folositi tot timpul struna?..

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 31 Aug 2007, 22:45

:lol: acu depinde , varianta 1 dau dupa stuk, pun struna fara sa ma gandesc, varianta 2 nu dau la stuk dar exista posibilitatea sa intre, nu pun struna...intro sansa din 10 prefer sa prind ceilalti 9 pesti si sa scap o stuk :lol: poate sa iti intre si daca dai cu vobler de 2cm la clean :roll:

P.S. iti pot arata strune care sunt mult mai putin discrete decat un textil de 8lbs :P

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 31 Aug 2007, 23:35

pikeman scrie::lol: acu depinde , varianta 1 dau dupa stuk, pun struna fara sa ma gandesc, varianta 2 nu dau la stuk dar exista posibilitatea sa intre, nu pun struna...intro sansa din 10 prefer sa prind ceilalti 9 pesti si sa scap o stuk :lol: poate sa iti intre si daca dai cu vobler de 2cm la clean :roll:

P.S. iti pot arata strune care sunt mult mai putin discrete decat un textil de 8lbs :P
Exista strune subtiri de tot...canelle - se gasesc si pe la noi ! ...abia daca le diferentiezi de un textil fie si de 8lbs. Daca intra cleanul doar la textil de 8lbs de ce n-ar intra si la o astfel de struna?
Eu cand dau dupa clean dau cu mono nu cu textil ...+fluorcarbon ! Dar sunt care au prins clean si cu struna de stiuca cu tot.
Am 4 tamburi la mine... ii skimb in functie de ce vreau sa pescuiesc.
Cand stiu ca e pericol de stiuca , skimb tamburul pun struna si stiu o treaba...si hai sa recunoastem ca uneori suntem prea grabiti si comozi ca sa facem treaba cum trebuie !

Zau ca e pacat sa lasam unii pesti cu goange in gat sa agate vreo branhie samd., pentru ca un vobler de 2 cm acolo ajunge !
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 01 Sep 2007, 01:03

[quote="razvan m."]Sint pareri si pareri. Mie imi place sa folosesc fluorocarbon mai gros. Nu zic ca nu e posibil sa mi-l taie o data si o data, insa pana acuma nu s-a intamplat.

Si la americani parerile sint impartite. Unii nu dau decat cu leader de fluorocarbon, altii n-ar pune asa ceva in ruptul capului, preferand o sarma sanatoasa. Cine are chef sa vada ce mai zic si altii are aici un link:

Razvan , fluorocarbonu nu a aparut direct ca material antiabraziv folosit pe post de leader , ci pur si simplu ca un fir minune invizibil . Si de aici au inceput aplicatiile .
Exista fluorocarboane mai moi si altele mai tari ,ori astea din urma is cele potrivite pentru dinti . Problema ca de pe la vreo 50-60 de lb in sus pe astea duri ii cam greu cu nodurile . Ii un material foarte dur , mai gros de normal , si costa mai mult decit un fluoro simplu cu scop doar de invizibilitate , vezi Assari sau YGK comparativ cu faimosu Seaguar sau altele , gen Tuberttini sau Sert , care is mai moi , mai usor de innodat dar cu aplicatii mai degraba pentru alti pesti decit dintosi fiorosi , sau folosit intr-o marime excesiva , cum fac baietii aia din State . Pe un YGK fluoro de 80 lb nu stiu cum faci nodu , se recomanda niste chestii din metal pe care le stringi pe fir cu patentu , rezulta o bucla , normal , poti sa incerci si un Albright hahaha!! Si nici Assari nu-i moale .
M-am uitat prin posturile alea si cred ca unii folosesc un tip de mono numit shock-leader , se foloseste destul de mult in apa sarata , ii un mono elastic , culoare neutra , clear cum s-ar zice ,deci nu-i foarte vizibil ,se inoada foarte usor si pe marimi mari , si cam toti baga din top la reclama cum ca ar fi rezistent la abraziune , acuma , in 120 de lb tine nu-i vorba , io dau doar cu 50 lb , pe aceasi marca , respectiv YGK ,m-o costat de vreo doua ori mai putin ca ala pentru dinti , plus ca ala ii mai gros in diametru pe aceasi clasa , 50 lb. Deci personal nu pot sa o diger asa usor pe asta cu leader "fluorocarbon" de 80-120 lb , asta cu care dau acuma are 0,64 mm si ii al dracului de innodat , ma refer la asta pentru dinti , bucla bimini pe genunchi plus uni-to-uni , iese un nod de se intinde pe 10-12cm lungime , da tine , chit ca-mi trece acuma prin cap sa fac un albright cu bucla , deci cu textilu in doua , desi banuiesc ca nu o sa descoper apa calda hahaha!!!
Total , ca daca vrea careva un fluorocarbon pentru dinti , pur si simplu probeaza citeva noduri , ala care ii mai naravas , pe aceasi clasa , ii cel mai indicat .

