la ce momeala pacalesti STIUCA mai bine

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 19 Feb 2011, 23:57

Fario_nebunu scrie: Si desigur vreau sa incerc vara si poppere, o sa imi cumpar ca nu am mai avut. Care sunt mai bune si nu f scumpe?
e super spectaculos cu popper la stiuca.merg bine unde ai o palma de apa deasupra covorului de bradish.

eu am fost multumit de river2seea. sunt bunutze si nu-s scumpe.

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 20 Feb 2011, 00:31

Indian Larry scrie:
tito scrie: Eu am luat cel mai bine pe silicoane.
Salut Tito ! Poti da cateva exemple de silicoane ? Te intreb deoarece eu am prins numai marle la silicoane . Cea mai mare avand 1 kg . :oops:
Poate n-am gasit eu varianta cu noroc ,cine stie..
Conteaza modelul si culoarea, dar cel mai mult conteaza cum "ii dai viata" nalucii prin apa. Si eu am dat cateva gherle pana m-am prins ce miscari prefera cumatra. :lol:

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 20 Feb 2011, 00:35

Pe primul loc oscilanta (doli & tzac) urmate de Salmo Slider, Salmo Perch si Salmo Pike pe balti iar pe rauri si Dunare cel mai bine au mers plasticele (Mann's, Asassinii & MT-urile)!!!

diesel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de diesel » 20 Feb 2011, 08:57

toamna trecuta pe olt am prins cel mai bune la oscilante si mai rar la voblere si de loc la silicoane adevarul e ca nici n-am prea insistat nu sint preferatele mele la stiuca pentru mine tot oscilanta ramine cea mai versatila pati sa o joci cum vrei infunctie de adincimea apei si de gradul de activitate din ziua respectiva

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 20 Feb 2011, 14:09

diesel scrie:toamna trecuta pe olt am prins cel mai bune la oscilante si mai rar la voblere si de loc la silicoane adevarul e ca nici n-am prea insistat nu sint preferatele mele la stiuca pentru mine tot oscilanta ramine cea mai versatila pati sa o joci cum vrei infunctie de adincimea apei si de gradul de activitate din ziua respectiva
Pai e normal ca nu ai prins la silicoane, daca spui ca nu ai insistat. Eu am pescuit pe Olt intr-un loc in care am dat de stiuca si am alternat oscilante ,voblere si silicoane. La silicoane am avut cele mai bune rezultate. Am mai scris pe undeva chestia asta.Am pescuit si in gura unui baraj si in timp ce eu prindeam la plastice, cei care dadeau la vobler si oscilanta au avut rezultate mult mai slabe.Nu stiu cat e de versatila oscilanta si siliconul poate fi jucat in mai multe feluri, plus ca nu se agata la fel ca o oscilanta.
Doar de 2 ani pescuiesc cu silicoane ,inainte la stiuca si eu preferam oscilanta si voblerul, dar acum folosesc in mare parte doar silicoanele.
Asa ca mai gandeste-te.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 20 Feb 2011, 14:15

oscilanta e pentru balta si zone cu iarba , sau rau pe zone cu structuri vizibile (copaci in apa, plauri etc) :twisted:

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 20 Feb 2011, 16:25

Am uitat sa mentionez si spinnerbaitu-rile, naluci excelente pentru stiuca.

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 20 Feb 2011, 22:59

de multe ori cand stiucile sunt foarte apatice si nu ataca voblere sau linguri un shad de 8-10 cm jucat lent pe fundul apei poate sa-ti aduca o captura faina poate chiar capitala

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 01 Mar 2011, 14:04

a incercat cineva "stiucile" astea? http://www.stormlures.com/products/lure ... soft_lures Dintoasele fiind canibale poate ceva imitati din asta sa aiba succes.
Tocmai mi-am luat modelu de 12cm/25gr. :wink:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 01 Mar 2011, 14:12

arata bine, dar cu tripla aia fix pe burta...as evita sa-l las sa ajunga pe substrat.
chiar as scoate tripla, un carlig e suficient, numai sa atace stiuca.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns