Importanta culorii, evolutiei sau senetului produs de naluci

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Tavi
veteran
veteran

Re: Importanta culorii, evolutiei sau senetului produs de na

Mesaj de Tavi » 22 Aug 2013, 18:53

razvan m. scrie:Pentru cei care sunt de parere ca culoarea nu conteaza.
Cine-s aia?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Aug 2013, 19:14

razvan m. scrie: Ca sa dau un exemplu, urmariti cand apare un Rapala Jointed, de 13 cm, SFC sau un Rapala Jointed Count Down, de 11 cm, tot SFC sa vedeti in cat timp se vand si la ce preturi.
"Pur si simplu iesi pe strada si vei vedea oameni fara pic de viziune, oameni care se comporta si iau decizii in functie de comportamentul si deciziile celor din jur.Cand vezi ca cei din jurul tau fac un lucru, tu nu-l mai treci prin filtrul propriu al gandirii si crezi ca ce fac ei este corect si ti se potriveste si tie"

De foarte multe ori exact asta se intampla si in pescuit"

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 22 Aug 2013, 20:11

Au fost momente cand a facut diferenta culoarea, chiar si la avat.
Daca nu aveai verde in "portofel" te uitai lung!
Eu am avut de furca la cicade,mai ales cand nu gaseam la magazine verdele.
Asta era parazitu
http://www.totalfishing.ro/strike-pro-c ... 17799.html
Am mai avut momente in care parea ca verdele face diferenta, dar la avat a fost cel mai clar.
Consider ca gradul de vizibilitate din apa inclina balanta cateodata spre o anumita culoare sau "luciu" metalic.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Aug 2013, 20:20

Corect ce zici,verdele e una din culorile bune de pe voblere..Dar asta nu inseamna ca oricand si oriunde.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 22 Aug 2013, 20:36

Asa e, conteaza conditiile in care pescuiesti.
La noi in judetul Arad, Muresul are o transparenta scazuta pe parcursul intregului sezon cald, indiferent ca nivelul apei e ridicat sau nu. Cand nivelul e ridicat, apa e tulbure de la suspensii anorganice. Cand scade, se dezvolta mult placton, in special alga bruna.
De exemplu, acum apa este foarte scazuta, - 7 cm la Arad (pentru aceia care urmaresc cotele apelor raurilor) si totusi apa e maronie/rosiatica. Nu se vede mai mult de 20-30 cm in apa.

In aceste conditii, e normal sa dea randament mai bun voblerele in culori mai tipatoare, cu este acest SFC, dar si altele. E totodata foarte adevarat ca acest SFC nu este o solutia "universala", care face diferenta oriunde si oricand.

De aceea, faptul ca unii il ironizeaza de zile intregi pe Gigi ca vorbeste prostii, fara macar a stii sau a-l intreba in ce conditii foloseste voblerele vopsite in culori vii, ma face sa imi dau inca o data seama ca forumul in sine e o foarte mare pierdere de vreme .

Spor la contrazis in continuare !
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Aug 2013, 20:47

razvan m. scrie: In aceste conditii, e normal sa dea randament mai bun voblerele in culori mai tipatoare, cu este acest SFC, dar si altele. E totodata foarte adevarat ca acest SFC nu este o solutia "universala", care face diferenta oriunde si oricand.
Asta ar trebui sa o stie si el.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 22 Aug 2013, 20:49

Deci o sa va povestesc o intamplare ...Nu cred ca au trecut trei saptamani de atunci.

Am iesit pe Mures cu un prieten ,avand ca specie tinta somotelul.La distractie! Deci nu somnul ci somotelul :lol: Pentru ca asta se hranea atunci in locul respectiv.Bucati de cca 2 kg sa zicem.E drept ca intrau si mai mici ,dar si mai mari.Nu conteaza asta.Inainte cu o zi am prins binisor la vobler tip ...rattlin :lol: Culoare ...nu ,ca asta nu conteaza!Doar vibratia!Parca asa se spune pe aici. :lol: Ajungem la Mures si amicul cu un "gunoi chinezesc" de vobler , de 7 lei ,avand culoarea neagra pe spate cu flancuri argintii incepe recitalul! Voblerul era tot ceva ...rattlin. Pe mal eram vreo 5 pescari .Fiecare cu inspiratia lui...Amicul prinde 5 (cinci) somotei la rand cu gunoiul :shock: Eu incercam tot felul de culori mai putin acel negru cu flancuri argintii (un fel de Silver daca vreti de la Rapala).Nu aveam nici macar un atac! In schimb ma ocupam cu scosul din apa a pestilor amicului... :oops: Intr-un final cedez ,pun un rattlin in aceiasi culoare S ,am un atac -ratez si apoi prind doi consecutiv .Binenteles mai mari ca ai amicului :lol: Dupa care plecam acasa...
Nu vreau polemica cu nimeni ,nu ma intereseaza sa conving pe nimeni de nimic, insa va rog sa ma credeti ca pentru mine culoarea conteaza! Chiar si in cazul somnului care are ochii mici si nu vede nimic! :lol:

