folositi tot timpul struna?..

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 28 Aug 2007, 14:54

cred ca ai dat cu cel de 20lb :) cel de 40 e cv mai rezistent, dar o cumatra mai nevoasa tot il taie :D

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 28 Aug 2007, 14:57

cred ca daca folosesti orice alt fir de aceiasi grosime cu pike mono asta tot acelasi r******hat este pe bune, atat ca asta cika ii si fluoro carbon, aiurea.... :)
be smart be silent be deadly.....

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 28 Aug 2007, 15:14

Struna 100%, teoriile cum ca struna afecteaza evolutzia nalucii e "crema fina de mandarina", nu cred ca un stiucar adevarat ar spune ca struna nu are rost! :wink:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 28 Aug 2007, 15:17

Si atunci de ce americanii pescuiesc la musky cu leader de fluorocarbon de 80-120 lbs ? Poate ca nu au auzit de sarma !
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Aug 2007, 15:19

americanii dau dintr-un anumit unghi asa fel incat sa nu ajunga dintii musky-ei pe fir :lol:

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 28 Aug 2007, 15:21

...daca crezi ca ai sansa sa intre stiuk,foloseste struna de otel sau kevlar.Cand ataca stiuk,nu sta sa analizeze ce "inaintas"(forfac) ai tu.Gasesti strune destul de subtiri si flexibile care sa nu influenteze prea mult evolutia nalucii,asa ca nu se merita sa risti. Fir intins ! tuturor. :wink:

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 28 Aug 2007, 15:26

Afecteaza miscarea nalucii, dar intr-o masura foarte mica. Depinde si de struna. La anumite oscilante se observa si eventual la anumite wobblere schimbare in evolutie, dar nu considerabil. Asa ca daca folosesc oscilante lungi > 12 cm, ori wobblere > 14 cm este cand nu pun struna. In cazul in care nu folosesc struna se schimba si felul de intepare, nu intep niciodata in sus ci doar lateral etc. La jerkbaituri intotdeauna folosesc struna in general pe baza de titan ( > 40 cm < 65 cm), aici e cea mai relevanta o struna de calitate. Sfatul meu e sa folositi intodeauna struna, dar ceva de calitate.
TEAM ATOM

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 28 Aug 2007, 15:39

Eu folosesc tot leader fluorocarbon Seaguar de 15 si 20 lbs de cca80cm. Pana acum nu mi-a taiat nici o stiuca. Chiar saptamana trecuta am luat una cam la 4 kg care-a facut urat tare, s-a incurcat in niste structuri, s-a zbatut, a sarit, tot tacamul. Am scos-o dupa vreo 5 min de drill. Fluorocarbonul ii intrase pe dupa coltzul gurii in gura si era descoamat foarte putzin. As fi putut da cu el in continuare dar pt linistea mea il schimb la orice semn de abraziune.

Imi place sa folosesc fluorocarbon si pt ca il atasez de linia principala cu nod si nu cu agrafe (cazul strunelor) diminuand astfel putzin rata acrosarii balariilor.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 28 Aug 2007, 15:52

Sint pareri si pareri. Mie imi place sa folosesc fluorocarbon mai gros. Nu zic ca nu e posibil sa mi-l taie o data si o data, insa pana acuma nu s-a intamplat.

Si la americani parerile sint impartite. Unii nu dau decat cu leader de fluorocarbon, altii n-ar pune asa ceva in ruptul capului, preferand o sarma sanatoasa. Cine are chef sa vada ce mai zic si altii are aici un link:

http://muskie.outdoorsfirst.com/board/s ... ustom-end=
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 28 Aug 2007, 16:22

Chestia cu struna in cazul jerkbaituri-lor e putin diferita. Sunt jerkuri pt care se recomanda struna solida pentru miscare eficienta, un caz ar fi odyssey phatom jerkbait, iar pt altele struna mai elastica de exemplu Buster jerk.
TEAM ATOM

Scrie răspuns