naluci de stiuca

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Leba
veteran
veteran

naluci de stiuca

Mesaj de Leba » 31 Aug 2005, 16:43

sunt curios... care sunt cele mai apreciate naluci la stiuca...
in orice caz, care sunt cele cu care ati prins... asa ca pondere.
am auzit pareri si pareri, unul zice vobler, altu' rotative, altu' nu se dezbara de caucioace etc
ma gandesc k din atatia pescari cu experianta... poate tragem o concluzie, ce ziceti? normal ca depinde si de conditiile de pe balta... si nu incerc sa fac o regula
poate s-a mai scris dar...
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 31 Aug 2005, 18:43

Naluca care nu a fost precizata: oscilanta.

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 31 Aug 2005, 19:12

raman credincios voblerelor. 99% am prins la vobler restu la oscilanta.din care 75% rapala,20% salmo, restu alte voblere.
acum adevarat cum spunea cineva pe aici este si chestie de incredere in naluca cu care dai

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 31 Aug 2005, 19:33

si eu tot cu voblerele sunt dar am descoperit o balta in care silicoanele fac legea.... :wink:
cei care ma cunosc stiu de ce balta e vb 8)

adiavel
junior
junior

naluci de stiuca

Mesaj de adiavel » 31 Aug 2005, 20:34

Salut,

sunt cateva articole despre pescuitul stiucii pe acest website si pe altele dar spre marea mea durere le-am scris degeaba, putini se obosesc sa le citeasca. E mai usor sa li se dea mura-n gura pe un topic anume.
Curand o sa uitam sa mai citim ca natiune si atunci o sa comunicam prin poze... ah da, mentionez ca articolele au si poze...
Am scris personal cateva dintre aceste articole, inspirate din experienta britanicilor. Stiuca se prinde, dintre naluci, cel mai bine la "orice chestie mare" dragata prin apa. De exemplu "bulldawgs"...
Cine a deschis topicul sa citeasca lista articolelor de pe site si va gasi ce doreste...
Adi.

Adelin
Moderator
Moderator

Re: naluci de stiuca

Mesaj de Adelin » 31 Aug 2005, 22:16

adiavel scrie:Salut,

sunt cateva articole despre pescuitul stiucii pe acest website si pe altele dar spre marea mea durere le-am scris degeaba, putini se obosesc sa le citeasca. E mai usor sa li se dea mura-n gura pe un topic anume.
Curand o sa uitam sa mai citim ca natiune si atunci o sa comunicam prin poze... ah da, mentionez ca articolele au si poze...
Am scris personal cateva dintre aceste articole, inspirate din experienta britanicilor. Stiuca se prinde, dintre naluci, cel mai bine la "orice chestie mare" dragata prin apa. De exemplu "bulldawgs"...
Cine a deschis topicul sa citeasca lista articolelor de pe site si va gasi ce doreste...
Adi.
Am cetit.........GENIAL! :shock:

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 31 Aug 2005, 22:32

Desi s-a tot discutat subiectul asta,as vrea sa abordez si o alta latura.Aproape fiecare balta in care am pescuit avea preferintele ei:anumite vbl,oscilante,silicoane,etc mergeau bine aici in alta balta,nu.Chiar daca prindeam una 2 bucati,in momentul in care descopeream ce ii place era o diferenta evidenta.Si aici nu ma refer la alegerea folosirii unui vbl in fct de perioada zilei,anului,cul apei.Cu ce a mers bine pe anumite canale pe dunarea veche nu mergeau aproape deloc pe can de la Sfantu-Gheorghe(dau si eu un exemplu)Care sa fie explicatia?
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Csuka
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Csuka » 01 Sep 2005, 09:09

Am citit toate articolele din momentul in care au aparut. Pe forum am intrat de-abia de o luna.
Articolele sunt parerile unora, care au pescuit pe anumite ape.
Am incercat metodele si nalucile recomandate de ei. In locurile in care pescuiesc eu nu prea pusca figurile lor. Au mers mai bine metodele deprinse din experienta personala. Nu vreau sa zic ca nu sunt bune articolele. Mi-au placut foarte mult si poate ca vor da si roade.
Eu pana acum cele mai bune rezultate le-am avut la oscilanta. Cand apa era curata cristal am prins mai bine cu voblere.
Si la rotative am prins multe dar erau marlite sub 1 kg.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 01 Sep 2005, 10:12

Am avut ani in care au mers mai bine oscilantele si altii cind voblerele s-au dovedit superioare.
Aceste doua naluci, dupa propria mea experienta (37 de ani de pescuit totusi) mi-au adus intotdeauna mai multe stiuci decit rotativele sau plasticele.
Rotativele le-am exclus aproape complet din cutie iar plasticele le pastrez pentru pescuit in anumite conditii. Pe verticala spre exemplu de-a lungul pragurilor sau falezelor.

Tudor

noname
veteran
veteran

naluca care

Mesaj de noname » 01 Sep 2005, 10:24

MRS. Aquaro Angler in primul rand "naluca care"este un fel de cacofonie) si in al doilea, in legatura cu stiuca, nu cred ca are o anume "naluca favorita"... in Delta, am intalnit pescar care folosea pe post de naluca o paleta de lingura gaurita la ambele capete(pe unul avea ancora iar pe unul avea legata struna). Va pot zice ca avea stiuca aproape la fiecare lanseu... Stiuca este un peste curios de fel care sare la orice este nou in teritoriul ei de vanatoare... Bineinteles ca trebuie tinut cont si de vremea de afara,...de structurile din apa etc.

Scrie răspuns