folositi tot timpul struna?..
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- MARIUS POPA
- veteran
cel mai bun raspuns :Pyi scrie:Care este diferenta intre jerkbait si spinning?adi777 scrie:pt spinning in general folosesc :
rapala gamaflex
rapala multiflex
titatium terminator
pt jerkbait :
titanium terminator
bft titanium
bucher jerkbait leader
www.google.com -> search-> jerkbait fishing
TEAM ATOM
Eu consider ca daca pescuiesti la lingurita (artificiale in general), si nu tintesti neaparat trofee, se poate linistit da fara struna metalica. Deobicei lingura + agrafa au 10 - 15 cm, suficient ca sa poti intepa "animalu". Rateurile sant rare pentru stiucile "obisnuite" de pana la 3-4 kg. Se pot prinde si exemplare mai mari, dar depinde de cat de hotarat a atacat cumatra si de drilul ulterior.
Oricum eu unul prefer sa pescuiesc fara struna.
-
- veteran
ordan scrie:Eu consider ca daca pescuiesti la lingurita (artificiale in general), si nu tintesti neaparat trofee, se poate linistit da fara struna metalica. Deobicei lingura + agrafa au 10 - 15 cm, suficient ca sa poti intepa "animalu". Rateurile sant rare pentru stiucile "obisnuite" de pana la 3-4 kg. Se pot prinde si exemplare mai mari, dar depinde de cat de hotarat a atacat cumatra si de drilul ulterior.
era pe youtube o cumatra de cateva kg pana in 5 care a inghitit un pastrav destul de usor

Acum o saptamana si ceva am facut o improvizatie cu un shad Relax Aqua de 10 cm,i-am atasat pe burta o ancora de 4 legata de jig cu fir textil de 0,20,asta pt ca am avut multe atacuri fara finalizare iar pe burta jigului se vedeau urme de dintoase smechere care nu apucau si carligul!!!
La primele aruncari am agatat o marlita de 200-300 de grame care a scapat pe mal,cand ma uit la shad ii lipsea tripla iar in gurita marlitei mai exact de limbuta se vedea tripla cu 1-2 cm de textil!!!Deci daca aia mi-a taiat textilul cel mai gros pe care il am acasa,una de 4-5 kg ce o face???
La primele aruncari am agatat o marlita de 200-300 de grame care a scapat pe mal,cand ma uit la shad ii lipsea tripla iar in gurita marlitei mai exact de limbuta se vedea tripla cu 1-2 cm de textil!!!Deci daca aia mi-a taiat textilul cel mai gros pe care il am acasa,una de 4-5 kg ce o face???
-
- veteran
razvan m. scrie:Si atunci de ce americanii pescuiesc la musky cu leader de fluorocarbon de 80-120 lbs ? Poate ca nu au auzit de sarma !
Sa imi fie cu iertare dar, decat sa dau cu fluorocarbon de 120lbs, mai bine raman la litza, ca e mai finutza!