adrian99 scrie:valy,cum adica iti pleca cu lanseta...?
"mi-a dat insa nu l-am luat..."
ori a dat si nu l-ai prins ori n-a dat...
te intreb intrucat nu prea se intelege
tu pescuiesti avatul cu naluci la fix?
poate ne poti explica cum se da frana mulinetei peste cap....

Sa povestim . impreuna cu un prieten am dat pe 29 oct. cred anul trecut o fuga la dunare la Zimnicea unde pescuitsc cu predilectie (fiind nascut acolo)La ,,Cheson (o instalatie de tragea apa din Dunare pt. alimentarea orasului cu apa si pe timpul lui impuscatu` baga pe canalele de irigarie cat si pe un rau Pasarea (care acum l-au secat) costructia este ....imensa ifacuta sa reziste cand dunarea este foarte mare . La baza sunt bolovani de munte + beton armat la greu . E noi pescuim in valtoarea (anafor)de la baza printre pietroaie . Am nimerit atunci o zi de nu scoteai cainele afafa .Ploaie mocaneasca vant de-ti taia fata dar noi ....pe metereze. Ciuguleam avatei de juma de kil iar spre disperarea prietenului meu, eu eliberam tot . la un monent dat mia zis ,,daca mai dai drumul la fre`o unul vii pe jos la Alexandria ...."Lansam la baza anaforului apoi recuperam pe langa piertoaie la 1m aproape . I-mi inghetase si ....sufletul dar stii cum este cand si prinzi.am lansat ca de obicei iar dupa 5-6 ture de manivela am avut un atac atat de violent incat daca nu tineam mai bine lanseta in mana ca deja inghetase pe maner ,a-mi lua din mana lanseta! in momentul respectiv a cedat frana mulinetei iar maneta scapandu-mi dintre degete a venit invers si m-a ....lovit peste degete de m-a secat la suflet . Am plans fara sa vreau de durere .Totul sa petrecut intr-o secunda, fara a avea timp de reactionat .NU-MI POT IMAGINA CE A FOST SI CUM A TRAS DE NU SA AGATAT!!!! (si pescuitsc pe Dunare de fre`o 40 de ani ..... Doctorul (prietenul meu) pescuind la 2 m si vazand faza nu a mai intrebat decat ,,CE A FOST MA ...SUBMARIN ?! Am tot intrebat pescari mai batrani cu experienta si mi-au raspuns tot la fel ....AVAT MARE ! Explicatie ! Avatul are mai multe tehnici de atac, frontal,asemanator ce al stiucii , dar si lateral cu ,coada . Adica ataca stolul de pescuti, se intoarce si loveste cu coada ,apoi prinde respectivul peste lovit . Asta cred ca s-a intamplat de nu sa agatat. Am patit-o de mai multe ori Atac in cadere smucitura in varga si ....nimic! De atunci am schimbat scula !Berckley puls de 2,4m, act 15-50gr. textil trakko de 0,18 iar mulineta Cabelass Tournament ZX 4000, Acun cas ,,dotat" cu barca +motor voi ajunge sigur unde anii trecuti decat ma delectam cu privitul la atacuri . Pacat ca siteul nu mai permite sa postam poze ca aveam cateva mai de ....dofta .Cam asta este cu ,,luatul din mana "Pe Dunare si nu am patit-o decat o data ... Dar cum EA (Dunarea )ESTE O DOAMNA sper ca a-mi va mai da o data sansa asta ,macar asa sa vada .....sunt pregatit?!