pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
anem
- veteran

Tavi scrie:nu mai is pe dreac...
draqdevil scrie:astia nu se termina in veci...is ca murgoii si reginele:))
bine ar fi sa aveti dreptate dar din pacate nu e asa ... vorba lui pikeman ...
Pikeman scrie: ... caratu acasa dauneaza grav sanatatii
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
semlecangheorghe
- veteran

Cica era o teorie conform careia pestii comunica si cu ajutorul unor feromoni.Se pare ca atunci cind un peste este in pericol elibereaza in apa feromoni de avertizare.Ceilalti pesti ii receptioneaza.Daca intr-un cird de avati unul ia un ratlin in bot,in drill imprastie feromoni de avertizare.Este posibil ca ceilalti membrii ai cirdului sa asocieze ratlinul respectiv cu ”pericol”,si pe viitor sa-l ignore,sau sa-l atace superficial ,prin lovituri cu botul,spre disperarea pescarului...O sa ia decisiv naluca respectiva numai daca nivelul de agresivitate sau nevoia de hranirea ating cote situate peste instinctul de conservare care le spune ca ratlinul respectiv inseamna ”pericol”.Era doar o teorie...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
Tavi
- veteran

Io zic ca mai sunt.. de ce zic asta:
ii vad atacand si nu-s putini si nu-s mici.
Se prind greu, mai greu decat alti rapitori. S-au facut maceluri la stiuca

bibanii si salaii ii prinzi fain cand dai de ei, dar nu am auzit de asemenea omoruri date la avati.
E un peste fitos, cu toane, gherlele sunt multe.
E cineva care se poate lauda ca prinde zeci de avati/zi si asta in mod constant? Doresc sa-l felicit.
Pe aici din cate stiu eu daca reusesti sa iei 3-4 hai 5 avati peste doua kg intr-o zi e mare lucru. Am vazut nu o data sub baraje zeci de pescari care dadeau la spin si unu nu lua nimic.
La plase nu prea se prinde si din cate stiu nici la japca.
Deci io zic ca mai e destul
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
pikeman
- veteran

-
Tavi scrie:dar nu am auzit de asemenea omoruri date la avati.
eu da
Tavi scrie:
E cineva care se poate lauda ca prinde zeci de avati/zi si asta in mod constant? Doresc sa-l felicit.
zeci nu, dar acolo 5-6 pe partida da(mai dai si gherla), ce te tot aberezi de parca la salau sau stiuc a prinzi cu tona la fiecare iesire, vorbim de olt nu de valea argovei sau alte d'astea, unde poti da linistit gherla la fel de bine
Tavi scrie: Am vazut nu o data sub baraje zeci de pescari care dadeau la spin si unu nu lua nimic.
majoritatea e prosti, vad la aia de prind o chestie in trusa si cumpara si ei, dar nu stiu a manui, agatza, lasa fire in apa, ocupa spatiu degeaba pe mal
daca ie multi de ce mi-e dor de partidele cu 5-10 avati intre 2 si 4k
-
Tavi
- veteran

pikemoane tu de fapt ma aprobi
unii au avut partide faine la avat
dar doar unii si ocazional, ceilalti.. e prosti dupa cum zici si tu
la stiuca: acum 2 ani parca a fost macel pe scorei...zeci de barci au impanzit un loc si toti sau aproape toti prindeau zeci de stiuci. s-au carat stiuci cu sacii. aia a fost o gaura serioasa. nu stiu sa fi fost ceva asemanator la avat...
pe langa asta, in fiecare toamna oltul e impanzit de zeci sau sute de baboieri, care, si daca unul din zece prinde cate o stiuca doua in timp se simte.
Tin minte ca intr-un an de-abia am gasit loc sa bag barca la apa, era cate un pescar la 10 metri fiecare cu n bete cu baboi...cred ca erau mai multe undite in apa decat stiuci....
avatul se prinde doar la naluci, doar de unii si si aia dau o groaza de gherle..
"daca ie multi de ce mi-e dor de partidele cu 5-10 avati intre 2 si 4k"
pentru ca iti pierzi vremea la concursuri

