La ce prindem cel mai bine avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

Re: La ce prindem cel mai bine avat

Mesaj de SVF » 07 Aug 2013, 14:41

catalin66 scrie:Mai , eu nu m-am plans ca nu prind , inca mai este marfa , chiar bine . Chiar la sfarsitul saptamanii trecute am avut o partida extraordinara , cateva ore a mers avatul in draci culminind cu momentul magic , care a tinut cam 30 de min. in care aveam atac cum ajungea giugeaua in apa , au fost si mici si mari , cei mai mari in jur de 3kg. , au fost multi nu le-am mai tinut numarul , prinsi cu diverse voblere , binenteles ca am inceput cu thrill-ul , care nu a reusit decat un singur avatel , si cateva atacuri nefinalizate , dar toti marunti , cat a fost soare pe apa miscarea era in pelicula , lucru care m-a determinat sa schimb cu ceva top water , am luat la popper si slider , o frumusete , cand a inceput sa se lase intunericul s-au mutat din pelicula , mai jos si distractia a continuat . Pe intuneric au venit chiar in mal si iar a trebuit sa dau aproape in pelicula dar de data asta cu ceva care avea si vibratie puternica .
Aha,inseamna am inteles eu gresit... deci esti un fericit si te "urasc" pentru avatii aia :lol: :respekt:
ps:oare cat o fi de la Sibiu pana la Galati? :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 07 Aug 2013, 15:37

cam 400 :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 07 Aug 2013, 16:41

SVF scrie: ps:oare cat o fi de la Sibiu pana la Galati? :lol:
Si tre sa treci prin Bucuresti :lol:

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 07 Aug 2013, 19:35

SVF scrie:
catalin66 scrie:Mai , eu nu m-am plans ca nu prind , inca mai este marfa , chiar bine . Chiar la sfarsitul saptamanii trecute am avut o partida extraordinara , cateva ore a mers avatul in draci culminind cu momentul magic , care a tinut cam 30 de min. in care aveam atac cum ajungea giugeaua in apa , au fost si mici si mari , cei mai mari in jur de 3kg. , au fost multi nu le-am mai tinut numarul , prinsi cu diverse voblere , binenteles ca am inceput cu thrill-ul , care nu a reusit decat un singur avatel , si cateva atacuri nefinalizate , dar toti marunti , cat a fost soare pe apa miscarea era in pelicula , lucru care m-a determinat sa schimb cu ceva top water , am luat la popper si slider , o frumusete , cand a inceput sa se lase intunericul s-au mutat din pelicula , mai jos si distractia a continuat . Pe intuneric au venit chiar in mal si iar a trebuit sa dau aproape in pelicula dar de data asta cu ceva care avea si vibratie puternica .
Aha,inseamna am inteles eu gresit... deci esti un fericit si te "urasc" pentru avatii aia :lol: :respekt:
ps:oare cat o fi de la Sibiu pana la Galati? :lol:

Am auzit ca Oltul e braconat rau , dar sa fie asa grava treaba de nu mai gasesti tu avati de aia faini cu care ne incantai acu 3-4 ani ? Pe Dunare inca sta bine , acu sa nu crezi ca se prinde mereu asa , sunt zile si zile . Pana acu si pe aici a mers mai slab , dar daca insistai tot pacaleai cativa . era Dunarea plina de marlita si cred ca il deranja sau ii fugarea pestisorii prada,era puzderie de stiuca mica , nu stiu de unde a venit . Eu astept sa fie ceva canicula , macar o saptamana , sa inceapa sa manance noaptea , asa fain da noaptea , loveste cu asa o putere si trage in draci sa scape .

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 07 Aug 2013, 20:13

Cum e cu pescuitul la avat de noapte?
Asta n-am incercat :respekt:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 07 Aug 2013, 20:46

Cataline,acum 3-4 ani stiam chiar si libelulele de pe Olt :lol: :lol: Din pacate in ultimul timp nu mai prea ies,dar si asa tot imi dau seama ca avatul nu mai e cat era odata....Ca tot vorbesti de braconaj,uite,pot sa-ti dau un exemplu de duminica.Pe o portiune de rau, de aprox.100m ,erau pripoane la fiecare salcie.Si astea-s una langa alta pe zona aia,de te chinui sa vezi printre ramuri ce se intampla pe malul opus.Acolo "baietii buni" aveau tabara si cica pescuiau regulamentar :lol:
Dar probabil asta se intampla peste tot,poate chiar mai rau si tind sa devina chestii normale,anormali devenim noi cei care vorbim de ele :lol:
Fire intinse si numai bine :wink:

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 08 Aug 2013, 15:46

Pe Olt treaba cu avatul e cum spune SVF.... atat de putin avat am vazut anul asta atacand si atat de rau a mers incat imi vine sa-mi vand nalucile cu care il pescuiesc...
ceva s-a intamplat iarna asta, ca in toamna trecuta inca vedeai recitaluri de avat in anumite zile.
Nihil Sine Deo

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 08 Aug 2013, 17:26

Albuletu Alexandru scrie:Pe Olt treaba cu avatul e cum spune SVF.... atat de putin avat am vazut anul asta atacand si atat de rau a mers ...

...la fel e si pe Somes , cel putin in zonele unde pescuiesc eu. :(

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 08 Aug 2013, 19:38

...si pe Crişul Negru e mai puţin avat faţă de anii trecuţi..or fi emigrat în UE..;(

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 19 Aug 2013, 20:48

Tocmai m-am intors de la una mica la avat pe Dunare, in cautare de noi senzatii. Saptamana trecuta dupa ce i-am dat si cu "salam de sibiu" nu a vrut sa puna gura, am schimbat tot din trusa si degeaba si prietenul meu a rotit si mai multe giugele ... pauza totala la mancat dar sarea in draci.
Stiam ca nu va fi treaba simpla dar nici asa de pretentios nu credeam ca e pestele asta. Nu a mers decat de la 5.30 pana la 6.30 dimineata (nu am mai asteptat pasajul de seara), apoi pauza totala desi atacuri inca mai erau, dar nu mai punea gura neam. I-am dat cu helixuri, cu rotative, cu voblerele alea laudatele vibeuri si thriluri si draci laci, nimic, zero barat, nici macar atacuri ratate... Am reusit in final sa pacalesc 4 buc., 3 mai micuti in jur de max 4-500 gr si unul mai imbracat la 1,8 kg. Azi a pus gura numai pe o singura tabla si doar o ora dimineata, o cicada. Una din explicatiile ptr care e atat de mofturos este ca are de mancare miliarde de obleti in mal de toate marimile, e pur si simplu ghiftuit si arogant. Spre toamna cand s-or mai rari obletii cat de cat sper sa-si mai bage mintile-n cap :) si sa coopereze mai usor.

Scrie răspuns