pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
ringogabi
- senior

jonah scrie:sa inteleg ca daca nu pun poze inseamna ca nu pescuiesc ?? esti de belea mai Ilie.cel putin eu asta inteleg !!

poze de la mine ...la iarna frate,sa vezi si tu ce vara plina am avut

Sa fiu sincer credeam ca te-ai facut crapist. Mai baga si tu niste poze cu mosntri

-
kuin tauti
- veteran

adi777 scrie: Nici macar nu e valabila treaba aia cu naluca mare peste mare in cazul stiucii.Pe de alta parte nu e adevarat ca jerkurile sunt cele mai eficiente, doar iti cresc sansele sa prinzi exemplare mai mari si doar in anumite perioade, aici ma refer la apele din Romania unde stiucile nu sunt specializate pe prada mare. Cred ca deocamdata in Romania conduce detasat oscilanta.
asta cu rima mare = peste mare e clar ! nu-i valabila nici aici suta la suta
dar citind multe discutii pe forumul asta bag seama ca multi se inseala privind agresivitatea cumetrei...
va spun ! am prins pixuri la voblere de 22 cm....
am prins mirle cu surioare la ghizdan aproape jumate cit ele....
aia cu sliderele as puteao formula asa : caci cu de alea mai mari
parca selectezi mai usor cumetrele mai rasarite... dar nu e o regula nici aia !
-
adi777
- veteran

-
kuintautti scrie:adi777 scrie: Nici macar nu e valabila treaba aia cu naluca mare peste mare in cazul stiucii.Pe de alta parte nu e adevarat ca jerkurile sunt cele mai eficiente, doar iti cresc sansele sa prinzi exemplare mai mari si doar in anumite perioade, aici ma refer la apele din Romania unde stiucile nu sunt specializate pe prada mare. Cred ca deocamdata in Romania conduce detasat oscilanta.
asta cu rima mare = peste mare e clar ! nu-i valabila nici aici suta la suta
dar citind multe discutii pe forumul asta bag seama ca multi se inseala privind agresivitatea cumetrei...
va spun ! am prins pixuri la voblere de 22 cm....
am prins mirle cu surioare la ghizdan aproape jumate cit ele....
aia cu sliderele as puteao formula asa : caci cu de alea mai mari
parca selectezi mai usor cumetrele mai rasarite... dar nu e o regula nici aia !
Da Dumitru asa e, dar marlele sunt proaste si agresive, alea mai mari le prostesti mai greu un pic, nu e nici o regula clar. Dar io zic ca in Romania oscilanta e pe primu loc. In nord acolo la tine au specializare pe prada mare.
TEAM ATOM
-
Hentzone
- utilizator constant

-
Interesante filmuletze si cand ma gandesc k am avut un salmo pike dr de 11 cm si l-am dat la cineva mai pe nik... k ocupa spatziu in trusa si am dat numai prmavara cu el si n-am avut nici un atac macar... dar no...
Am un Flexus de 2,40 m si 15-40 putere de arnuncare ii super fain de jigging dar vad k se preteaza foarte bine la jerk baits... si la ce marlitze si stiuci pana in 2 kg ce prind de obicei in regiunea mea ii perfect... si mai am unul pana in 60g pe care il folosesc mai mult la oscilante si voblere mari...
Si de voblerul ala... nu prea cred k ai unde te folosi de el in apele obisnuite de pe la noi in afara de dunare eventual delta... io sunt amator de naluci mai mici k dimensiuni dar ideea de suspending ii destul de interesanta

-
kuin tauti
- veteran

drept e ca par olea mai agresive aici dar n-as putea zice ca sint specializate pe ceva "mai mare" ...
chestia asta cu agresivitatea eu o pun pe seama apei asteia sterile de aici unde nu prea au ce altceva ce minca... cind zaresc ceva jup se arunca nemincatele...
in pescuit nu prea sint reguli... iar adevaruri absolute doar eu cunosc !
mama ce arogant sint !
am luato iar razna !
-
ovidiu
- veteran

-
adi777 scrie:
De regula dau la salau, iar la Dunare dau in principal cu twistere si voblere, anul asta ma pot mandri cu 5 taieturi, cui sa-i dea prin cap ca la 10-11m adancime intr-un curent demential (jiguri 40-56g)sta vreo stiuca...drept pt care nu aveam struna...si rezultat previzibil, 2 trasaturi, 2 tepe de era sa-mi dau cu batul in cap, una singura adusa langa barca jigul nu se vedea...si a taiat si aia.
stau si mai jos

Adi , din partea mea sa stea si in groapa Marianelor, numai sa nu se mai bage peste jigul meu cand pescuiesc la salau.
In rest numai bine si struna intinsa!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
TopGear
- senior

Ideea este ca va veni toamna, si pestele prada se va imputzina si va disparea mai jos printre balarii. Si atunci sa vezi tu canibalism. Parerea mea! Asta este momentul pe care mizez eu, cand o sa ii arunc o babusca mare [un Salmo Slider flotty RR] direct la bot, jucausa aproape de suprafata apei

Si ca si "Plan B", an un Slider la fel de mare Sinking, culoarea bibanului, care va juca teatru undeva aproape de fundul apei

-
Hentzone
- utilizator constant

-
ovidiu scrie:adi777 scrie:
De regula dau la salau, iar la Dunare dau in principal cu twistere si voblere, anul asta ma pot mandri cu 5 taieturi, cui sa-i dea prin cap ca la 10-11m adancime intr-un curent demential (jiguri 40-56g)sta vreo stiuca...drept pt care nu aveam struna...si rezultat previzibil, 2 trasaturi, 2 tepe de era sa-mi dau cu batul in cap, una singura adusa langa barca jigul nu se vedea...si a taiat si aia.
stau si mai jos

Adi , din partea mea sa stea si in groapa Marianelor, numai sa nu se mai bage peste jigul meu cand pescuiesc la salau.
In rest numai bine si struna intinsa!
Te-ai gandit sa incerci sa pescuiesti la salau cu o struna din pike mono (ii un monofilament care rezista la dintzii cumetrei) io la pescuitul stiucii tot de ala folosesc si nu am probleme asa k nu cred k ai ceva de pierdut daca incerci...
-
ovidiu
- veteran

-
in aceiasi zi am pus struna si mi-a tras un salau.....

nu dau pe dunare pe fund cu jiguri grele cu struna ca agat la greu...la ce rost sa las si o struna?
dar ceva progrese sunt, daca acum 3 luni aveam o struna acum am 10 si stau in trusa...la prima taietura pun struna! promit... sper sa fie una de peste 5k altfel tai eu firul

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
Hentzone
- utilizator constant

-
ovidiu scrie:in aceiasi zi am pus struna si mi-a tras un salau.....

nu dau pe dunare pe fund cu jiguri grele cu struna ca agat la greu...la ce rost sa las si o struna?
dar ceva progrese sunt, daca acum 3 luni aveam o struna acum am 10 si stau in trusa...la prima taietura pun struna! promit... sper sa fie una de peste 5k altfel tai eu firul

poi atuncioricum ai face nu ai nici o scapare tot pierzi... si avand in vedere k acest fir se vinde la rola de vreo 20 de metri... gandeste-te cate strune poti face din el... e... si mai investesti si in agrafe k no... dar io zic k totusi ai avea sanse mai mari la amandoua speciile

cred...