am dat doar cu fir verde

Pai imi plac si senzatiile tari ,dar uneori trebuie sa fii mai finutz...Sau poate asa am crezut eu ca trebuie sa fac azi! In alta ordine de idei ,sa stii ca PP de 5lbs duce fratioare...Chiar mult ! Insa aici a fost altceva ...Inclin sa cred ca am taiat in opercul ,dar pentru aia nu mai dau cu marker pe fire subtiriMARIUS POPA scrie:Zamfi, sc. ca te intreb, dar era prea prea:ce cauti cu PP de 5LBS la stiuca![]()
sau cautai altceva!
Sau iti plac senzatiile tari, nebunule![]()
?

aline, fiindca inca mai esti sceptic, fa o proba
da cu marker pe fir, folosestel de cateva ori si apoi agatal de o creanga si tragi
vezi unde cedeaza
da cu marker pe fir, folosestel de cateva ori si apoi agatal de o creanga si tragi
vezi unde cedeaza
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
Deci e clar ca bine nu are cum sa-i faca markerul! O substanta chimica care sunt convins ca nu intareste firul.Deci ,cum am spus, eu nu mai bag marker pe textil. Probabil ca o sa trec ,cand ma apuca finetzurile, pe leader ... 

- Strapazano
- utilizator nou
Scuze ca intervin. Am o parere f. proasta vizavi de inaintasul de fluorocarbon. Am folosit chiar de la Sunline, de fiecare data am pierdut pestele in drill pentru ca aluneca sau se rupea de la nod. Este mult prea tepos si ori se rupe ori aluneca la nod, in rest este foarte rezistent. Mai nou folosesc inaintas monofilament de 0,35 de la Energo Team, cel in cutie bleu, special pentru spinning. La cati bani costa zici ca nici nu merita sa incerci, dar eu am fost nevoit sa-l iau intr-o seara de la Auchan pentru ca a doua zi plecam la pescuit si nu mai aveam din ce sa-mi fac inaintas si de atunci este favoritul meu. Am scos stiuca si de 8,5 kg cu el.