pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
anem
- veteran

Gyorg scrie:daca pestii sfarsesc "la sacosa" nu mai are cine sa se obisnuiasca

pai in cazul asta nici firmele nu ar mai face produse noi si nu ar mai avea vanzarile pe care le au acum ...
nu stiu daca se obisnuiesc pestii chiar atat de repede cu un anumit tip de naluca ... adica totusi de la un an la altul sa invete naluca fara a fi pescuiti intensiv?
daca stai si te gandesti ca la somn (printre altele) in continuare un CDJ sau un Jointed de 13 fac regulile (de atatia ani) atunci cam pica faza cu obisnuinta la un anumit tip de vobler intr-o perioada relativ scurta de timp ... cred ca pur si simplu anul asta vor alta miscare si probabil in primavara o sa mearga iar la Thrill sau VIbe-uri ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
catalin66
- veteran

Asta ar insemna sa fie un numar fix de pesti , pe fiecare zona care ar sta exclusiv in zona aia

. Sa zicem ca la mine pe zona sunt 100 de avati si in 3 luni se obisnuiesc cu thril-ul ?

Nu prea cred , pe o balta poate e valabila teoria , am auzit de stiuci agatate si scapate si pe urma cica devin mai atente

Ma indoiesc si de asta , dar pe rau in nici un caz , va dati seama ca nalucile noastre se intalnesc cu 20 % din toata populatia piscicola din rau care e in continua miscare de la o zona la alta .
-
anem
- veteran

catalin66 scrie: ... va dati seama ca nalucile noastre se intalnesc cu 20 % din toata populatia piscicola din rau care e in continua miscare de la o zona la alta .
catalin66 - pe rau as tinde sa zic ca naluca noastra se intalneste cu un 0,2% din populatia piscicola ... iti dai seama ca daca am intalni 20% am fi prins la pesti de ne-am fi saturat ...
si eu imi sustin parerea ca nu se invata chiar atat de usor cu o naluca sau cu un anumit tip de naluca ...
-
catalin66
- veteran

Da , cred ca ai dreptate in privinta procentului si e mai bine asa .

-
kzoli
- veteran

O fi cum o fi, nu stiu ,ce am relatat Eu, am scris doar ce am observat in anumite portiuni de apa, atat ape curgatoare cat si pe brate moarte sau lacuri... atat la avat cat si la mustacios...
-
anem
- veteran

kzoli scrie:O fi cum o fi, nu stiu ,ce am relatat Eu, am scris doar ce am observat in anumite portiuni de apa, atat ape curgatoare cat si pe brate moarte sau lacuri... atat la avat cat si la mustacios...
kzoli .. exista si posibilitatea ca pestii pur si simplu sa nu mai raspunda la fel la naluca respectiva si poate daca o incerci peste ceva timp in anumite conditii o sa le placa iarasi ...
la fel ca si alte voblere ... merg in anumite perioade si in anumite conditii ...
eu vorbesc aici doar in privinta avatului ... fara mustaciosi ca acolo sunt doar la inceput de drum ...

-
SVF
- veteran

Si eu am observat ca un vobler care anu'asta sa zicem,face legea la avat,in anul urmator sa zaca in cutie din cauza ca nu am mai avut deloc rezultate cu el.Motivul inca nu l-am aflat ,dar cand o sa-l stiu sigur, o sa vi-l spun si voua.

Poate chiar se invatza,mai stii.Uite,rattlin-urile de ex.,cand au aparut faceau ravagii la avatzi,anu'asta nu stiu daca am luat cativa cu ele,si aia nu mari.
-
pikeman
- veteran

-
putzoii nu s-au invatat inca cu ele

avatzii nu prea mai is, aia e, caratu acasa dauneaza grav sanatatii

-
Tavi
- veteran

nu mai is pe dreac...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
draqdevil
- veteran

-
astia nu se termina in veci...is ca murgoii si reginele:))