La ce prindem cel mai bine avat
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: La ce prindem cel mai bine avat
Ei , la ultimele partide thrill-ul a trecut pe locuri codase ca numar de capturi , pe primul a trecut slider-ul , binenteles depind si conditiile .
-
- veteran
inca nu ma pot obisnui cu sliderul ca naluca pentru avat...
stiu ca se prinde avat cu el, am vazut poze, filmulete, insa mi s-a intiparit in subconstient ca este o naluca destinata exclusiv stiucii.
stiu ca gresesc, si promit pe viitor sa incerc si sliderul in pescuitul avatului.
p.s. ziceai ceva de conditiile de pescuit... ai reusit cumva sa faci o paralela intre conditiile de pescuit si slidere?
stiu ca se prinde avat cu el, am vazut poze, filmulete, insa mi s-a intiparit in subconstient ca este o naluca destinata exclusiv stiucii.

stiu ca gresesc, si promit pe viitor sa incerc si sliderul in pescuitul avatului.

p.s. ziceai ceva de conditiile de pescuit... ai reusit cumva sa faci o paralela intre conditiile de pescuit si slidere?
Nihil Sine Deo
Pentru toti userii interesati de acest subiect.Va invit sa face-ti fiecare un clasament cu locurile 1-2-3 pentru voblerele cele mai prinzatoare la avat. Din ce v-a scrie fiecare vom putea face unele aprecieri asupra eficacitatii voblerelor mentionate de fiecare si in total. Sunt o serie de factori care influenteaza eficacitatea unui vobler la pescuit chiar daca producatorii se straduiesc sa le faca pe toate la fel exista diferente de la unul la altul in modul cum evolueaza si ce vibratii produce.Nu mai vorbesc de faptul ca fiecare pescar are un stil propriu de a juca voblerele in apa.Am avut dese ocazii sa vad 2 pescari in aceiasi barca cu echipament la fel in care unul prinde iar celalalt nu prinde sau prinde foarte putin.Maestria se invata in timp cu rabdare si perseverenta.
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!
Da , se pare ca si avatul ca si alti rapitori pe langa hrana obisnuita ( in cazului avatului , obletele ) au si slabiciuni sau delicatese , somnul de exemplu e inebunit dupa avat , daca vedeti miscare grava de avat si brusc se opreste aproape sigur in zona a aparut ceva somn . Din ce am observat ,in cateva partide anul trecut si cateva anul asta , foarte bine am prins avat,, cand am vazut in apa foarte multi carasei 5-7cm., umblind in carduri foarte mari , urcand in susul apei . Avatii pur si simplu erau turbati , nu le pasa de nimic , nu se fereau de nimic , la un moment dat mi-am agatat voblerul intr-o creanga mai spre mal , am lasat lanseta si m-am dus pe ocolite sa incerc sa dezgat , ma feream sa nu ma vada , sa stric farmecul momentului , am prins creanga si am tras de ea spre mal , scuturand cu putere sa recuperez voblerul , deja ma gandeam ca i-am speriat si trebuie sa ma mut , dar nu a fost cazul , ei isi vedeau in continuare de treaba lor , in timp ce eu scuturam creanga , nu se simteau deloc deranjati de prezenta mea . In astfel de moment , am incercat slider-ul , nici eu nu aveam incredere prea mare , mai ales ca am mai incercat si alta data , alte voblere de genul . Si din cauza asta e fain la avat , tot timpul apare ceva nou si iti da peste cap tot ce credeai ca stii despre pestele asta .Albuletu Alexandru scrie:inca nu ma pot obisnui cu sliderul ca naluca pentru avat...
stiu ca se prinde avat cu el, am vazut poze, filmulete, insa mi s-a intiparit in subconstient ca este o naluca destinata exclusiv stiucii.![]()
-
- veteran
locul 1: Crystal Vibe
locul 2 : Livebait Vibe
locul 3 : Tubertini Vibra Jig
un loc special in pescuitul avatului, chiar daca nu apar in top 3, il ocupa RNR si shadurile (in special cele transparente cu glitter)
locul 2 : Livebait Vibe
locul 3 : Tubertini Vibra Jig
un loc special in pescuitul avatului, chiar daca nu apar in top 3, il ocupa RNR si shadurile (in special cele transparente cu glitter)
Nihil Sine Deo
din cele 57 de pagini scrise pe acest topic, clasamentul ar fi:mircea13 scrie:Pentru toti userii interesati de acest subiect.Va invit sa face-ti fiecare un clasament cu locurile 1-2-3 pentru voblerele cele mai prinzatoare la avat. Din ce v-a scrie fiecare vom putea face unele aprecieri asupra eficacitatii voblerelor mentionate de fiecare si in total. Sunt o serie de factori care influenteaza eficacitatea unui vobler la pescuit chiar daca producatorii se straduiesc sa le faca pe toate la fel exista diferente de la unul la altul in modul cum evolueaza si ce vibratii produce.Nu mai vorbesc de faptul ca fiecare pescar are un stil propriu de a juca voblerele in apa.Am avut dese ocazii sa vad 2 pescari in aceiasi barca cu echipament la fel in care unul prinde iar celalalt nu prinde sau prinde foarte putin.Maestria se invata in timp cu rabdare si perseverenta.
1. RNR
2. Thrill
3. mai multe, la distanta considerabila de primele 2.
insa daca se consulta si alte topicuri e posibil ca situatia sa se schimbe.
Pentru mine clasamentul e urmatorul:
1. Crystal vibe
2. Crystal vibe
3. Crystal vibe.
Cand primele 3 nu dau randament, incerc si thrill-ul si alte lipless-uri. (dar de obicei nu se intampla nimic senzational)
1. Crystal vibe
2. Crystal vibe
3. Crystal vibe.
Cand primele 3 nu dau randament, incerc si thrill-ul si alte lipless-uri. (dar de obicei nu se intampla nimic senzational)
-
- veteran
attilaf scrie:Cand primele 3 nu dau randament, incerc si thrill-ul si alte lipless-uri. (dar de obicei nu se intampla nimic senzational)
cam asa este si pentru mine!

Nihil Sine Deo
- kingofbeasts
- veteran
attilaf scrie:Pentru mine clasamentul e urmatorul:
1. Crystal vibe
2. Crystal vibe
3. Crystal vibe.

La fel si la mine cu cristal.Doar la cel de 9 da bine somnu'in el,cel de 7 canci.
Voblere de avat:Thrill 9 RBL,Kastmaster,RNR(BG,CHS),Megabass X Smatra,Rapala CD 7-9 ,Salmo minnow.
Voblere de avat:Thrill 9 RBL,Kastmaster,RNR(BG,CHS),Megabass X Smatra,Rapala CD 7-9 ,Salmo minnow.