In primavara , pe apa mai rece , pescuind impreuna cu alti pescari la baracuda si lufari ( asta din urma mai putin ) si folosind cam acelasi tipuri de naluci , functie de conditii , am avut ocazia sa vad strune metalice taiate , vreo trei sau patru cel putin . Erau strune foarte flexibile , foarte maleabile si am incercat sa le tai cu briceagu , nu mica ne-a fost surpriza cind am vazut cit de usor se taiau , deci eu cel putin la strune fine zic pas in detrimentu unui leader mai gros . Sau , daca tot bagi metalic , atunci baga serios nu fineturi .

In patru ani de pescuit marin la baracuda si alti dintosi m-o taiat de doua ori , pescuiam cu textil direct ( nu tocmai subtirel), pe anume tip de naluca , si-n amindoua cazurile o atacat din fata si o prins firu direct in falci . pina sa dau cu walkere si sub-walkere am dat cu textil direct sau leader pentru invizibilitate si nu am avut probleme , problemele au inceput de aici , moment in care am inceput sa caut material adecvat .
Ca fapt divers , assist-hook-urile pe jiguri se leaga cu textil , gros , dar textil , chiar daca tinta ii baracuda sau dogtooth tuna .
Pe aia cu mono si textil gros de leader , pe vremea cind dadeam la stiuca v-am mai spus-o altadata hahaha!! , nu se compara insa daca ai textil pe tambur .

In fine , presupun ca nimeni nu are de gind sa piarda pesti , cu atit mai mult pesti mari , si fiecare isi ia masurile pe care le crede de cuviinta in acesta priviinta , functie de experienta personala .

Fir Intins!!!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 01 Sep 2007, 08:25

@mugur nu e nicio graba, daca imi este lene oricum am agrafa si pun struna direct pe agrafa;)

AndreiB
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiB » 01 Sep 2007, 20:23

Acum cativa ani linguream la Mihailesti. Cu struna metalica - nici un tzac in 2 ore. Am scos struna si am a vut atac si taiere la primul lanseu. Sunt si zile din astea.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 01 Sep 2007, 21:13

bai fratilor, asa nervos nu am fost de mult dupa o partida de pescuit!!! :evil: . PAI numai de vreo citeva zile miam cumparat niste rotative dam si leam si lasat, asa mam saturat de apele aste dea p....la( scuzati expresia), nu ma deranja daca imi taia vreo dihanie firul , insa atunci cind ti sagata si nai alta varianta decit sa rupi firul ramii cu-n gust amar in gura , zic eu , voi ce parere aveti?si bate una una si nu se arunca dupa table, si leam dat dupa preferinta!inca mai este puiet mult si nu prea se prostesc , asta e!strune albastre ati folosit, cam ce culoare merge indiferent de culoarea apei?

Busta
    utilizator constant
    utilizator constant

Mesaj de Busta » 02 Sep 2007, 03:50

de obicei dau cu rotativa Mepps Aglia nr2 e destul de lung axu si nu are rost sa folosesc struna , si poti prinde de totate cu ea- nici la voblerele medi-mari nu folosesc struna - de cate ori a muscat stiuca a fost prinsa de coltu guri :)

Fir intins

Tavi
    veteran
    veteran

Mesaj de Tavi » 02 Sep 2007, 10:04

Busta scrie:de obicei dau cu rotativa Mepps Aglia nr2 e destul de lung axu si nu are rost sa folosesc struna , si poti prinde de totate cu ea- nici la voblerele medi-mari nu folosesc struna - de cate ori a muscat stiuca a fost prinsa de coltu guri :)

Fir intins
    Nu e destul de lung. Aglia nr. 2 e o naluca mica pt. stiuca, eu dau dupa clean cu asa ceva. Mie mi-a taiat dupa cateva zeci de secunde in care m-a remorcat cu barca cu tot si foloseam un vobler de 9 cm. Animalul ala ar fi fost personal best de departe.
    Asta s-a intamplat pe vremea cand puneam pretz pe teoria ca struna influenteaza evolutia nalucii. De atunci pun struna de fiecare data cand dau dupa stiuca.

dorin_sb
    senior
    senior

Mesaj de dorin_sb » 02 Sep 2007, 10:56

eu merg pe ideea ca e bine sa ai struna tot timpul.am niste strune f subtiri si destul de rezistente care nu prea au treaba vizibil cu evolutia nalucii si in plus de asta nu de putine ori cand dadeam dupa clean sau salau a intrat stiuca.

SF
    veteran
    veteran

Mesaj de SF » 02 Sep 2007, 11:55

[quote="Tavi"] Mie mi-a taiat dupa cateva zeci de secunde in care m-a remorcat cu barca cu tot si foloseam un vobler de 9 cm. Animalul ala ar fi fost personal best de departe..[/quote]

Ai avut leaderu ciupit si ti-o dat un chinez hahahaha!!!

Fir Intins!!!

Scrie răspuns