fir textil

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

old_radu
veteran
veteran

Re: fir textil

Mesaj de old_radu » 01 Iul 2013, 21:14

octavio79 scrie:...
noul PP la care te referi?? la super 8 slick??
...am specificat in penultima postare :
old_radu scrie:...daca e adevarat ce se spune aici despre noul (Shimano) PP , in nici un caz nu se pune problema sa vand.... :mrgreen:
..."noul" , in cazul de fata este PP-ul produs de Shimano sau sub "egida" Shimano , naiba sa-l pieptene daca l-au stricat si pe asta
...am PP inca din cel produs cu ani in urma , acela in cutia simpla , fara "ez spool" , de 15 lbs si vorba lui "anem" am scos copaci din apa cu el
...nu stiam ca au ajuns sa distruga calitatea acestui fir , nu insinuez ca ar fi cel mai bun fir , dar majoritatea sondajelor l-au dat ca fiind "number one" , tinand cont de pret/calitate.

paul_pike
senior
senior

Mesaj de paul_pike » 01 Iul 2013, 23:32

Gogol scrie:Despre power pro poti sune multe lucruri negative, de genul: ca e supradimensionat, ca se decoloreaza, ca trage apa, etc..
Dar nu ca se rupe repede. Aici sta cel mai bine, daca ai unul de 15 lb tragi orice din garla.

de la tine am luat o mulineta cu fir sufix pe ea? mentionez ca firul ala cu toate ca era mai vechi era super ok!

parca ziceai ca e de 10 lb, nam mai gasit pe net din pacate...

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 02 Iul 2013, 10:56

@Old_Radu nu am dat nume prima data deoarece nu stiam daca baietii se vor sa se bage in discutie!
Iar cand ai adus vorba de clone...
Posibil sa fi nimerit eu o rola proasta,cred ca am mai zis asta pe undeva. Se pare ca nu sunt singurul!
Fir Intins :D

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 02 Iul 2013, 14:08

paul_pike scrie:

de la tine am luat o mulineta cu fir sufix pe ea? mentionez ca firul ala cu toate ca era mai vechi era super ok!

parca ziceai ca e de 10 lb, nam mai gasit pe net din pacate...
Fir ca ala nu mai gasesti... :!:

rospinning
junior
junior

Mesaj de rospinning » 09 Oct 2013, 14:28

eu folosesc Varivas Avani Eging Premium PE,Varivas New High Grade PE si Milky; Sunline Super PE. sunt multumit de toate.
(#1 pt mine e Avani Eging)
PP nu-mi place, deloc.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 09 Oct 2013, 18:27

rospinning scrie:eu folosesc Varivas Avani Eging Premium PE,Varivas New High Grade PE si Milky; Sunline Super PE. sunt multumit de toate.
(#1 pt mine e Avani Eging)
PP nu-mi place, deloc.
Pai cum sa nu-ti placa sa te dai cu Mercedesu', normal ca nu te mai uiti la Renault... :lol:
Cumva ai incercat si Sunline Momentum 4X4 si daca da, cum l-ai aprecia, merita deranjul pretului ?

rospinning
junior
junior

Mesaj de rospinning » 09 Oct 2013, 20:19

salut crapmaniac,

nu am incercat pana acum - dar nici nu vad sa existe in bucuresti diametrul care ma intereseaza pe mine (6 / 8 lb).

pe shortlistul meu sunt urmatoarele (sper pt 2014, nu mai vreau sa dau bani anul asta, sunt ruinat :) ): Sunline ROCK-xxx PE - 6 LB ori Varivas Light Game 4xPE 6lb, dar ambele mi se par exagerat de scumpe, mai ales ca e vb de 120m/100m si, din experienta, se duc relativ repede.

un fir excelent la un pret corect este Varivas New High Grade PE (undeva peste 100 ron la 150 m) - si e f bun si rezistent.

fir intins,r.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 10 Oct 2013, 06:45

rospinning scrie:salut crapmaniac,

nu am incercat pana acum - dar nici nu vad sa existe in bucuresti diametrul care ma intereseaza pe mine (6 / 8 lb).

pe shortlistul meu sunt urmatoarele (sper pt 2014, nu mai vreau sa dau bani anul asta, sunt ruinat :) ): Sunline ROCK-xxx PE - 6 LB ori Varivas Light Game 4xPE 6lb, dar ambele mi se par exagerat de scumpe, mai ales ca e vb de 120m/100m si, din experienta, se duc relativ repede.

un fir excelent la un pret corect este Varivas New High Grade PE (undeva peste 100 ron la 150 m) - si e f bun si rezistent.

fir intins,r.
Merci, fire intinse si tie !

fdata
junior
junior

Mesaj de fdata » 18 Noi 2013, 17:28

Dintre pp si whiplash, care face mai putin zgomot prin inele, si cam de la ce diametre indoaie jiguri?

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 19 Noi 2013, 20:32

Zgomotul ar trebui sa fie ultimul lucru de care sa tii cont cand cumperi un fir. Whiplasul e al drecu de gros si scumpicel, PP sub 10lb sau 0.15 e panglica. Eu cand iau un fir ma gandesc la urmatoarele: sa nu se umfle, sa nu se scamoseze, sa nu putrezeasca repede, sa fie ieftin, sa tina pe agataturi (ma refer la frecare), sa fie MUULT!. Daca dau pe agataturi grave, nu o sa dau 100-200 de lei pe o rola, ca nu-s miliardar, si rola se duce drecu cat ai zice peste. Iau ceva ieftinel, si care sa intruneasca cateva din cerintele de mai sus. Cu dezdoitul carligului...sincer nu ma intereseaza...mai bine se rupe, ca oricum dupaia arunc jigu' ala.
Spor in decizii!
PS: intre cele doua mentionate de tine as alege PP.
Urasc atarnatorii!

Scrie răspuns