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
anem
- veteran

Tavi scrie:Io zic ca mai sunt.. de ce zic asta:
ii vad atacand si nu-s putini si nu-s mici.
Se prind greu, mai greu decat alti rapitori. S-au facut maceluri la stiuca

bibanii si salaii ii prinzi fain cand dai de ei, dar nu am auzit de asemenea omoruri date la avati.
E un peste fitos, cu toane, gherlele sunt multe.
Pe aici din cate stiu eu daca reusesti sa iei 3-4 hai 5 avati peste doua kg intr-o zi e mare lucru. Am vazut nu o data sub baraje zeci de pescari care dadeau la spin si unu nu lua nimic.
La plase nu prea se prinde si din cate stiu nici la japca.
Deci io zic ca mai e destul
da Tavi ... ai dreptatea ta dar as completa totusi ...
se prinde la plasa ... am vazut eu cand niste dobitoci isi scoteau plasele si erau avati frumosi acolo si chiar multi ...
in privinta macelurilor ... aici iarasi te contrazic ... se intampla mai des decat iti poti inchipui ... un exemplu clar:
intr-un anumit loc pe dunare in imediata vecinatate a malurilor era candva plin de avat de 200-400 de grame si la vreo 30 de metrii mai incolo (sunt niste praguri) se tineau cei mai bine imbracati ... am avut partide superbe pe locul respectiv cu avati incepand cu 20cm pana la 88cm ... am precizat ca am avut pentru ca in ziua de azi locul nu difera cu nimic in comparatie cu alte zeci de locuri de pe dunare. motivul: pai era un pedofil (cel putin asa se zvonea prin zona) care venea cu rulota in ziua in care se deschidea dunarea si pleca de acolo cand era deja prea frig pentru a rabda. asa ... dobitocul asta nu era multumit cu vreo 10 lansete lasate non stop in apa la crap asa ca dimineata si seara dadea si la avat cu niste rahaturi de stremere si o rotativa in capat. habar n-avea individul ca mai in larg sunt cei mai rasariti (mai bine asa) si el insista in zona malurilor de unde in fiecare seara si dimineata scotea cateva zeci de avatei pe care evident in baga la juvelnic. cand i-am explicat cum e cu limita legala si cantitatea pe care o poate pastra s-a enervat si evident ca nu am primit nici un raspuns ... am vazut in schimb ce facea cu ei, aproape in fiecare weekend veneau alti prieteni de-ai lui de prin timisoara care erau la fel de dobitoci ca si el si luau toate kilogramele alea de avatei fara sa am habar ce naiba puteau face cu ei. in ziua de azi in locul ala daca intr-o zi intreaga vezi 15 rapeli (din care doar vreo 2 de avati trecuti de 2 kile) poti spune ca ai avut o zi buna si daca prinzi mai mult de 6-7 avati (din care doar unul sarit de 2 kile) deja te poti declara fericit. repet, acum cativa ani locul ala colcaia de avat si ratatul ala a reusit sa il goleasca prin retinerea unui numar foarte mare de avati foarte mici in doar vreo 2-3 ani ...
ps : si ca dovada de prostie, intr-o zi a prins unul care depasea un kilogram in greutate ... pentru ca toata lumea sa ii vada calitatile de pescar a luat un par destul de lung pe care l-a infipt in pamant si in capatul caruia a agatat avatul ala pentru a fi vazut de oricine trecea prin zona respectiva ... PAI ATUNCI SA NU IL ARUNCI NAIBII IN DUNARE SI SA SCAPI LUMEA DE UN ALT DOBITOC !!!
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
Zamfi
- veteran

Prin Delta au mai fost cazuri de capturi exceptionale la avat...De unde si expresia "focul si bucata"

E drept ca au trecut ceva ani de atunci , dar cand erau (mai) multi erau si episoade de "dat cu meteoriti" ,in care aveai atac la fiecare lansare.
Ps: adevarul ca stiu pe cineva care de cca 2-3 saptamani a patit un "necaz " din asta chiar pe la barajele de pe Olt...

Noroc ca tipul chiar se ocupa cu C&R altfel puteam nota un macel de avat ...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
Adriann
- veteran

@d4md3od
Asa au facut anul asta cu marlele de pe crisul repede...Tot tot au scos baboii astia fara sa ii deranjeze nimeni.M-am saturat sa ma cert cu ei pentru ca e ilegal ceea ce fac si imoral.Am primit raspuns de la un tampit cand i-am zis ca stiuculita nu are 40 de cm de am crezut ca ii dau in cap:"Nu are 40 de cm?"marlutza cred ca avea undeva la 28 de cm.Plin de gunoaie pe malul apei si la noi.
-
adiwolf
- veteran

la Valcea pe Olt la barajul de la Daiesti in urma cu 3-4ani se prindea avat in draci, avat de la 1.5-2kg in sus si se lua aproape zilnic cateva bucati
de anul trecut insa nu se mai prinde absolut nimic, pur si simplu a disparut din zona aia.
-
SVF
- veteran

Zamfi scrie:
Ps: adevarul ca stiu pe cineva care de cca 2-3 saptamani a patit un "necaz " din asta chiar pe la barajele de pe Olt...

Noroc ca tipul chiar se ocupa cu C&R altfel puteam nota un macel de avat ...
A fost una din zilele alea in care avatul se sinucide....dar ai dreptate,nu si-au gasit omu'