La ce prindem cel mai bine avat
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Poate cei din Sibiu sa fie mai "bazati". Eu nu sunt un mester "cu imaginatie". Mi-am facut pana acum cateva mormuste, dandinete, linguri de stiuca si cateva spinnerbite (nu stiu daca am scris corect). Nu excelez in domeniul asta...adiwolf scrie:eugene,
am helic,stiu despre ce vorbesti,niici eu nu am prins nimic cu ele.
eu vorbeam de paleta si vartej,nu de calaret ca la rotative.
am vazut asa ceva confectionat din plumb pe la pescarii din sibiu

Ma agit deoarece am vazut in actiune nalucile astea si mi s-au parut inceredibil de bune (eu pescuiam cu naluci clasice pentru avat). Pot spune ca... am invatat sa numar... dar pentru altii...

Eu nu sunt un pescar cu experienta in rapitor. Imi place sa pescuiesc dupa stiuca (in special cu popper) in lacuri cu mult bradis (Valea Vlasiei), dupa avat (sunt turbat). Imi place pescuitul la somn... dar cu tipar (stationar sau clonc). Salau am prins de 2 ori la artificiala... insa consider ca a fost bafta chioara (ambii pe Dunare vara).
La stiuca eram un terchea-berchea insa am "furat" un pic din meseria unui amic numit Predescu Marius (doctor de meserie si sta prin Buftea). El mi-a povestit despre pescuitul somnului la artificiale, avat la montura cu taparina, insa nu am avut ocazia sa testez pana acum decat taparina. Nu am scule profi... Lanseta (preferata mea) este "made" in Niro, are 3m lungime si actiune 10-40gr rapida. Mulineta este un Michell Advocet achizitionat de la Calella's (era la oferta si am avut pe cineva care sa o comande si sa o aduca in Bucuresti). Simt ca mor cand acitesc povesti d'ale voastre cu shpe capturi de salau, avat, multi bibani sau cleni. Mai am de invatat enorm... si necunoscand baieti profi... ramane doar ambitia de a fi un autodidact. Folosesc fire FireLine fumee de 3 si de 9lb, PoverPro yellow de 12kg.
P.S. Mai detin un G.Lumis (nu stiu daca am scris corect) de 2,1m actiune rapida 10-30gr, un Shakespeare Xterra graphit, aciune medie, tot de 2,1m... insa cu manerul scurt. Ca si mulinete mai am un Shakespeare cu 4 rulmenti (din Metro) si Barracuda 9+1 rulmeti "made" in... Niro. Acesta este tot "arsenalul" meu pentru rapitor.
Bucuresti
ilie are dreptate,
mereu am crezut ca am descoperit naluca ideala pt avat si mereu am avut surpriza sa nu mai "mearga" la aceeasi naluca.
primavara merge mai bine la ceva,vara la altceva si toamna la cu totul altceva,iar treaba asta se schimba de la an la an si de la locatie la locatie,deci........nu exista reguli si nu exista naluca minune,ca dealtfel nici "sculele" care sa prinda singure peste

mereu am crezut ca am descoperit naluca ideala pt avat si mereu am avut surpriza sa nu mai "mearga" la aceeasi naluca.
primavara merge mai bine la ceva,vara la altceva si toamna la cu totul altceva,iar treaba asta se schimba de la an la an si de la locatie la locatie,deci........nu exista reguli si nu exista naluca minune,ca dealtfel nici "sculele" care sa prinda singure peste

Amandoi aveti dreptate. Avatul este intotdeauna un peste surpinzator din toate punctele de vedere. Nasolia este ca atunci cand te aflii intr-un grup care pescuieste la avat, exista sansa ca aceasta naluca sa faca diferenta. Ei bine, nu este pacat sa nu ai o asemenea naluca si tu in trusa? Mi s-a intamplat in urma cu ceva timp sa pescuiesc la stiuca pe o balta din apropierea Bucurestiului din barca. Eu nu aveam niciun atac, iar Marius nu ducea lipsa. Dupa vreo 2 ore bune de zgariat apa, l-am intrebat le ce are rezultate si mi-a spus cuvantul magic... Dolinger de 11gr (parca). Eu nu aveam in trusa asa ceva si mi-a dat el una. Acea iesire care se anunta a fi un fiasco... s-a transformat intr-una reusita. Mi-am cumparat si eu in ziua urmatoare cateva exemplare (sa fie). De atunci am mai avut o singura partida in care sa dea rezultate... insa din trusa nu mai lipseste. 

