In cautarea stiucii

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 29 Ian 2010, 22:21

Cu oscilanta e mai simplu!
Pui o oscilanta de 10 gr si poti sonda apa de sus pana jos si jur imprejur foarte repede. Sunt zile cand musca si '' la insigna de la palarie'' si atunci nu te mai obosesti sa alegi voblerul potrivit si miscarea ideala. Doar arunci si prinzi, te muti putin in vant, arunci si prinzi.
Daca vrei stiuci capitale sau daca vrei sa prinzi bine atunci cand altii spun ca ''schimba dintii'', atunci incerci un vobler, inca unul, inca 20, incerci un jig ....
Dupa o vreme, razi cand auzi ca in locul X merge doar la Y.
Nu exista naluca perfecta, doar naluca perfecta in anumite conditii. Si dupa un timp o sa poti sa o gasesti din primele 10 incercari!
Si cei care spun ca oscilanta e suprema gresesc la fel de mult ca si cei care spun ca ''Zaltul'' e perfect! (am spus de zalt deoarece vad o tendinta clara de a se vorbi de acest vobler in special)

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 29 Ian 2010, 22:29

Am inteles. Deci e de preferat sa fii echipat si cu lemne, si cu metale das si cu gume de mestecat...ca niciodata nu stii in ce chef o gasesti pe "doamna". Multumesc de pareri/clarificari....incet incet se contureaza multe idei in capul meu prea putin obisnuit cu pescuitul stiucii...

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 29 Ian 2010, 22:29

evin scrie: Nu exista naluca perfecta, doar naluca perfecta in anumite conditii.
Corect !Bine scris.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 29 Ian 2010, 23:58

Shimano , te agiti prea mult , pe deasupra mai esti si producator de voblere , cred ca un Hirame 115 color 02T te-ar rezolva primavara in shallow water :)

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de c.catalin » 30 Ian 2010, 10:07

SF scrie:Shimano , te agiti prea mult , pe deasupra mai esti si producator de voblere , cred ca un Hirame 115 color 02T te-ar rezolva primavara in shallow water :)
:shock: :shock:
ceva detalii se poate ?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 30 Ian 2010, 10:18

shimano scrie:Ce poate oscilanta iar voblerul nu? Vibratia? Din cate stiu eu, nimic nu imita mai bine pestele viu ca voblerele.
tocmai aici e diferenta : voblerul imita cel mai bine pestele viu in timp ce oscilanta imita cel mai bine pestele muribund mai ales daca e jucata cum trebuie. o lingurinta usoara jiguita pe fundul apei da impresia unui peste aflat la ultima tresarire de viata. daca o si lasi 1-2 secunde asezata la a doua sau a treia ridicare de pe fund ai atac(daca e cumatra in zona). asta e valabil mai ales toamna si mai ales daca lingurita are o bataie relativ fina.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 30 Ian 2010, 12:51

c.catalin scrie:
SF scrie:Shimano , te agiti prea mult , pe deasupra mai esti si producator de voblere , cred ca un Hirame 115 color 02T te-ar rezolva primavara in shallow water :)
ceva detalii se poate ?
Ii ca sa-l fierb pe Shimano :lol:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 30 Ian 2010, 12:55

I-ar trebui in trusa si un Triple impact.
Poate prinde trei deodata. :lol:

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 31 Ian 2010, 15:12

SF scrie:
c.catalin scrie:
ceva detalii se poate ?
Ii ca sa-l fierb pe Shimano :lol:
:wink: Nu ma fierbi, ca e criza si gazu-i scump, dar, lasand la o parte glumele, posibil sa ajung producator..undeva in viitor (momentan produc doar pt mine, din balsa). Colegul meu (un alt tip de pe forum), insa, artist si el, a intrat tare de tot in productia voblerelor, si e foarte posibil sa se lanseze (cu sau fara mine ca si partener) in business. Sper sa nu se supere dl. Cozma :lol:
Oricum, voi reveni cu detalii atunci cand vom avea deja ceva concretizat...pana la vara testam produsele "made in Tg-Mures", si dup-aia vindem modelele la Rapala 8)

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 31 Ian 2010, 15:39

Rapala Man scrie:Voblerul este CLAR superior oscilantei,am vazut clar diferenta in partide in care stiuca nu era activa de loc,modalitatile de prezentare a diferitelor feluri de voblere ofera un avantaj pe care oscilanta nu il poate egala
Asta nu inseamna ca nu am "'table in trusa :wink:
ba deloc.pescuiesc la stiuca aproape exclusiv in delta.dupa ce termin de probat voblerele trec pe oscilante.nu inseamna ca nu prinzi la voblere.e vorba de productivitate.sunt mai greu de pescuit in apa de o palma (la propriu) avand dedesupt mult bradis sau matasea broastei.dureaza mai mult sa cureti voblerul dacat sa pescuiesti.si nu-i vorba numai ca seamana perfect cu nu stiu ce peste momeala.a-ti vazut in apele noastre pestisori rosii?e vorba ca stiuca e teritoriala si ataca mai mult din agresivitate.m-i sa intamplat de foarte multe ori sa scap o stiuca din lingura si la urmatorul lanseu in acelasi loc s-o prind.eu sau colegul.e vorba de cateva secunde dupa ce a scapat.deci???

Scrie răspuns