La ce prindem cel mai bine avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
steff
veteran
veteran

Re: La ce prindem cel mai bine avat

Mesaj de steff » 26 Mar 2013, 10:42

Goldelian scrie: Steff ...gata ...nu mai cumpar nimic...le las pt tine. :D Daca nu ai bagat de seama ai si tu in magazin un pop rapala pe care nu cred ca il ai....sau astepti sa dispara de pe raft ca dupa aceea sa-ti para rau ca nu l-ai luat??!!! :lol: ....doar este stilul tau :lol:
:respekt: :bere:
:lol:
Am stil, este? :D

Mai este ceva care cu siguranta ar da rezultate bune la avat... am vazut pe la baietii de la fly fishing insa, repede imi aduc aminte ca am doua maini stangi cand vine vorba de stilul asta :lol:.

valy_pike
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de valy_pike » 26 Mar 2013, 13:48

Este un spinner la care am luat de fiecare data avat ,dar si salau ,stiuca ,somn si la Izlaz anul trecut o rosioara de 20cm! iata despre ce vorbesc...http://www.xxx.ro/fz_kick_s_ ... r/1099.htm
Are mai multe calitati . 1. greutate, de poti lansa la 50m .2.poti controla pe verticala ce adancime doresti (gen dinti de fierastrau)3. fiind de mici dimensiuni ,o ataca orice !!!! Eu sunt foarte multumit de asa ceva si maine cand vin la Bucuresti deja le si am (2 bucati 14-18 gr,luate de un prieten) Atentie mare ca numai la culoarea asta am avut capturi ,mai am 1 roscat si degeaba am dat cu el ..........NU le place ........

valy_pike
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de valy_pike » 26 Mar 2013, 14:04

Dar ce ma atrage cel mai mult la pescuiul la avat cu voblere topwater este priveliste pe care ti-o ofera atacul , acesta fiind f spectaculos datorita faptului ca este la vedere.

Si mie mi se pare la fel ! Cel mai spectaculos atac ! Iar daca nu esti atent.....,,ti`o ia din mana ......"Asa se intampla pe un brat al Dunarii la Zimnicea (Dunarica2)a cand eream copil ,acum 35-38 de ani dar la stiuca in sezon ,atacuri la suprafata apei de fierbea pufa. NU am mai vazut asa ceva pe unde am pescuit si erea stiuca DE CE?! (scuze off topic!)

valy_pike
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de valy_pike » 26 Mar 2013, 15:15

adrian99 scrie:valy,cum adica iti pleca cu lanseta...?
"mi-a dat insa nu l-am luat..." :roll:
ori a dat si nu l-ai prins ori n-a dat... :roll:

te intreb intrucat nu prea se intelege
tu pescuiesti avatul cu naluci la fix? :lol:

