Nou in spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 27 Ian 2010, 18:47

@Misulian
Eu inca nu am vazut bat rupt de peste, indiferent de frana mulinetei. Am vazut multe stiuci peste 5kg scoase cu bete telescopice light, de betele light dintr-o bucata nu mai spun.
Betele se rup la usa sau portbagajul masinii, cand calci pe ele, cand le incarci in lanseu mult peste puterea lor sau cand tragi de peste sau agatatura si dai batul pe spate. Atata timp cat unghiul la care se indoie batul in dril, este obtuz, nici un peste de apa dulce nu rupe batul. Eventual firul, daca frana nu este stransa cum trebuie

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 27 Ian 2010, 18:54

evin scrie:@ Shimano /(Nu-i cam mult 150 Ron pe un batz Jaxon? Totusi..cu banii astia iti iei un Shimano bun, cu finisaje excelente..Jaxon e Jaxon...)
In primul rand scria 150 negociabil, un pret f corect dupa parerea mea.Perseus este un bat sensibil si foarte puternic pe cotor.
In al doilea rand, desi imi plac produsele shimano, nu cred ca la banii astia iei ceva bun. De la Shimano, pt clean, eu as lua Diaflash ULS sau LS si trece bine de suma de mai sus.
E drept ca mare lucru nu-ti iei cu 150 lei (Shimano), dar nu mai e mult pana la un BeastMaster, si cu inc-un pic ajungi si la Speedmaster, si cu inc-un pic poate apuci si-un Diaflash :wink:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 27 Ian 2010, 18:54

misulian scrie: oricum nu pestele rupe batul
evin scrie:@Misulian
Eu inca nu am vazut bat rupt de peste
...niciodata nu e prea tarziu... :lol:

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 27 Ian 2010, 20:13

@shimano
crezi ca este imposibil sa dai afara o stiuca mai rasarita cu un bat 3-8 gr?
eu si colegul meu am dat frecvent anul trecut afara stiuci trecute bine de 2 k cu bete ul si fire de 12 (cand nu inghiteau pana in gat :lol: )

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 27 Ian 2010, 21:54

N-am zis ca e imposibil...nimic nu e imposibil, dar prefer sa evit "problemele" pe cat posibil.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 27 Ian 2010, 23:29

[quote="evin"]@Misulian
Eu inca nu am vazut bat rupt de peste, indiferent de frana mulinetei. Am vazut multe stiuci peste 5kg scoase cu bete telescopice light, de betele light dintr-o bucata nu mai spun.
Betele se rup la usa sau portbagajul masinii, cand calci pe ele, cand le incarci in lanseu mult peste puterea lor sau cand tragi de peste sau agatatura si dai batul pe spate. Atata timp cat unghiul la care se indoie batul in dril, este obtuz, nici un peste de apa dulce nu rupe batul. Eventual firul, daca frana nu este stransa cum trebuie[/quote]

...si daca firul corespunde puterii lansetei, altfel....

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 27 Ian 2010, 23:37

costin_s scrie:@shimano
crezi ca este imposibil sa dai afara o stiuca mai rasarita cu un bat 3-8 gr?
eu si colegul meu am dat frecvent anul trecut afara stiuci trecute bine de 2 k cu bete ul si fire de 12 (cand nu inghiteau pana in gat :lol: )
Iti raspund eu. este imposibil atunci cand terenul/raul/lacul nu iti permite spatiu de manevra. Odata ce a intrat un peste mai mare decat era planuit pe fir/lanseta mult sub capacitatile pestelui, daca nu ai loc sa te "joci" se va juca el cu tine.

Ca si exemplu, am vazut crap de 7kg scos la undita pe Siret pentru ca omul si-a permis si a avut suficient loc pe mal si in apa sa se plimbe.
Si ca alt exemplu, am scapat clean de de aproape 1kg pe Neajlov tot la bat din cauza ca era malul inalt si firul subtire, neavand de ales decat sa fortez.

Daca nu se incadreaza in situatiile astea inseamna ca a fost vorba de foarte mult noroc. :D
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 28 Ian 2010, 00:13

...eu sunt convins de un lucru : batul nu este macara !
...pestele se scoate cu minciogul , gripul , gafa , mana...
...sa nu zica careva ca scoate pestele mare in bat
...batul se rupe din cauza nepriceperii pescarului sau accidental (usa , capota , calcat , defect de fabricatie...)

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 28 Ian 2010, 07:14

stati linistiti, ca lansetele se mai rup si cu pesti, dar intr-adevar de cele mai multe ori amatorul care o tine in mana o si frange ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 28 Ian 2010, 11:15

he, he,io am rupt-o cu cainele!! Mai exact cu spinarea lui !

Scrie răspuns