As mai vrea insa sa va zic ceva legat de J13 SFC de la Rapala...e preferabil sa vorbeasca de acest vobler oameni care totusi au avut macar un atac pe el! Daca au prins cu el e si mai bine! Sau cel putin cei care au reusit sa provoace un atac pe un J13 . Indiferent de culoare! :lol:Asta ca sa discutam si de vibratii,prezentari si alte cele . Pentru mine exista doar doua culori la J13_ S si SFC! :lol: Am recunoscut parca - eu consider culoarea importanta. Desi o sa sune (vorba unuia de e prin Parlament inca) ca dreacu vizavi de precizarea mea anterioara :oops: in aceasta dupa amiza am muncit mult...chiar mult! :wallbash: Am obtinut in final atacuri pe un Silver! Nu pe SFC! Voblerul nu il mai pomenesc ca nu da bine.
In rest ...O seara buna! :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 22 Aug 2013, 21:16

razvan m. scrie:Acuma poate ca voi, cei care contestati treaba asta, le-ati incercat si aveti contraargumente.... Sau sunt doar pareri din spatele monitorului ?
Eu am dat un exemplu cu o pagina in urma :
audumbre scrie:Exemplu: am un vobler vechi de la rapala(nu stiu exact modelul dar ii fac o fotografie). L-am tinut din greseala in soare ,langa un vobler proaspat vopsit. S-a luat vopseaua pe el, l-am facut varza..Acasa l-am sters cu acetona si pa puiu...s-a dus de tot.
(Inainte il foloseam noaptea, la salau langa mal-pe Dunare.)
L-am curatat de tot , am lasa lemnul curat. I-am dat un strat de lac si mi s-a luat de el. Urma sa-l vopsesc cand am chef si cu ce. L-am bagat in trusa si acolo a stat.
La o partida de noapte, am pierdut unul asemanator, care era bunicel. N-am mai avut altul , asa ca l-am bagat pe asta decojit , culoarea lemnului.
Na ! La al 3-lea lanseu , poc !

Si pentru ca suntem la capitolul somn , ce parere ai de aceste afirmatii :
semlecangheorghe scrie: Pai cum ,cind rapitorul vine,si naluca balangane si pe flancuri,si mai e si la 30cm sub apa,si dihania vine pe palierul lui,cum nu il vede??
semlecangheorghe scrie:Stiu ca exista convingerea ca somnul nu are un vaz excelent si nu prea conteaza culoarea nalucii la somn, insa anul acesta toti i-am prins la naluci ce au in componenta elemente ale paternului S.F.C. – respectiv alb, galben fluo, argintiu
Sau poate s-a schimbat comportamentul somnului intre timp...si acum urmareste prada vizual de pe fund. :) Cum vede SFC trecand pe deasupra lui , se ridica si poc ! Mai ales daca-i vopsit de gigica.
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 22 Aug 2013, 21:21

Ce legatura are voblerul vechi si culoarea lui in pescuitul de noapte?

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 22 Aug 2013, 21:26

razvan m. scrie:Pentru cei care sunt de parere ca culoarea nu conteaza.
Eu unul sunt de parere ca culoare nu conteaza. :D

Trebuie sa gasesc filmuletul sa vedem impreuna o chestie. Era pe un site de pescuit la somn dar nu-mi aduc aminte cum se numeste. :oops:
Dar povestesc ce am vazut...

Era un somn intr-un acvariu, pitit sub o buturuga. Pe langa el , alti pesti mici(rosioara/caras). Unul dintre pesti era bolnav, inota ciudat.
A iesit somnul la vanatoare. S-a plimbat pe langa mai multi pesti iar intr-un final il inhata pe cel bolnav. Oare de ce ? Ca nu era nici SFC , nici mai mare, nici mai mic. De ce l-a atacat tocmai pe cel bolnav ? Pentru ca vibratia lui era diferita fata de cei sanatosi ?
Tinand cont ca era bezna(se filma cu IR) , eu tind sa cred ca somnul s-a orientat dupa vibratii. Poate gresesc , insa eu asta cred. Spun asta din simplu motiv ca toti pestii erau la fel. Jur ca nu era nici unul vopsit SFC. :lol:
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !

Scrie răspuns