Ia ziceti da cinstit cati dintre voi au luat novac la spin..
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- johnnybravo
- Moderator
sunt de aceeasi parere cu tine, din pestisorii ce i-am prins pana acum pot zice ca salaul il scot cel mai repede la mal.andrei-ovidiu scrie: cat despre drill-ul cu un salau de 2 kile in comparatie cu un crap(novac, ten, romanesc, sau ce-o fi el), de 5 kile(sau mai mult) cred ca nu stiti ce vorbiti! poate nu ati prins crapi si salai suficienti!in sensul ca niciodata un salau nu va lupta ca si un crap!
cat despre gust mi se pare la fel ca al avatului, nu pot zice ca e naspa dar nici ca-i bun.
-
- veteran
Nu sunt de aceasi parere, betele de crap sunt in general mai lungi si cu acctiune mai mare decat cele de spin.andrei-ovidiu scrie:nu vreau sa fac critica, dar eu zic ca un crap e mult mai rau si lupta mai tare(mult mai tare) decat un salau...ce putin asa mi s-a intamplat de mai multe ori si am observat ca salaul nu tine deloc "fundul" si lupta slabut in comparatie cu crapii(rai din fire)...
Crapul creste in general mult mai mare decat rapitorul (exceptie somnul),
Se folosesc fire mai groase cu elasticitate mult mai mica.
Exemplu:
- Pentru pescuit la distanta mare (100-120m) se folosesc bete rapide de 3,9m si plumbi la 115-125 gr, fir de bataie 8m ca sa reziste la aruncare si mono de minim 30 cu elasticitate cat mai mica.
Pe o scula din asta un crap de 6kg trage cat unul de 15kg
Betele cu cat sunt mai scurte avantajaza pescarul in raportul de forte la scoaterea unui peste, la fel cu cat sunt mai elastice.
Poti compara cu rapitorii evetual cteno, care se intampla sa lupte pana la moarte in timpul unui dril (la propriu), dar crapul nici pe departe nu opune la fel de multa rezistenta ca rapitorul.
Un crap de 2kg cu niste scule bune il faci barca si il tarasti la mal, chestie care nu o poti face cu un rapitor de 2 kg.
Franele intr-adevar se lasa mai slabe la ciprinide din doua motive:
- Gura este moale si se rupe mult mai repede
- Autointeparea este mult mai proasta decat o contra data la momentul oportun.
-
- veteran
-
- veteran
am prins in aceeasi zi, pe lac, si salai de 1,5-2kg, cam 3-4buc, si un ciortan de 1,5kg(INTEPAT DE GURA!!), la acelasi pestisor storm de 5". pot sa spun ca drill-ul a fost mai "palpitant" si mai lung decat cel al salailor. Crapul lupta mult mai mult decat un salau
cat ptr mine pestii care ofera cele mai frumoase drill-uri sunt stiucile si uneori somnii 
@bos_28
ai vazut k daca meri pe apa si insisti mai si prinzi?

@bos_28
ai vazut k daca meri pe apa si insisti mai si prinzi?

-
- junior
Sunt pe aceasi idee cu Ovidiu ... clar crapu e mai rezistent ... am avut ocazia sa pescuiesc ciortanica pana in 4kile pe dunare (statzionar) dupa care m-am intors la Oltu meu ,... si primi 2 avatzi luatzi mi s-au parut sub kil dupa jumate de dril (1.7 si 3kg pana la urma) ...
Cat despre crapu la spin ... de cele mai multe ori e luat din exterior (si drilul e mai spectaculos .... am preten care a pocnit un ciortanica de 3si un pic in aripioara de pe spate .... a stat 10 min cu un 0.25 si daca nu avea mincig mare erau slabe sansele sa-l dea afara
Cat despre crapu la spin ... de cele mai multe ori e luat din exterior (si drilul e mai spectaculos .... am preten care a pocnit un ciortanica de 3si un pic in aripioara de pe spate .... a stat 10 min cu un 0.25 si daca nu avea mincig mare erau slabe sansele sa-l dea afara