fir textil
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: fir textil
Din pacate si eu am patit-o cu PP. Si inca de doua ori. Prima oara am luat un fir de 15lb dar la proba sa dovetit a fi la fel ca cel de 10lb. Adica a rezistat la o forta de vreo 4kg. In rest e ok adica este rotund nu s-a scamosat. Se comporta bine. Mentionez ca am si fir de 10 lb. Acum in toamna am luat un fir de 0.28 mm, de pe net , cu 105 lei rola. Firul acesta in schimb este ordinar adica nu are sectiune constanta. Ba ii rotund ba ii aplatizat, in unele locuri scamosat. Magazinul este de incredere si dupa cutie nu pare a fi un fake. Totul a fost sigilat ok. La prima iesire am pierdut vreo 30 poate chiar 40m de fir. Cand s-a agatat si am tras de el s-a rupt in fata lansetei si a pleznit ca si un mono. Dezastru total. Nu stiu , am avut ghinion cu un rebut de fabrica sau ii fake si nu mi-am dat seama. Cumpar textile de vreo sase ani si nu m-am intalnit cu asa probleme niciodata spre exeplu la Sufix sau Barkley. La pp in schimb deja de doua ori. Concluziile le trageti voi. Ca sa nu fac reclama proasta la magazin , cine vrea sa stie ii raspund pe privat. Oricum magazinul mi-a oferit alt fir dar nu am mai luat pp. Poate trebuia sa-mi asum riscul si a doua oara ca sa ma conving. Cine stie.
Pai fa-i, daca tot te-ai ars, daca nu inseamna ca iti convineTimbota1 scrie: Ca sa nu fac reclama proasta la magazin , cine vrea sa stie ii raspund pe privat.

Sau poti sa intrebi aici pe forum despre magazine care aduc PP din sua

Numa' bine.
Eu folosesc inaintas de la Sufix si pot sa zic ca protejezi firul , ruptura apare in final la jig , practic cu cca. 50 cm inaintas faci multe legaturi noi fara a pierde din textil.stefanflorin scrie:Zgomotul ar trebui sa fie ultimul lucru de care sa tii cont cand cumperi un fir. Whiplasul e al drecu de gros si scumpicel, PP sub 10lb sau 0.15 e panglica. Eu cand iau un fir ma gandesc la urmatoarele: sa nu se umfle, sa nu se scamoseze, sa nu putrezeasca repede, sa fie ieftin, sa tina pe agataturi (ma refer la frecare), sa fie MUULT!. Daca dau pe agataturi grave, nu o sa dau 100-200 de lei pe o rola, ca nu-s miliardar, si rola se duce drecu cat ai zice peste. Iau ceva ieftinel, si care sa intruneasca cateva din cerintele de mai sus. Cu dezdoitul carligului...sincer nu ma intereseaza...mai bine se rupe, ca oricum dupaia arunc jigu' ala.
Spor in decizii!
PS: intre cele doua mentionate de tine as alege PP.
a incercat cineva stren sonic braid?cum se comporta in timp?se scamoseaza, ia apa?
merci si
merci si