Importanta culorii, evolutiei sau senetului produs de naluci

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

florin1948
veteran
veteran

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de florin1948 » 19 Aug 2013, 21:06

[quote="bradypus"]io habar nu am..

In sfarsit ai spus un mare adevar ! De fapt nici unul nu poate spune ca e doctor in spining. Ai niste convingeri, ceva experienta si vine o zi cand totul se da peste cap : prinzi peste la ceva ce nu ai prins nici o data si a ramas prin trusa caci ai uitat sa-l arunci. S-a potrivit cu lumina, cu culoarea apei, cu curgerea apei sau dracu ' stie cu ce , dar prinde peste spre marea ta surprindere ! Si atunci nu e mai bine sa nu contrazicem aprioric parerea unui coleg ? Sa acceptam ca si el poate are un pic de dreptate ? Mai conteaza si mana fiecaruia . Ce , nu vi s-a intamplat sa dati doi , unul langa celalalt, cu aceeasi naluca , unul prinde si celalalt se uita ? Chiar daca imiti la perfectie miscarile colegului, mulineta ta recupereaza cu 20 cm mai putin la o tura de manivela si gata diferenta ! Si mai sant multe variabile care despart succesul de esec . Cand vad pe aici atotstiutori , regi incontestabili ai spiningului romanesc, de multe ori ma intreb cum de mai prind si eu peste, la modesta mea valoare fata de acesti mari maestrii pentru care spiningul nu mai are nici un fel de secret.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Aug 2013, 21:08

Gigi, o intrebare am:
ai pescuit tu fix acelasi tip de bobler, aceeasi marime pe diferite culori ca sa tragi concluzia ca SFC e ce trebe, chiar si in anumite situatii? Ca prin reviste se scriu tot felul de chestii mai mult sau mai putin comerciale, mai mult sau mai putin documentate cu statistici, mai sunt si pareri personale, subiective...stii tu. :D
Poti trage concluzii despre culoare doar cand nu modifici ceilalti parametri. De unde stii ca nu bataia, marimea, forma sau sunetul faceau de fapt diferenta? Culmea e ca parte din astea se cam modifica prin vopsire/acoperire cu rasini...Si tot culmea e ca prin aceasta acoperire exista posibilitatea teoretica sa obtii un sunet/bataie mai eficiente...sau la fel de eficiente sau mai putin ..iar tu sa crezi ca motivul e culoarea SFC, pentru ca ai prins un singur peste.. si speri ca vei mai prinde. :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 19 Aug 2013, 21:14

florin1948 scrie:
bradypus scrie:io habar nu am..
In sfarsit ai spus un mare adevar !
of... tu chiar ma iei in serio ? :D

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 19 Aug 2013, 21:17

SFC, alb, negru, violet, roz, cacaniu in dungi...

Voi ati vazut vreodata stiuci(nu marle) prinse la o bucata de teava ? O banala teava de aluminiu. :roll:
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 19 Aug 2013, 21:19

aia nu... , nu ca n-ar fi posibil... prins mihalt la teava de cupru :D

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 19 Aug 2013, 21:21

Si asta ce legatura are? Sa ne bagam la "bara" acum? :lol:

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 19 Aug 2013, 21:25

are fix aceiasi legatura ca si ntrebarea ta... :D

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 19 Aug 2013, 21:27

:)

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 19 Aug 2013, 21:33

bradypus scrie:aia nu... , nu ca n-ar fi posibil... prins mihalt la teava de cupru :D
Inca se practica in Delta. Si vorba aia...exista atatea modele de voblere si linguri...

Bine..are si teava un descantec dar nu-i mare filosofie -doua gauri in capete. :wink:

George1985 scrie:Si asta ce legatura are? Sa ne bagam la "bara" acum? :lol:
Are. Bataia asta de cap cu atatea culori si luminite. Plm, invelim voblerele in vesta de pompier, poate or prinde mai bine.
La baza e miscarea si vibratia. Culoarea e fix pe ultima treapta(vorbesc din punctual meu de vedere).

Exemplu: am un vobler vechi de la rapala(nu stiu exact modelul dar ii fac o fotografie). L-am tinut din greseala in soare ,langa un vobler proaspat vopsit. S-a luat vopseaua pe el, l-am facut varza..Acasa l-am sters cu acetona si pa puiu...s-a dus de tot.
(Inainte il foloseam noaptea, la salau langa mal-pe Dunare.)
L-am curatat de tot , am lasa lemnul curat. I-am dat un strat de lac si mi s-a luat de el. Urma sa-l vopsesc cand am chef si cu ce. L-am bagat in trusa si acolo a stat.
La o partida de noapte, am pierdut unul asemanator, care era bunicel. N-am mai avut altul , asa ca l-am bagat pe asta decojit , culoarea lemnului.
Na ! La al 3-lea lanseu , poc ! :shock:

Poftim exemplu.

PS: ghici cum era vopsit initial ! :lol:
Ultima oară modificat 19 Aug 2013, 21:34 de către audumbre, modificat 1 dată în total.
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 19 Aug 2013, 21:33

Acum nu stiu ce sa ma fac,am o dilema.Sa mai dau in continuare si culmea sa mai si prind somn cu naluca din fier,d'alea chinezesti cu trei lei?Sau sa le vopseasc SFC si sa le cresc astfel valoarea? :lol: :lol:
[editat de jb]

Scrie răspuns