Bucuresti
Salutare tuturor!
Am citit mes. voastre, interesat fiind, deoarece pescuiesc cu cea mai mare placere la avat...
De ceva vreme pescuiesc exclusiv la vobler avatul (pana acum un an pescuind apropae in totalitate numai la rotative tunate sau nu cu fulgi etc.), si cea mai buna naluca imi pare a fi voblerul rattling...
Am prins cu ele din orice pozitie, iar proba de foc a fost pescuitul din aceeasi barca, in aceleasi conditii (adincime, localizare, etc.) cu inca doi amici, iar scorul a fost covarsitor in favoarea mea, de fapt i-am "convertit" si pe ei la acet tip de naluca...
...Ideea (verificata) e ca explorand diferite zone unde chiar daca nu erau atacuri vizibile la suprafata, am reusit sa scot "iepurele" (avatul) din "palarie" folosind Rapala Rattlin de 5...
Cu ceva succes am prins si la Rapala SSR de 5 in general, iar de anul asta "m-am inarmat" cu ceva TN-uri de la Jackall si sper sa dau iama in ei...
Am pescuit numai pe Dunare, iar cea mai bogata partida (septembrie 2008) ne-a adus in barca (doi insi) peste 50 de avati (cam in 45 de min), cu greutati cuprinse intre 500gr si 2,5 kg, in cea mai mare parte eliberati...
S-auzim numai de bine!
Am citit mes. voastre, interesat fiind, deoarece pescuiesc cu cea mai mare placere la avat...
De ceva vreme pescuiesc exclusiv la vobler avatul (pana acum un an pescuind apropae in totalitate numai la rotative tunate sau nu cu fulgi etc.), si cea mai buna naluca imi pare a fi voblerul rattling...
Am prins cu ele din orice pozitie, iar proba de foc a fost pescuitul din aceeasi barca, in aceleasi conditii (adincime, localizare, etc.) cu inca doi amici, iar scorul a fost covarsitor in favoarea mea, de fapt i-am "convertit" si pe ei la acet tip de naluca...
...Ideea (verificata) e ca explorand diferite zone unde chiar daca nu erau atacuri vizibile la suprafata, am reusit sa scot "iepurele" (avatul) din "palarie" folosind Rapala Rattlin de 5...
Cu ceva succes am prins si la Rapala SSR de 5 in general, iar de anul asta "m-am inarmat" cu ceva TN-uri de la Jackall si sper sa dau iama in ei...
Am pescuit numai pe Dunare, iar cea mai bogata partida (septembrie 2008) ne-a adus in barca (doi insi) peste 50 de avati (cam in 45 de min), cu greutati cuprinse intre 500gr si 2,5 kg, in cea mai mare parte eliberati...
S-auzim numai de bine!
Am dar si am si prins cu Blue Gill, Silver, Shad si Cht, dar daca ar fi sa aleg, as alege BG si Silver...
Oricum, parerea mea este ca vibratia si ratleurile ii scot din minti...
In toamna i-am pescuit pe apa limpede, si abia astept sa-i pescuiesc si in primavara, pe apa mai putin limpede, si am sa vad atunci daca (si) culoarea poate face diferenta.
Oricum, parerea mea este ca vibratia si ratleurile ii scot din minti...
In toamna i-am pescuit pe apa limpede, si abia astept sa-i pescuiesc si in primavara, pe apa mai putin limpede, si am sa vad atunci daca (si) culoarea poate face diferenta.