fir textil

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

vcalin
senior
senior

Re: fir textil

Mesaj de vcalin » 01 Iul 2013, 15:53

AM inteles acum cit de cit cum stau treburile cu leaderul...
Chestia aiurea este ca eu avind micro inele trebuie sa folosesc fire cit mai subtiri..gen max 15 lb...preponderent folosesc 10 lb si ma gindeam ca poate exista un fir dat dreacu care merge si la scoica asa mai subtirel....dar m-am lamurit acum...
din zona voastra de acolo din vest au mai venit pescari pe la noi pe aici si foloseau inaintas mono sau florocarbon si ma gindeam ca poate o fi vreunul "minune" si nu il stiu si eu....!(no ofence)
Si japonezele alea sunt scumpe rau...asa ca tot la 'chinezarii" ramin.
As fi dispus sa incerc si un alt fir in afara de pp de 10lb dar macar daca dau un ban sa stiu ca il si merita....oricum 200 ron pe o rola nu dau nici daca ar fi poleit cu aur....!la cite agataturi avem noi chiar nu se merita!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Iul 2013, 17:07

George1985 scrie:Fiecare cumpara ce vrea!
...
Iar @Grizzly este amicul de care vorbesc cu PP de 10 lbs care arata groaznic dupa 2 iesiri :headbash:
Numai bine!
...absolut corect , doar nu o sa-ti impuna cineva sa cumperi ce doreste acel "cineva"
...ce nu mi se pare OK este faptul ca pui intrebarea "ce fir sa cumpar ?" si dupa ce primesti anumite recomandari vi cu postari de genul : ce mi-ati recomandat este un mare "bullshit"
...n-o sa mai insist pe idee , acum mi-am adus aminte ca am mai discutat subiectul "dincolo" si nu merita sa mai persist.
...salutari amicului tau !
Numai bine !

@ all

...chiar atat de "nashpa" sta problema cu PP-u' ?
...chiar atat de mult sa fi decazut ?
...eu mai am vreo 2 role achizitionate in "vechiul regim" si nu stiam neajunsurile noului PP... :roll:

vcalin
senior
senior

Mesaj de vcalin » 01 Iul 2013, 17:26

[...eu mai am vreo 2 role achizitionate in "vechiul regim" si nu stiam neajunsurile noului PP... :roll:[/quote]
salut....si nu vinzi niciuna dintre ele?

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Iul 2013, 17:28

...daca e adevarat ce se spune aici despre noul (Shimano) PP , in nici un caz nu se pune problema sa vand.... :mrgreen:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 01 Iul 2013, 17:30

Vad ca se discuta despre PP, imi permit sa imi dau si eu cu parerea. Precizez ca folosesc PP de :
10lb – dintr-ala verde
15lb – dintr-ala verde
15lb – dintr-ala verde
15lb – dintr-ala galben
40lb – dintr-ala verde
65lb – dintr-ala verde
80lb – dintr-ala verde

Unele role au mai bine de 2 ani vechime iar altele au la activ vreo 35-40 de iesiri (de 15lb, unul verde si ala galben) avandu-le doar de pe la inceputul anului astuia. Unele dintre role sunt cumparate de prin magazinele de aici iar altele sunt cumparate din magazinele on-line de prin Romania. Inca nu am avut probleme cu nicicare dintre ele exceptie facand o rola de 15lb de culoare verde – cea cumparata pe la inceputul anului astuia. Nu mai retin provenienta firului (sunt aproape convins ca e luat de aici) dar cert este ca mi se pare mult sub restul. Adica este exagerat de slab la contactele cu crengi sau alte obiecte iar in agatatura nu de putine ori m-am trezit ca cedeaza din cu totul si cu totul alte locuri decat de unde ar trebui (adica nu de la nod – si folosesc inaintas). Pe deasupra pomenesc si faptul ca e mult mai decolorat decat un alt PP tot de 15 pe care il folosesc de mai bine de 1 an jumate si e scamosat bine fata de cel vechi (si ambele au fost folosite cu alconite-uri). Tind sa cred ca rola aia ori era un rebut ori are o provenienta dubioasa cu toate ca tot din magazinul ala am mai luat alte fire tot de la PP care nu au avut aceleasi probleme.

Nu gasesc explicatie pentru rola aia. Cand ma voi pune sa schimb anumite fire ii mai acord o sansa, daca va fi tot asa atunci voi incerca altceva.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 01 Iul 2013, 18:07

@ old_radu:
n-am zis ca pp-ul pe care il am nu e bun de nimic. doar ca s-a scamosat binisor, pe o distanta de vreo 20 de metri, din 2 partide de pescuit. e drept ca la jig prin pietre, dar totusi... cu toate astea, il folosesc inca. nu cedeaza la agatatura, nu imi da emotii la lanseuri smucite. doar ca atunci cand ma uit la el imi cam piere increderea. este adevarat ca nu am echipament de pescuit top-end, dar nici firul si nici batul sau mulineta pe care il folosesc nu sunt luate din bazar.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 01 Iul 2013, 18:46

Despre power pro poti sune multe lucruri negative, de genul: ca e supradimensionat, ca se decoloreaza, ca trage apa, etc..
Dar nu ca se rupe repede. Aici sta cel mai bine, daca ai unul de 15 lb tragi orice din garla.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 01 Iul 2013, 19:06

grizzly scrie:@ old_radu:
n-am zis ca pp-ul pe care il am nu e bun de nimic. doar ca...
...OK , stai relax
...pentru ca nu am inteles sensul postarii tale , este de vina George deoarece nu a precizat despre care amic este vorba :
George1985 scrie:...
Iar cel de 10 lbs alb pe care-l foloseste un amic...
...a pomenit numele tau , tardiv , doar dupa postarea mea in care spuneam ca nu ti-am adresat nici un "comment"
...hai , ca le imbarligam de tot si deja suntem off-topic
...interesante parerile despre "noul" PP , poate ar fi mai indicat un nou topic pe tema asta

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 01 Iul 2013, 20:24

Gogol scrie:Despre power pro poti sune multe lucruri negative, de genul: ca e supradimensionat, ca se decoloreaza, ca trage apa, etc..
Dar nu ca se rupe repede. Aici sta cel mai bine, daca ai unul de 15 lb tragi orice din garla.
inseamna ca nu pescuiesti in agataturi dintr-alea gen copaci, plase de sarma sau bolovani de 30-50 de kg ... chestiile alea nu le scot nici cu cel de 80lb si inaintas mono de 1mm :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

octavio79
senior
senior

Mesaj de octavio79 » 01 Iul 2013, 20:53

old_radu scrie:
grizzly scrie:@ old_radu:
n-am zis ca pp-ul pe care il am nu e bun de nimic. doar ca...
...OK , stai relax
...pentru ca nu am inteles sensul postarii tale , este de vina George deoarece nu a precizat despre care amic este vorba :
George1985 scrie:...
Iar cel de 10 lbs alb pe care-l foloseste un amic...
...a pomenit numele tau , tardiv , doar dupa postarea mea in care spuneam ca nu ti-am adresat nici un "comment"
...hai , ca le imbarligam de tot si deja suntem off-topic
...interesante parerile despre "noul" PP , poate ar fi mai indicat un nou topic pe tema asta
noul PP la care te referi?? la super 8 slick??

Scrie răspuns