parere fir textil Climax Superbraided Verde-Oliv 0.10mm

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Re: parere fir textil

Mesaj de kingofbeasts » 16 Feb 2014, 21:32

George1985 scrie:Toata stima pentru tine Kingofbeasts :)
Eu nu prea vad rolul testelelor de laborator decat pentru cei care pescuiesc in laborator.
Cand ajungi la balta se vede clar ce si cum.
:respekt: ca tot veni vorba de balta aici inca un test (mai pe balta) de data asta in engleza :
http://www.stroft.de/gtp_test_eng.pdf

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 16 Feb 2014, 22:22

old_radu scrie:
George1985 scrie:...
Eu nu prea vad rolul testelelor de laborator decat pentru cei care pescuiesc in laborator.
Cand ajungi la balta se vede clar ce si cum....
...adica ?
...un fir rezista la tractiune 10 kgf in laborator , iar pe balta .... ? :roll:
...si ca sa ajungi pe balta , dupa ce te orientezi ca sa cumperi un fir ?
In laborator sunt conditii "perfecte".
Poate corespunde cu ceva rezistenta unui fir cu testul de laborator, dar in primele 2-3 pescuituri.
Apoi apar diferite probleme.
Doar suntem pescari, vedem cum se comporta un fir in timp. Iar tractiunea are importanta redusa pt mine, cel putin la salau, stiuca si biban.
Un fir pot sa-l vad pe balta, daca imi place sa-l incerc si eu. Exemplu Sufix 832.
Altele le iau pe recomandari.
La testele astea niciodata nu ma uit :wink:

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 23 Feb 2014, 08:25

George1985 scrie:
old_radu scrie:
George1985 scrie:...
Cand ajungi la balta se vede clar ce si cum....
...adica ?
...un fir rezista la tractiune 10 kgf in laborator , iar pe balta .... ? :roll:
...si ca sa ajungi pe balta , dupa ce te orientezi ca sa cumperi un fir ?
In laborator sunt conditii "perfecte".
Poate corespunde cu ceva rezistenta unui fir cu testul de laborator, dar in primele 2-3 pescuituri.
Apoi apar diferite probleme.
Doar suntem pescari, vedem cum se comporta un fir in timp. Iar tractiunea are importanta redusa pt mine, cel putin la salau, stiuca si biban.
Un fir pot sa-l vad pe balta, daca imi place sa-l incerc si eu. Exemplu Sufix 832.
Altele le iau pe recomandari.
La testele astea niciodata nu ma uit :wink:
Pt mine sunt importante astfel de teste pt a putea compara firele. Apoi, in functie de ceea ce sunt dispus sa platesc, cumpar.
Dupa parerea mea, testele pe "balta" le gasesc ne-concludente. Am recomandat cuiva un fir, si a fost super multumit dupa primele partide. Dupa 1 luna a inceput sa i se rupa... dar doar la 1 lanseta. Dupa cautari, baiul era la galetul blocat care uza firul acela mult mai mult decit pe cealalta lanseta.
Apoi mai conteaza si unde pescuiesti! Pescuiesti pe un lac cu apa limpede, curata, firul va tine in timp mai mult decit daca il pescuiesti pe Dunare (apa mai tulbure, cu impuritati) sau in balti verzui. Stratul protector se distruge mai repede de la mizerie si astfel scade rezistenta firului, atata la tractiune cit si la frecare.

Cine doreste sa faca teste, sa le faca prin comparatie, sa procure de la cunostiinte citiva metri de la diferiti producatori si sa testeze tractiunile la noduri diferite, la no-knot, la frecare. Diferentele in aceleasi conditii si situatii de testare sunt destul de relevante pt a vedea care fir e mai ok.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 23 Feb 2014, 11:05

@ Zoran

...absolut corect !
...testul este mult mai relevant fata de parerea unora , parere care de multe ori poate fi subiectiva
...rezultatul testului (tabelul ) este cel mai simplu mijloc de a face comparatii despre calitatea firelor si pentru a lua o decizie cand vrei sa achizitionezi un fir
...acuma , ca laboratoru' nu-i ca balta e drept , ca nici iarna nu-i ca vara... :mrgreen:

drazvan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de drazvan » 07 Apr 2014, 22:15

Sal, toti vad ca recomandati PP in general, in zilele ce urmeaza vreau sa achizitione pt pescuitul la salau o rola de varivas, eate in regula, retine apa?( se merita sau nu!?!)
Multumesc!

drazvan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de drazvan » 07 Apr 2014, 22:17

*varivas super PE - verde

Kaz
junior
junior

Re: parere fir textil Climax Superbraided Verde-Oliv 0.10mm

Mesaj de Kaz » 16 Aug 2014, 16:53

Salut. Caut unfir textil foarte subtire pentru pescuitul la biban, dar sa pot da si la clean cu el, bineinteles folosind inaintas de fluorocarbon. Am studiat oferta magazinelor online si am gasit cateva fire, dar inainte de a achizitiona ceva asi vrea si o parere din partea cuiva care a folosit unul din aceste fire:
http://www.totalfishing.ro/fir-textil-s ... 39202.html
http://www.totalfishing.ro/fir-textil-v ... 26420.html
http://www.totalfishing.ro/fir-textil-v ... 26416.html
http://www.totalfishing.ro/fir-textil-p ... 29623.html

Astept parerile voastre si sugestiile, dar va rog sa-mi sugerati fire pe care sa le gasesc pe stoc in magazine online, ca de astea de prin state care le comanzi acum si vin la iarna nu am chef. Multumesc!

Kaz
junior
junior

Mesaj de Kaz » 16 Aug 2014, 16:54

Daca exista alt topic in care s-a discutat despre astfel de fire va rog sa-mi spuneti.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 16 Aug 2014, 17:00

Kaz scrie:Daca exista alt topic in care s-a discutat despre astfel de fire va rog sa-mi spuneti.
Orienteaza-te spre sunline super pe de 8lb, alb, cu asta nu dai gres la ce vrei tu sa faci. Good value for the money!
Urasc atarnatorii!

Scrie răspuns