Mit sau adevar?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
si eu am parera mea si gata 
am vrut sa zic ca maine dimineata merg la o pescuiala dar imi iau tot rucsacul cu mine asta ptr ca nu stiu unde ajungi si ptr ca fie iarna fie vara nu cred ca sunt reguli fixe si de multe ori apare o intrebare care ma dispera
actiune cam asa...pescuiesc cu o oscilanta pe apa mica,de 50-70cm printre plante si nu am nici un atac.schimb pe o rotativa aglia nr 3 nimic...si pun un vobler de la r.t.s de 5cm culoarea bibanului si hattt...sare una...asta vara
dar iarna?
sincer habar nam ,ma orientez acolo pe apa si depinde de adancima de culoarea apei samd
eu asa zic,ca tre sa ai de toate la tine
dar nici nu contest ideea ca "naluca mare"=stiuca mare

am vrut sa zic ca maine dimineata merg la o pescuiala dar imi iau tot rucsacul cu mine asta ptr ca nu stiu unde ajungi si ptr ca fie iarna fie vara nu cred ca sunt reguli fixe si de multe ori apare o intrebare care ma dispera
actiune cam asa...pescuiesc cu o oscilanta pe apa mica,de 50-70cm printre plante si nu am nici un atac.schimb pe o rotativa aglia nr 3 nimic...si pun un vobler de la r.t.s de 5cm culoarea bibanului si hattt...sare una...asta vara
dar iarna?
sincer habar nam ,ma orientez acolo pe apa si depinde de adancima de culoarea apei samd
eu asa zic,ca tre sa ai de toate la tine
dar nici nu contest ideea ca "naluca mare"=stiuca mare
Re: Mit sau adevar?
Nemernic scrie:Ne spui din propria experienta .. sau ?! Ce ne sfatuiesti, voblere sau linguri/ rotative mari ? Ai avut rezultate primavara pe naluci mari ? Despre spinning vorbim.......Indian Larry scrie:Se spune bine . Toamna tarziu si primavara devreme , stiuca prefera o prada mai mare , tocmai pentru ca raportul energie consumata/prada sa fie unul echidistant .shimano scrie:Se spune
Incearca ce ti-ai propus si o sa vezi rezultatele .
Ms
Mi-a picat fisa. Tii minte mosul de pe Cornesti ? Noi marlite si el bucata . Si radeam de el ca da cu dinamite din alea...

Sau pe baietii cu duba albastra. Stii bine ce gheonoaie aveau....si prindeau.
Re: Mit sau adevar?
nu zic rau prietenii aia.... incearca imitatii de biban in culori mai naturale, la 10-15cm primavara. si incearca sa lansezi cat se poate de paralel cu malul, pe sub pomi cara atarna in apa, la buza stufului...shimano scrie:Se spune ca (ma rog, unii "prieteni" zic asa, din sexperientele lor de superpescari) primavara, cand pestii inca nu si-au revenit in totalitate din hibernatie, acestia refuza nalucile mari, si manca asa...cu juma de gura ....... Mit sau adevar?
in general... adevar!
- semlecangheorghe
- veteran
-
- veteran
- semlecangheorghe
- veteran
Io zic ca, in perioadele astea, e importanta localizarea. Multe inSUCCESURI vin de la inexistenta stiucii, ori ca nu este deloc cum zic colegii, ori ca nu e acolo. Io daca nu prind pe un loc de altfel bun deobicei ma intreb daca era acolo in primul rand si dup-aia daca am dat cu ce trebe sau cum trebe. La mult alume rspunsul e simplu: azi n-o mancat sau n-o mancat la aia... io nu prea is de acord. Io orice perioada, daca o gasesti si ii dai pe la nas, naluca e mai putin importanta. E importanta, dar mai putin. Insistenta si plasare corecta a nalucii e mult mai importanta. Poti sa dai fix in acelasi loc de 10 ori si a 11-a oara sa se hotarasca. Uneori e bine sa ai incredere in instinc si fler si sa stai acolo. Am un prieten care face 200 de metri de mal pana io fac 30-50. E si muscar si poate de aia se tot duce si bate apa. In perioadele reci sau de tranzitie brusca ori pe calduri insuportabile e bine sa ai rabdare si sa o iei metodic. Tot aici as spune ca, daca stii ca sunt vremuri grele, sa dai cu naluca pe care stii sa o pescuiesti cel mai bine, ca sa fii sigur ca faci ceea ce trebe. Sa copiezi naluca vecinilor care prind dar sa nu pescuiesti la fel ca ei cu ea, poate duce tot la rezultate zero. Nu cred ca pe vreunul din noi il tine anotimpul sau povestile ca schimbatul dintilor si depusul icrelor la distanta de balata. Daca te mananca sa iesi iesi si acolo faci ce ai de facut si cat mai bine. Zic si io...