La ce prindem cel mai bine avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 22 Ian 2009, 19:52

Este o naluca care se comercializeaza in Bulgaria. Ea poate fi vazuta in link-ul de mai jos.
http://forum.pescar-sportiv.ro/viewtopi ... i&start=30

Cativa dintre prietenii mei si-au achizitionat si... mi-au dat clasa atat ca frecventa a capturilor cat si ca marine a lor. Asemanatoare cu aceste naluci sunt cele de la Berti numite "helic", dar nu am vazut nicio data pe cineva sa le foloseasca, deci nu pot spune ce randament au. Eu imi voi achizitiona in perioada urmatoare cateva "helic" sa le testez la avat.

Daca acest link contravine cu politica acestui site poate fi sters fara probleme.
Bucuresti

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 23 Ian 2009, 08:22

Eu am vazut ieri in Brasov la vanzare.Este un produs Spro.Si da,are momente cand avatul papa in dusmanie la asa ceva.Mai intra si somn din cand in cand.Folosesc de vreo doi-trei ani naluca asta(a gasit Kriss_wolf din astea in Austria)

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 23 Ian 2009, 10:20

fishi scrie:Eu am vazut ieri in Brasov la vanzare.Este un produs Spro.Si da,are momente cand avatul papa in dusmanie la asa ceva.Mai intra si somn din cand in cand.Folosesc de vreo doi-trei ani naluca asta(a gasit Kriss_wolf din astea in Austria)
Catalog on-line cu produsele SPRO
http://www.spro.nl/catalogus2009/UK/flash.html#/1/
Bucuresti

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 31 Ian 2009, 22:21

feugen scrie:
fishi scrie:Eu am vazut ieri in Brasov la vanzare.Este un produs Spro.Si da,are momente cand avatul papa in dusmanie la asa ceva.Mai intra si somn din cand in cand.Folosesc de vreo doi-trei ani naluca asta(a gasit Kriss_wolf din astea in Austria)
Catalog on-line cu produsele SPRO
http://www.spro.nl/catalogus2009/UK/flash.html#/1/
Astazi am primit raspuns, ba chiar am vorbit cu vanzatorul (probabil) si mi-a spus ca nu au mai avut la vanzare de aproape 1 an, fara a sti daca si cand se vor aproviziona cu naluci din acestea.
Daca ma poate ajuta cineva cu procurarea lor... ii sunt profund indatorat.
Bucuresti

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 01 Feb 2009, 12:42

Salut Eugen,

Ce cauti tu am gasit pe ebay Germania si numai acolo.

http://shop.ebay.de/items/__jiggin-spin ... m14&_pgn=1

Asta n-ar fi o problema insa vad ca nici unul nu livreaza in afara Germaniei. Sunt vreo doi care fac efortul nemaipomenit de a livra si-n Austria.
Daca gasesc pe unii care livreaza in Franta te pot ajuta.

Tudor

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 01 Feb 2009, 13:59

Eu mi-am facut un stoc generos de asp-uri, care sper sa ma tzina catziva zeci de ani. :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 01 Feb 2009, 14:06

de ce nu confectionati asa ceva??
nu este greu deloc,plumb,sarma,paleta,vartej,vopsea,ochi,ancora si...gata :wink:

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 01 Feb 2009, 18:07

Tudor, tot un Domn ai ramas... Tinem legatura in continuare. Imi doresc foarte mult sa reusesc a procura pana in aprilie cateva naluci d'astea.

Adi, teoretic a confectiona artizanal un model asemanator nu ar fi o problema (vezi "helic" facut de fratii Gherman). Diferenta intre un "helic" si asta pe care mi-l doresc eu atat de mult (modelul) consta in faptul ca SPRO are si o bataie destul de ampla facand sa vibreze si varful lansetei. O alta diferenta, greu de copiat, ar fi aceea ca elicea isi are "rototul" pe un vartej incorporat ceeace ii confera o rotatie (elicei) extrem de lejera comparativ cu sistemul "lagar" de la rotativele clasice, respectiv modelul "helic".

Eu am folosit pana acum pentru avat rotativele, dintre care rezultate bune mi-a dat Aglia Long nr.5 (frunza de salcie). Anul trecut am experimentat o montura formata dintr-o oscilanta de 15gr (pe post de lest) si pe saltatoare 2 taparine pe ancorita mica (ancorita dee marimea celor de la voblerele pentru biban sau clean) si cu fulgi matisati. Am prins numai la oscilanta, iar la ancorite am avut cateva atacuri finalizate prin rateuri de mi-a stat inima. Pentru anul asta mi-am pregatit taparina cu carlige mari nr. 0/4 cu tija lunga. Pe tija am prins prin matisare fulgi mai marisori (cca 4cm lungime) proveniti de la un hoit de pescarus. Sunt absolut convins ca voi avea rezultate cu montura asta, insa nu la nivelul nalucii de la SPRO.
Bucuresti

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 01 Feb 2009, 18:19

@feugen

Eu am luat naluci din astea dintr-un magazin din Baia Mare, Vidra din centrul vechi. Inca nu le-am folosit la avat dar sper sa am rezultate anul asta.

Numai bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 01 Feb 2009, 19:17

misulian scrie:@feugen

Eu am luat naluci din astea dintr-un magazin din Baia Mare, Vidra din centrul vechi. Inca nu le-am folosit la avat dar sper sa am rezultate anul asta.

Numai bine
Voi ruga maine un coleg din Baia Mare sa sa uite in locatia data de tine.
Bucuresti

Scrie răspuns