Nou in spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
omgraptor
junior
junior

Nou in spinning

Mesaj de omgraptor » 22 Ian 2010, 14:43

Salut!
Nu am mai practicat spinningul pana acum si as avea nevoie de ceva sfaturi..
In principal vreau sa dau la clean, voblere gen Salmo Tiny si Hornet.
As avea nevoie de un sfat in privinta lansetei, in principal caut ceva pe cat se poate ieftin, am mai citit pe forum si am vazut o lanseta:
Shimano Lanseta ALIVIO AX Spinning 210ML 2.1 m, dar am inteles ca e prea mica(scurta) pt pescuitul de pe mal. Avand in vedere ca o sa pescuiesc pe Tarnava Mare, Mures si poate Somes, in principal Tarnava, e necesara o lanseta mai lunga sau ma descurc cu asta ?
La mulineta inca nu am ajuns, va rog sa imi dati ceva sfaturi si sa imi spuneti daca exista vreo speranta pentru eventuale capturi :
Clean la vobler pe tarnava ? se poate sau ba ?
Va multumesc anticipat.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 22 Ian 2010, 14:57

avand in vedere faptul ca vizezi cleanul , lanseta e indicat sa aiva putere de aruncare cat mai mica , 1-12 gr, 3-15 gr. , 3-21g etc asta pentru ca in principal asa cum ai zis vei folosi voblere si rotative mici mici si usoare. ca lungime e cu dus intors: lanseta scurta = lanseuri mai usoare si de pe sub pomi , lanseta lunga = lanseuri mai lungi dar mai gru de efectuat de pe maluri mai putin accesibile.

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 22 Ian 2010, 15:11

cred ca te-ai descurca perfect cu o daiwa procyon de 6'6" ultra light. asta in cazul in care gasesti la distribuitor. shimano alivio nu cred ca este o alegere tocmai buna. dar totul depinde de tine.... cum iti cade in mana batzu

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 22 Ian 2010, 15:29

la pescuitul de pe mal nu este foarte indicat 6,6(e prea scurt)si UL cosider ca e prea moale.

@costin_s
intrebare,ce are procyon si nu are alivio?????

mergi pe un 8'-8,6'-9' si cum spunea ,,kingofbeasts'' 3-15 g sau chiar 3-21g tinand cont ca esti incepator.mergi pe un moderat-fast pt voblere si rotative

PS. Cauta compromisul dintre ML si L.....

omgraptor
junior
junior

Mesaj de omgraptor » 22 Ian 2010, 15:34

Multumesc de sfaturi, ceva concret daca se poate, linkuri sau modele, avand in vedere ca nu am deloc experienta in acest domeniu.

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 22 Ian 2010, 15:54

@omgraptor

nu iti recomand alivio, eu am avut varianta de 2,40 5-20g si e foarte moale
vezi in poza din link
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=8418
cum s-a comportat batul meu cu un avatel de 1,5 kg
ma bucur ca am scapat de el iar la cine l-am vandut nu-l mai foloseste
daca vrei neaparat shimano uitate-te la asta
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -3631.html
in plus mai gasesti pe forum topicuri despre echipament de clean

Numai bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

omgraptor
junior
junior

Mesaj de omgraptor » 22 Ian 2010, 16:05

Am luat in considerare si Catana, dar e un pic cam scumpa pentru fondurile mele...si nu vreau sa fac o investitie prea mare pana nu vad cum functioneaza spinningul. Nu caut neaparat shimano, si nici capturi mari, deocamdata.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 22 Ian 2010, 16:26

fiind incepator si eu zic sa nu iei ceva ultra light incerca un bat light sau chiar mediu-light 2.10-2.40 Pe tarnava sigur gasesti clean :)

omgraptor
junior
junior

Mesaj de omgraptor » 22 Ian 2010, 16:30

Mersi, daca mi-ai da si niste exemple ar fi perfect.

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 22 Ian 2010, 17:11

Eu nu-ti recomand Ultra-light, doar Light sau chiar MediumLight...daca esti incepator, ai toate sansele sa distrugi un batz UL, si inteparea e foarte slaba. ceva intre 3-15 si 5-20, dar fara sa depasesti aceasta putere de aruncare.
In acelasi timp, batzul amintit de tine, Alivio, este totusi cel mai prost batz scos vreodata de Shimano, din cate stiu (si cel mai ieftin). Catana e un batz bun, dar NU varianta UL, doar L sau ML, si de aici putem continua (ForceMaster sau Nexave...etc). Intra pe www.totalfishing.ro si cauta lansete rapitori...si gasesti multe betze mult mai ieftine ca Shimano...Jaxon, BFF, Maver, etc...vezi ce-i pe acolo. Ca lungime zic sa nu depasesti 2,40 m, dar nici sub 2,10....una din astea 2 marimi (eu prefer 2,10, chiar si pe Mures, dar mai ales pe Tarnava...acolo n-ai ce face cu 2,40). Si ca sa-ti raspund la intrebarea de baza, DA, este clean en-gros pe Tarnava...sa fiu mai exact E PLIN de clean...deci sanse exista. Vezi urmatoarele, daca-ti plac:

http://www.totalfishing.ro/lanseta-okum ... -5270.html
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -3456.html

si pt mulinete:

http://www.totalfishing.ro/ryobi-ecusim ... -2269.html
sau
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... -5306.html

PS: Degeaba te feresti, spinning-ul este cel mai fascinant, dar si costisitor pescuit. Cant te imbolnavesti, ramai fara bani, garantat....in schimb intri intr-un mediu fascinant, plin de voblere, ancore-n picior/degete, pesti imensi ratati, etc...dar merita :wink:

Scrie răspuns