pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
George1985
- veteran

-
Mulineta e un "Zauber" parca.
Cum se comporta cu cicade si fir textil?
Xenosul dadea sa se faca bucati cu textil, am trecut la mono pt cicade, si in special pt pescuitul la avat.
-
puiut
- utilizator nou

l.nikku scrie:boistean scrie:felicitari!
si se spune ca naluca mare aduce peste mare!
Multumesc .La sfatul unui coleg de forum am incercat cicadele de la strike pro (
http://www.totalfishing.ro/strike-pro-c ... 17785.html) . Am ramas uimit cat de prinzatoare sunt . Practic ,aproape la fiecare iesire am prins cel putin un avat . Cel mai mic a avut cca.300g iar apoi in ordine crescatoare : 1kg ,1,8kg ,2kg ,3.5kg. Nu iau in considerare un somn care mi-a rupt linia , un crap de aproximativ 3kg prins de inotatoare dorsala si scapat la mal si nici clenisorii eliberati . Am omis in schimb un salau de 2kg prins in timp ce dadeam tot dupa avat . Pe lacul Bicaz am prins clean si biban (uneori cate 2 odata) la aceeasi cicada . Nu am fost in locuri cu stiuca dar sunt sigur ca si dintoasa va fi atrasa de aceasta naluca cu adevarat versatila .
Felicitari pentru capturi !!Esti foarte norocos ca ai asemenea densitate de peste acolo incit ii iei si agatati de inotatoarea dorsala.Pe aici(Olt)se braconeaza la greu ,incit am 5 incercari de cind folosesc cicadele(Jaxon) si inca nu am avut nici un atac de avat .

. .Pestele este foarte rar si se prinde doar ce mai scapa printre ochiurile setcilor,care acopera aproape orice metru patrat de luciu de apa.Fir intins in continuare!!:
-
stefan78
- junior

salutare...si eu merg pe olt aproape in fiecare wekend dar la biban si clean.....si bineinteles m-am pregatit si pt avat doar ca nu stiu pe inde se gaseste avatul....(pe olt in jurul orasului Valcea plus minus 20 km....ma poate lumina cineva?Multumesc anticipat...
-
Albuletu Alexandru
- veteran

de Albuletu Alexandru » 16 Noi 2013, 09:51
nu o sa reusesti sa afli nimic.. am pus si eu aceasi intrebare acum ceva timp si raspunsuri ,, ioc ''...
adevarul este ca in perioada asta avatul nu mai sta unde statea vara... si iarasi un adevar crud este acela ca nu mai este peste si locurile in care gasesti avatul sunt din ce in ce mai rare si cine stie cateva nu prea spune...
Nihil Sine Deo
-
l.nikku
- senior

George1985 scrie:
Mulineta e un "Zauber" parca.
Cum se comporta cu cicade si fir textil?
Xenosul dadea sa se faca bucati cu textil, am trecut la mono pt cicade, si in special pt pescuitul la avat.
Mulineta este spro redarc iar firul e daiwa samurai braid de 20lb si se comporta impecabil impreuna .

Nu-mi dati sfaturi! Stiu sa gresesc si singur!
-
stefan78
- junior

multumesc mult pentru raspuns...ca-i drept a mai ramas foarte putin peste in olt datorita braconarii...eu pescuiesc in zona satului stuparei este un baraj dar nu am rezultate foarte bune....
-
grizzly
- veteran

@stefan78: daca nici la draganesti nu mai e peste, atunci nu mai e nicaieri pe olt. mai insista...
-
puiut
- utilizator nou

stefan78 scrie:salutare...si eu merg pe olt aproape in fiecare wekend dar la biban si clean.....si bineinteles m-am pregatit si pt avat doar ca nu stiu pe inde se gaseste avatul....(pe olt in jurul orasului Valcea plus minus 20 km....ma poate lumina cineva?Multumesc anticipat...
cele mai mari sanse le ai in perioada asta sus in lacurile de acumulare ,chiar pe linga uzine,seara si dimineata.Pe la Dragasani mai maninca seara si dimineata.Incearca Ionestiul,si Zavideniul.
Iata unul pentru care am batut 170 km doar dus,alaltaieri pina la Dunare-Cetate.

-
puiut
- utilizator nou

Incerc sa pun si poza dar nu ma lasa.Scrie ca,cota fisierelor atasate a fost atinsa.Pacat.

-
dilobi2
- utilizator constant

bogdan_mihu scrie:fain avatul si cred ca e mortal pe intuneric sa auzi pleoscaitul avatului si sa-l ai in bat super am sa incerc si eu la vara
In ce zona ? Vibe de 7 sau 9 ?