parere fir textil Climax Superbraided Verde-Oliv 0.10mm
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Re: parere fir textil
Firul nou Power Pro Slick este o porcarie pentru ca este extrem de gros ca diametru si sigur aboarge o tona de apa.
Sincer seaman cu o carpa.
Modelul standard de Power Pro este infinit mai bun.
Folosesc un Sufix Performance Braid de 6lb un fir foarte bun si un Gamakatsu G si el foarte bun in pescuit cu exceptia faptului ca este prea soft si se incurca mai usor de inele cand este detensionat .
Desi fire japoneze sunt mult mai suple si subtiri nu am observat sa arunc mai departe decat cu Sufix Performance Braid de 6lb si am folosit lansete cu inele micro.
Folosesc un Sufix Performance Braid de 6lb un fir foarte bun si un Gamakatsu G si el foarte bun in pescuit cu exceptia faptului ca este prea soft si se incurca mai usor de inele cand este detensionat .
Desi fire japoneze sunt mult mai suple si subtiri nu am observat sa arunc mai departe decat cu Sufix Performance Braid de 6lb si am folosit lansete cu inele micro.
In privinta firului Power Pro Slick consider si eu ca este un fir foarte slab . In schimb .... , Sufix Performance Braid 6lb este bestial .cristian.ene scrie:Firul nou Power Pro Slick este o porcarie pentru ca este extrem de gros ca diametru si sigur aboarge o tona de apa.
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 70#p392855aZu scrie:La ora actuala am modelul din poza de jos inscriptionat in libshi ( cum ar zice unii savanti intr-ale comertului cu articole halieutice)
A probat cineva PP 15 livre contra Sunline super PE 15 livre?
Ma gandesc eu ca ar trebui probat si PP 10 lb ( inscriptionat pt ) USA contra Sunline super PE 15 lb.
PowerPro 10lb ala american se zice ca este muuult supradimensionat iar Sunline-ul de 15lb pare a fi foarte subtire, de aceea ma gandesc ca am putea avea o surpriza.
Si eu sunt foarte multumit de firele clasice de la Power PRO. Folosesc un textil power pro mai subtirel (nu mai stiu din cap la ce greutate rezista, parca 10 lbs.) si dupa 2 ani de utilizare nu prezinta semne de uzura, imbatranire, etc... Pretul e decent - in jur de 75 RON, in functie de comerciant.
L-ati folosit??? pt ca am citit pe ceva forumuri si toti cei care foloseau PP normal si au trecut pe PP super 8 slick spun ca e mai bun.Acum ramane sa-l probez si eu.cit_a scrie:In privinta firului Power Pro Slick consider si eu ca este un fir foarte slab . In schimb .... , Sufix Performance Braid 6lb este bestial .cristian.ene scrie:Firul nou Power Pro Slick este o porcarie pentru ca este extrem de gros ca diametru si sigur aboarge o tona de apa.
-
- utilizator constant
Dupa ce am investit o tona de bani in fire, va pot spune ca pt mine personal nu mai exista decat un fir si anume Sunline Super PE de 10lb si 15lb... nici mai ieftin nici mai scump. Eu pescuiesc numai pe Dunare si vreau sa va spun ca firul conteaza enorm, cele asemanatoare cu Power Pro, chiar daca sunt mai rezistente la tractiune le evit pt ca sug multa apa si te obliga sa pescuiesti mai grosier fapt ce duce la o scadere a prezentarilor pe general.
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum
Asa este, dar ce te faci cand dai in agatatura crunta? Fire grosiere si prezentari mai putine sau fire subtiri prezentari mai multe si o gramada de naluci si jiguri lipsa? Nu mai vb de faptul ca legi la fluorcarbon pt inaintas de ti se acreste...
Saptamana viitoare urmeaza sa primesc un fir produs in Germania Gigafish-Powerline de 0,08 mm care are o rezistenta la nod si la tractiune ...respectabila! Cel putin in testele facute ,comparativ cu PP (insa cel european cred) se pare ca sta mai bine.Testele au fost facute de un pescar forumist nu de cine stie ce firme!
Eu l-am comandat de 0,08 in dorinta clara de a pescui cu el la salau pe balti.Cine a vazut mostre din acest fir cica arata foarte bine. Dupa ce-l primesc si pescuiesc de cateva ori cu el o sa revin cu impresii
Eu l-am comandat de 0,08 in dorinta clara de a pescui cu el la salau pe balti.Cine a vazut mostre din acest fir cica arata foarte bine. Dupa ce-l primesc si pescuiesc de cateva ori cu el o sa revin cu impresii

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Am folosit de 20 lb si pot sa-ti zic ......, stai linistit pe PP modelul vechi.octavio79 scrie:L-ati folosit??? pt ca am citit pe ceva forumuri si toti cei care foloseau PP normal si au trecut pe PP super 8 slick spun ca e mai bun.Acum ramane sa-l probez si eu.cit_a scrie:In privinta firului Power Pro Slick consider si eu ca este un fir foarte slab . In schimb .... , Sufix Performance Braid 6lb este bestial .cristian.ene scrie:Firul nou Power Pro Slick este o porcarie pentru ca este extrem de gros ca diametru si sigur aboarge o tona de apa.