Ia ziceti da cinstit cati dintre voi au luat novac la spin..

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Mark Twain
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mark Twain » 06 Dec 2006, 17:15

incearca cum ti-am spus si apoi poti sa faci afirmatii de care vrei! ti-am spus jig usor si "" jelibon"" verde!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Dec 2006, 21:22

acu' nu ca vreau sa va intarat mai rau...dar eu era sa pierd o lanseta la olt.
dadeam cu jig de 25g, fir fireline 0,20, adica destul de groscior, si chiar mi-a decolat lanseta din mana. in sensul ca a facut pleosc in garla!
e drept ca nu am cea mai buna priza din lume...mai mult de 50 gk intr-o mana nu cred ca pot sa tin...poate eram neatent.. totusi problema a fost alta..
nu tragea de ore bune, si nu eram prea concentrat, am simtit o miscare subtila pe fir.... si probabil ca in momentul cand jigul (25g) a atins pestele, acesta s-a speriat, tamburulk era destul de strans...si m-am trezit ca...pa lanseta! sa-mi scrii! noroc ca am mai avut o lanseta desfacuta in barca...si am lansat peste fir... ca altfel si acum plageam dupa utilaj (lanseta trabuco ultron, mulineta ryobi applause)
pestele nu a fost montru din poveste, ci un chinez de 7,5 kg intepat langa ochi...
de atunci trag mai vartos de fiare, sa nu-mi mai zboare lanseta din mana.
nu e poveste. au fost si martori si s-a ras mult pe aceasta poveste.
am mai patit asta si in alta parte...
adica in total de doua ori mi-a zburat lanseta din mana , la fel si a-2a oara dadeam tot cu textil si poate era un ansamblu prea rigid...
cu guta nu cred ca poti sa patesti asa ceva.

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 06 Dec 2006, 21:31

tre sa se faca o diferenta intre o captura prinsa accidental de ochi coada etc..si un peste prins corect atunci cand ataca o momeala

ovidiu tu crezi ca a contat ce ai avut in carlig..ca a fost twister shad grub?..ca e verde rosu etc..eu zic ca nu
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 06 Dec 2006, 21:44

shi eu zick, pura curiozitate sau a tras shadul etc pe langa ia si `tzack` :wink:
be smart be silent be deadly.....

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 06 Dec 2006, 21:53

nu , nu cred ca are vreo importanta culoarea!
totul e ca pestele sa aiba ghinionul ca pescarul sa simta absolut orice miscare pe fir sau pe jig.
defectul este , in cazul meu faptul ca de mic...adica vreo 20 de ani am pescuit salaul la simt, adica simteam atacul in fir. abia in ultimii2-3 ani am inceput sa mai colaborez si cu firul, desi cateotata...tot "senzorul" imi aduce un salau in plus...
dar f sincer...cand e frig si ceata... nu s-au bagat navoadele dupa novaci, ma intalnesc frecvant cu ei aproape in fiecare partida, jiguri mici, jiguri mari, tot aia' si prind la ei...fara jena. in primele 3 secunde stiu daca am un salau sau un chinez in carlig.
am intalnit si eu un chinez prins de buza de jos, pe interior. chestia asta , prins de buza de jos, se intalneste f rar si la salau daramite la fitofag, asa ca probabil pestele ala chiar statea cu gura deschisa, intr-o zi de marti 13, si probabil ca daca nu-l prindeam eu s-ar fi aruncat singur pe linia de tren , ca prea avea intentii sinucigase :)

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 14 Dec 2006, 19:06

empthy_cluster scrie:dah am uitat de @Gyorg, dar tot raman la opinia mea pura intamplare. :D
Daca citesti comentariile de la poze ai sa constati ca nu este pura intamplare datorita faptului ca :
- in aceiasi zi s-a mai pris inca unul de catre Andrei Zabet.
- atacul a fost in aproprierea malului , pe apa mica , unde de obicei sta pestele mic.
- atacul a fost pe cadere chiar in suprafata apei .
- naluca folosita este deosebita , in sensul ca are portata , vibratie si greutate mare.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 14 Dec 2006, 21:07

Gyorg scrie:
empthy_cluster scrie:dah am uitat de @Gyorg, dar tot raman la opinia mea pura intamplare. :D
Daca citesti comentariile de la poze ai sa constati ca nu este pura intamplare datorita faptului ca :
- in aceiasi zi s-a mai pris inca unul de catre Andrei Zabet.
- atacul a fost in aproprierea malului , pe apa mica , unde de obicei sta pestele mic.
- atacul a fost pe cadere chiar in suprafata apei .
- naluca folosita este deosebita , in sensul ca are portata , vibratie si greutate mare.
ok posibil sa ai dreptate, posibil doar in anumite perioade sa fie mai agresiv :? , ar fi totusi interesant daca s-ar organiza un concurs `ten la artificiale`sa vad catzi pescari ar prinde....., am mai vazut poze cu crap si caras la jeliboane, scobar la vobler etc dar asta dupa parerea mea nu cred ca o putem lua ca si certitudine.

bos_28
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bos_28 » 14 Dec 2006, 21:29

Ma baieti, e clar ca acest vegetarian sau ce mama dracu o fi nu trage la undinta, jig, sau alte ustensile. Sigur trage la "ancora" da aia e japca si nu se face, spun asta ptr ca cunosc locuri pe dunare unde e campionat de asa ceva si in general "chinezul" e captura nr unu. Poate ptr faptul ca are solzii marunti si se pentereaza mai usor, poate pentru faptul ca umba in bancuri dracu` stie , nu asta ne intereseaza. Argumentele pro si contra e japca nu e japca e accindent nu e accindent le-am auzit, una peste alta nu e peste de pescuit sportiv, si nici nu se lupta cine stie ce va spun pentru ca am vazut. Nu e de comparat in crap novac de 5 kg cu un salau de 2, oricum ar fi.

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 14 Dec 2006, 21:50

@bos_28, :D :D :D frumusetea forumului...., pareri diferite, daca totzi am gandi asemanator ar deveni monoton... :lol:

bos_28
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bos_28 » 14 Dec 2006, 21:51

Corect da tot nu e peste de sportiv :). Si nici de mancat nu e bun cahhhh.

Scrie răspuns