poate ne poti explica cum se da frana mulinetei peste cap.... :D
Sa povestim . impreuna cu un prieten am dat pe 29 oct. cred anul trecut o fuga la dunare la Zimnicea unde pescuitsc cu predilectie (fiind nascut acolo)La ,,Cheson (o instalatie de tragea apa din Dunare pt. alimentarea orasului cu apa si pe timpul lui impuscatu` baga pe canalele de irigarie cat si pe un rau Pasarea (care acum l-au secat) costructia este ....imensa ifacuta sa reziste cand dunarea este foarte mare . La baza sunt bolovani de munte + beton armat la greu . E noi pescuim in valtoarea (anafor)de la baza printre pietroaie . Am nimerit atunci o zi de nu scoteai cainele afafa .Ploaie mocaneasca vant de-ti taia fata dar noi ....pe metereze. Ciuguleam avatei de juma de kil iar spre disperarea prietenului meu, eu eliberam tot . la un monent dat mia zis ,,daca mai dai drumul la fre`o unul vii pe jos la Alexandria ...."Lansam la baza anaforului apoi recuperam pe langa piertoaie la 1m aproape . I-mi inghetase si ....sufletul dar stii cum este cand si prinzi.am lansat ca de obicei iar dupa 5-6 ture de manivela am avut un atac atat de violent incat daca nu tineam mai bine lanseta in mana ca deja inghetase pe maner ,a-mi lua din mana lanseta! in momentul respectiv a cedat frana mulinetei iar maneta scapandu-mi dintre degete a venit invers si m-a ....lovit peste degete de m-a secat la suflet . Am plans fara sa vreau de durere .Totul sa petrecut intr-o secunda, fara a avea timp de reactionat .NU-MI POT IMAGINA CE A FOST SI CUM A TRAS DE NU SA AGATAT!!!! (si pescuitsc pe Dunare de fre`o 40 de ani ..... Doctorul (prietenul meu) pescuind la 2 m si vazand faza nu a mai intrebat decat ,,CE A FOST MA ...SUBMARIN ?! Am tot intrebat pescari mai batrani cu experienta si mi-au raspuns tot la fel ....AVAT MARE ! Explicatie ! Avatul are mai multe tehnici de atac, frontal,asemanator ce al stiucii , dar si lateral cu ,coada . Adica ataca stolul de pescuti, se intoarce si loveste cu coada ,apoi prinde respectivul peste lovit . Asta cred ca s-a intamplat de nu sa agatat. Am patit-o de mai multe ori Atac in cadere smucitura in varga si ....nimic! De atunci am schimbat scula !Berckley puls de 2,4m, act 15-50gr. textil trakko de 0,18 iar mulineta Cabelass Tournament ZX 4000, Acun cas ,,dotat" cu barca +motor voi ajunge sigur unde anii trecuti decat ma delectam cu privitul la atacuri . Pacat ca siteul nu mai permite sa postam poze ca aveam cateva mai de ....dofta .Cam asta este cu ,,luatul din mana "Pe Dunare si nu am patit-o decat o data ... Dar cum EA (Dunarea )ESTE O DOAMNA sper ca a-mi va mai da o data sansa asta ,macar asa sa vada .....sunt pregatit?!

Goldelian
senior
senior

Mesaj de Goldelian » 26 Mar 2013, 21:22

Evo Pulse folosesc si eu numai ca eu caut salaii la gume cu el. Mi se pare prea''tare'' pt avat. Prefer ceva mai moale pe varf , dar fiecare cu preferintele lui. Gusturile nu de discuta :) :bere:

Ce truc folositi atunci cand vreti sa lansati un vobler mai usor la o distanta mare? Sa nu raspundeti cum ca puneti thrilul de 9cm :D Ai un vobler de 7-8g si se intampla ca acel vobler sa fie pt tine cel mai prinzator, dar nu ajungi sa lansezi in ''vitrina cu servire proprie'' cu avati. Cum faci? .....stiu ca uneori chiar daca ajungi acolo, se intampla sa nu prinzi ,iar ei sa ''rada'' de tine :D

La cum arata apa la Dunare...nu stiu cand am sa prind un avat :cry:
Pana una alta, chiar daca e frig afara sa :bere: si sa fim noi sanatosi!!!!

valy_pike
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de valy_pike » 27 Mar 2013, 08:35

De regula cand merg la pesciut plec cu 2 lansete (Invatatura de la Andrei) . 1 mai,, usurica" (Daiwa exceler 5-28gr, la 2,1m e chipata cu mulineta ei Excceler plus 2000E fir PP de 10 lb si ....aracul de rosrii Berckley puls + cabelass4000. asa ca am plaja mare de actiune . Si inca ceva nu am vobler sau rotativa sub 12 gr........Sa stii ca am patit rusinea sa nu ma bage in seama cu toate ca le dateam cu ....rotativa`n cap ........nici o treaba .......

noname
veteran
veteran

Mesaj de noname » 27 Mar 2013, 12:09

si banuiesc ca pestii mari iti intra pe cea usurica si invers:)

Goldelian
senior
senior

Mesaj de Goldelian » 27 Mar 2013, 12:19

:lol: :lol: :lol:

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 27 Mar 2013, 16:11

FISHING IS LIFE.
The rest just details!

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 27 Mar 2013, 19:35

Am ceva asemanator de la Yo-zuri si lucreaza foarte bine, dar n-am dat de avati pe anu asta :?

Scrie răspuns