pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
SVF
- veteran

catalin66 scrie:Mai , eu nu m-am plans ca nu prind , inca mai este marfa , chiar bine . Chiar la sfarsitul saptamanii trecute am avut o partida extraordinara , cateva ore a mers avatul in draci culminind cu momentul magic , care a tinut cam 30 de min. in care aveam atac cum ajungea giugeaua in apa , au fost si mici si mari , cei mai mari in jur de 3kg. , au fost multi nu le-am mai tinut numarul , prinsi cu diverse voblere , binenteles ca am inceput cu thrill-ul , care nu a reusit decat un singur avatel , si cateva atacuri nefinalizate , dar toti marunti , cat a fost soare pe apa miscarea era in pelicula , lucru care m-a determinat sa schimb cu ceva top water , am luat la popper si slider , o frumusete , cand a inceput sa se lase intunericul s-au mutat din pelicula , mai jos si distractia a continuat . Pe intuneric au venit chiar in mal si iar a trebuit sa dau aproape in pelicula dar de data asta cu ceva care avea si vibratie puternica .
Aha,inseamna am inteles eu gresit... deci esti un fericit si te "urasc" pentru avatii aia
ps:oare cat o fi de la Sibiu pana la Galati?

-
MuskMd
- veteran

cam 400

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
Ghenadie
- veteran

SVF scrie:

Si tre sa treci prin Bucuresti

-
catalin66
- veteran

SVF scrie:catalin66 scrie:Mai , eu nu m-am plans ca nu prind , inca mai este marfa , chiar bine . Chiar la sfarsitul saptamanii trecute am avut o partida extraordinara , cateva ore a mers avatul in draci culminind cu momentul magic , care a tinut cam 30 de min. in care aveam atac cum ajungea giugeaua in apa , au fost si mici si mari , cei mai mari in jur de 3kg. , au fost multi nu le-am mai tinut numarul , prinsi cu diverse voblere , binenteles ca am inceput cu thrill-ul , care nu a reusit decat un singur avatel , si cateva atacuri nefinalizate , dar toti marunti , cat a fost soare pe apa miscarea era in pelicula , lucru care m-a determinat sa schimb cu ceva top water , am luat la popper si slider , o frumusete , cand a inceput sa se lase intunericul s-au mutat din pelicula , mai jos si distractia a continuat . Pe intuneric au venit chiar in mal si iar a trebuit sa dau aproape in pelicula dar de data asta cu ceva care avea si vibratie puternica .
Aha,inseamna am inteles eu gresit... deci esti un fericit si te "urasc" pentru avatii aia

Am auzit ca Oltul e braconat rau , dar sa fie asa grava treaba de nu mai gasesti tu avati de aia faini cu care ne incantai acu 3-4 ani ? Pe Dunare inca sta bine , acu sa nu crezi ca se prinde mereu asa , sunt zile si zile . Pana acu si pe aici a mers mai slab , dar daca insistai tot pacaleai cativa . era Dunarea plina de marlita si cred ca il deranja sau ii fugarea pestisorii prada,era puzderie de stiuca mica , nu stiu de unde a venit . Eu astept sa fie ceva canicula , macar o saptamana , sa inceapa sa manance noaptea , asa fain da noaptea , loveste cu asa o putere si trage in draci sa scape .
-
George1985
- veteran

-
Cum e cu pescuitul la avat de noapte?
Asta n-am incercat

-
SVF
- veteran

Cataline,acum 3-4 ani stiam chiar si libelulele de pe Olt

Din pacate in ultimul timp nu mai prea ies,dar si asa tot imi dau seama ca avatul nu mai e cat era odata....Ca tot vorbesti de braconaj,uite,pot sa-ti dau un exemplu de duminica.Pe o portiune de rau, de aprox.100m ,erau pripoane la fiecare salcie.Si astea-s una langa alta pe zona aia,de te chinui sa vezi printre ramuri ce se intampla pe malul opus.Acolo "baietii buni" aveau tabara si cica pescuiau regulamentar
Dar probabil asta se intampla peste tot,poate chiar mai rau si tind sa devina chestii normale,anormali devenim noi cei care vorbim de ele
Fire intinse si numai bine

-
Albuletu Alexandru
- veteran

de Albuletu Alexandru » 08 Aug 2013, 15:46
Pe Olt treaba cu avatul e cum spune SVF.... atat de putin avat am vazut anul asta atacand si atat de rau a mers incat imi vine sa-mi vand nalucile cu care il pescuiesc...
ceva s-a intamplat iarna asta, ca in toamna trecuta inca vedeai recitaluri de avat in anumite zile.
Nihil Sine Deo
-
old_radu
- veteran

Albuletu Alexandru scrie:Pe Olt treaba cu avatul e cum spune SVF.... atat de putin avat am vazut anul asta atacand si atat de rau a mers ...
...la fel e si pe Somes , cel putin in zonele unde pescuiesc eu.

-
Pif.
- veteran

...si pe Crişul Negru e mai puţin avat faţă de anii trecuţi..or fi emigrat în UE..;(
-
crapmaniacul
- veteran

Tocmai m-am intors de la una mica la avat pe Dunare, in cautare de noi senzatii. Saptamana trecuta dupa ce i-am dat si cu "salam de sibiu" nu a vrut sa puna gura, am schimbat tot din trusa si degeaba si prietenul meu a rotit si mai multe giugele ... pauza totala la mancat dar sarea in draci.
Stiam ca nu va fi treaba simpla dar nici asa de pretentios nu credeam ca e pestele asta. Nu a mers decat de la 5.30 pana la 6.30 dimineata (nu am mai asteptat pasajul de seara), apoi pauza totala desi atacuri inca mai erau, dar nu mai punea gura neam. I-am dat cu helixuri, cu rotative, cu voblerele alea laudatele vibeuri si thriluri si draci laci, nimic, zero barat, nici macar atacuri ratate... Am reusit in final sa pacalesc 4 buc., 3 mai micuti in jur de max 4-500 gr si unul mai imbracat la 1,8 kg. Azi a pus gura numai pe o singura tabla si doar o ora dimineata, o cicada. Una din explicatiile ptr care e atat de mofturos este ca are de mancare miliarde de obleti in mal de toate marimile, e pur si simplu ghiftuit si arogant. Spre toamna cand s-or mai rari obletii cat de cat sper sa-si mai bage mintile-n cap

si sa coopereze mai usor.