Eu am un Damiki Dark Angel MH de cast pe care scrie 1/8-1 1/2, dar producatoru minte cu nerusinare, duce lejer 2oz. De incarcat se incarca foarte bine cu 5 grame, cu ceva mai usor nu l-am testat pentru ca n-am nici o naluca in trusa asa de usoara.adiwolf scrie:nu am vazuto, dar totusi ......3.5 - 21gr ??!!draqdevil scrie:Asa ceva a incercat cineva? http://www.totalfishing.ro/lanseta-daiw ... -8032.html
Imi place pretzu![]()
din punctul meu de vedere este o plaja de greutati mult prea mare, iar asta ma face sa fiu sceptic in privinta calitatilor acestui bat.
nu de alta, dar altfel ar fi batul ideal![]()
Nou in spinning
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
mmmm,
am facut o greseala si ma vad nevoit sa o indrept sau macar sa incerc sa ma fac inteles.
eu cand ma uit la o lanseta si o probez iar pe ea scrie 3.5-21gr, ma astept sa arunce foarte bine greutati din gama inscrisa pe bat, deci sa poata arunca foarte bine un vobler de 4gr si sa nu gafaie in curentul moderat al unui rau mediu cu unul de 18-20gr.
am vazut o gramada de astfel de bete care intradevar aruncau gramajul inscris pe bat, dar ce folos daca se ofilea cu acest gramaj pe un curent mediu??
cu ce ma ajuta daca batul meu arunca un vobler de 16-18gr (cand pe bat indica pana la 21gr), daca pe curentul raului acest bat se curbeaza prea mult pentru a avea un control normal al nalucii??
multe, chiar foarte multe astfel de bete sunt in comert si sunt prezentate ca si lansete "universale" fiind capabile sa arunce si voblere sau jiguri usoare pt clean si biban dar si sa suporte niste linguri,jiguri sau voblere mai grele pentru stiuca,avat,salau.
numai ca din pacate aceasta "lanseta minune" nu prea exista sau daca se apropie cumva de aceasta catalogare cu siguranta nu face parte din gama low sau medium cost.
aceasta este cauza pentru care nu am incredere in lansetele care afiseaza o plaja foarte larga de aruncare a greutatii nalucilor.
poate gresesc si sunt superficial, dar este experienta si opinia mea.
am facut o greseala si ma vad nevoit sa o indrept sau macar sa incerc sa ma fac inteles.
eu cand ma uit la o lanseta si o probez iar pe ea scrie 3.5-21gr, ma astept sa arunce foarte bine greutati din gama inscrisa pe bat, deci sa poata arunca foarte bine un vobler de 4gr si sa nu gafaie in curentul moderat al unui rau mediu cu unul de 18-20gr.
am vazut o gramada de astfel de bete care intradevar aruncau gramajul inscris pe bat, dar ce folos daca se ofilea cu acest gramaj pe un curent mediu??
cu ce ma ajuta daca batul meu arunca un vobler de 16-18gr (cand pe bat indica pana la 21gr), daca pe curentul raului acest bat se curbeaza prea mult pentru a avea un control normal al nalucii??
multe, chiar foarte multe astfel de bete sunt in comert si sunt prezentate ca si lansete "universale" fiind capabile sa arunce si voblere sau jiguri usoare pt clean si biban dar si sa suporte niste linguri,jiguri sau voblere mai grele pentru stiuca,avat,salau.
numai ca din pacate aceasta "lanseta minune" nu prea exista sau daca se apropie cumva de aceasta catalogare cu siguranta nu face parte din gama low sau medium cost.
aceasta este cauza pentru care nu am incredere in lansetele care afiseaza o plaja foarte larga de aruncare a greutatii nalucilor.
poate gresesc si sunt superficial, dar este experienta si opinia mea.
Nici nu cred ca exita lanseta care va lucra perfect cu orice tip de naluca in orice fel de conditii, atata timp cat aceasta se incadreaza in plaja de putere a lansetei. Am ales-o ptr ca vroiam ceva MH, intamplarea a fost sa o gasesc pe net, am citit cateva reviewri despre ea si pana la urma am comandat-o. Am fost placut surprins de cat de versatila este, nu zice "nu" nici la jiguri de 5 grame, nici la swimbaituri de 50. Atata doar ca trebuie sa schimbi firul odata cu tipul de pescuit, de la textil subtire la jig trec pe fluorocarbon de 0.30 ptr swimbaituri si crankuri medii-mari. Pentru jiguri de pana in 10 grame nu e prima mea alegere, dar la nevoie face fata; de la 10 in sus (n-am pus mai mult de 35 g dar cu siguranta poate mult mai mult) e in mediul ei: control, senzitivitate si un backbone urias. Am strunit stiuci de 4-5 kile fara ca lanseta sa dea semne de oboseala.
uite aici o lanseta de clea f buna jaxon perseus de la 1/32 cu 150ron
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... sc&start=0
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... sc&start=0
Pentru mine o lanseta de clean ideala ar fi una de 2,40 sau chiar mai lunga dar sa fie in plaja 3-15 g . Si la lungimi mai mari nu prea gasesti plaja asta de putere . Am gasit de la Cormoran ceva dar nu mi-a placut ca era cam moale . Mai cautam . Poate ceva custom pe blank de fly sau ceva bete de match . Erau cativa care foloseau si erau foarte multumiti .
Poate pentru unii ar parea ciudat un bat de clean de 2,70 sau chiar mai lung dar pe apele mele cred ca m-ar ajuta foarte mult . Am multe maluri inalte care nu pot fi explorate , copaci cazuti in apa care ar merge periati pe toate partile cu un bat lung plus ca as putea tine voblerul blocat in curent mult mai eficient .
Poate pentru unii ar parea ciudat un bat de clean de 2,70 sau chiar mai lung dar pe apele mele cred ca m-ar ajuta foarte mult . Am multe maluri inalte care nu pot fi explorate , copaci cazuti in apa care ar merge periati pe toate partile cu un bat lung plus ca as putea tine voblerul blocat in curent mult mai eficient .